Chowder este o supa groasa, preparata din fructe, legume sau fructe de mare. Termenul provine din frantuzescul chaudière care se traduce “vas de incalzit”, un vas in care pescarii faceau supa cu ingrediente luate direct din mare.
Reteta de supa groasa si cremoasa de porumb si pancetta sau slaninuta crocanta e una din cele mai bune pe care le veti incerca pana acum. Cum sezonul porumbului se apropie, trebuie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste si absolut delicioasa.
Mod de preparare:
Pancetta, o delicatesa italiana, este preparata din burta de porc, tinuta intr-o marinada aromata cu verdeturi si condimente, apoi este uscata la aer timp
de cateva luni. Spre deosebire de slanina ( folosita adesea ca substituent), pancetta poate fi mancata fara a fi gatita si are un gust dulceag si o textura moale.
Intr-o oala punem apa la fiert. Se toaca pancetta sau slaninuta in bucatele sau fasii subtiri.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga bucatile sau fasiutele de pancetta sau slaninuta.
Se prajesc bucatile de pancetta sau slaninuta pana se fac crocante si se rumenesc.
Scoatem fasiile crocante pe o farfurie, pastram o parte si pentru decorul de la sfarsit.
Cat se prajeste pancetta, se curata ceapa si se taie rondele.
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete mici cam de 1 cm.
Se scurg boabele de porumb de zeama din cutie.
O jumatate din cantitatea de porumb se sfarama sub forma unei paste neomogene, cealalta jumatate vom lasa boabele intregi si de aici vom pastra 3-4 linguri pentru decor.
Porumbul pentru decor il putem lasa asa sau il coacem intr-o tigaie. Cand este gata se condimenteaza dupa gust cu sare, boia si usturoi pudra. il scatem apoi din tigaie intr-un bol si il pastram pentru decor.
In grasimea lasata in cratita de pancetta se adauga ceapa si se caleste la foc iute amestecand pana se inmoaie.
Adaugam apoi cartofii si boabele de porumb lasate intregi.
Turnam peste toate apa clocotita pusa mai devreme la fiert.
Intre timp se incalzesc impreuna laptele si smantana intr-o oala mica fara sa dea in clocot.
Cand cartofii sunt bine facuti dar isi pastreaza forma, se adauga cu grija, amestecand incet, mixtura de lapte cu smantana si se incalzesc incet pana sa dea in clocot.
Se adauga pancetta sau slaninuta prajita, sare, piper dupa gust.
Se toaca patrunjel verde si se presara in supa, apoi acoperim supa cu un capac si aceasta este gata.
Chowder de porumb se serveste calda ornata cu patrunjel verde, fulgi de chilli proaspat rasnit, ardei verde iute taiat fasiute, bucati de pancetta crocante si porumb dulce copt. Puteti de asemenea sa includeti paine proaspata unsa cu putin unt sau pesmet crocant.
Chowder de porumb este o supa foarte consistenta, aromata si delicioasa, care se consuma imediat.
Supa Chowder de porumb se face foarte usor, iar gustul este extraordinar, pancetta sau slanina crocanta in combinatie cu porumbul si smantana fac aceasta supa irezistibila.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pancetta, o delicatesa italiana, este preparata din burta de porc, tinuta intr-o marinada aromata cu verdeturi si condimente, apoi este uscata la aer timp
de cateva luni. Spre deosebire de slanina ( folosita adesea ca substituent), pancetta poate fi mancata fara a fi gatita si are un gust dulceag si o textura moale.
Intr-o oala punem apa la fiert. Se toaca pancetta sau slaninuta in bucatele sau fasii subtiri.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga bucatile sau fasiutele de pancetta sau slaninuta.
Se prajesc bucatile de pancetta sau slaninuta pana se fac crocante si se rumenesc.
Scoatem fasiile crocante pe o farfurie, pastram o parte si pentru decorul de la sfarsit.
Cat se prajeste pancetta, se curata ceapa si se taie rondele.
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete mici cam de 1 cm.
Se scurg boabele de porumb de zeama din cutie.
O jumatate din cantitatea de porumb se sfarama sub forma unei paste neomogene, cealalta jumatate vom lasa boabele intregi si de aici vom pastra 3-4 linguri pentru decor.
Porumbul pentru decor il putem lasa asa sau il coacem intr-o tigaie. Cand este gata se condimenteaza dupa gust cu sare, boia si usturoi pudra. il scatem apoi din tigaie intr-un bol si il pastram pentru decor.
In grasimea lasata in cratita de pancetta se adauga ceapa si se caleste la foc iute amestecand pana se inmoaie.
Adaugam apoi cartofii si boabele de porumb lasate intregi.
Turnam peste toate apa clocotita pusa mai devreme la fiert.
Intre timp se incalzesc impreuna laptele si smantana intr-o oala mica fara sa dea in clocot.
Cand cartofii sunt bine facuti dar isi pastreaza forma, se adauga cu grija, amestecand incet, mixtura de lapte cu smantana si se incalzesc incet pana sa dea in clocot.
Se adauga pancetta sau slaninuta prajita, sare, piper dupa gust.
Se toaca patrunjel verde si se presara in supa, apoi acoperim supa cu un capac si aceasta este gata.
Chowder de porumb se serveste calda ornata cu patrunjel verde, fulgi de chilli proaspat rasnit, ardei verde iute taiat fasiute, bucati de pancetta crocante si porumb dulce copt. Puteti de asemenea sa includeti paine proaspata unsa cu putin unt sau pesmet crocant.
Chowder de porumb este o supa foarte consistenta, aromata si delicioasa, care se consuma imediat.
Supa Chowder de porumb se face foarte usor, iar gustul este extraordinar, pancetta sau slanina crocanta in combinatie cu porumbul si smantana fac aceasta supa irezistibila.