Rulada sultanului cu zmeura si capsuni, este inspirata si personalizata dupa un super desert turcesc care la origine consta dintr-o budinca de cacao peste care se adauga un strat de frisca si care se ruleaza cat sa se obtina o mini-rulada.
Rulada sultanului personalizata de mine cu zmeura si capsuni nu e deloc greu de facut, nu necesita coacere la cuptor si se pregateste rapid, rezultand un desert foarte cremos, fin, gustos si aromat cu care veti cuceri si impresiona pe oricine.
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru blat. Capsunile si zmeura se spala si se lasa pe un servet de bucatarie la zvantat.
Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.
Adaugam apoi zaharul si amestecam.
Presaramfaina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.
Aromatizam apoi cu esenta de vanilie sau de capsuni cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.
Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm sau 35-40 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.
Intre timp ne vom ocupa de crema de capsuni.
Transferam capsunile taiate in cuva mixerului apoi adaugam zaharul pudra sau miere de albina dupa preferinta.
Mixam bine capsunile si daca ati adaugat miere gustati sa verificati daca mai este necesar de indulcit.
Hidratam gelatina in putina apa rece, iar cand si-a marit volumul si a devenit sticloasa o vom tine deasupra unui vas cu apa fierbinte amestecand continuu pana la dizolvarea ei.
Apoi o vom turna peste capsunile pasate la mixer si amestecam bine.
Scoatem tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam crema de capsuni cu gelatina pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam.
Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.
Rulam fiecare fasie dreptunghiulara incepand de la partea cu zmeura intreaga, astfel incat sa ne asiguram ca fructele vor ramane in interiorul rulourilor. Nu manevrati excesiv prajiturile pentru ca sunt foarte delicate.
Rulada sultanului cu zmeura si capsuni este un desert pe cat de simplu de facut pe atat de delicios si aromat care cred ca o sa va placa foarte mult. Blatul fin din budinca cu aroma de vanilie si stratul aromat de capsuni impreuna cu fructele de zmeura intregi dau o nota delicat, cremoasa si estetica acestei mini-rulada.
Mini-ruladele cu zmeura si capsuni sunt genul de desert care va impresiona pe orcine fiind absolut minunate, fine, aromate si foarte gustoase, dar mai ales usor de pregatit si fara coacere la cuptor.
Sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru blat. Capsunile si zmeura se spala si se lasa pe un servet de bucatarie la zvantat.
Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.
Adaugam apoi zaharul si amestecam.
Presaramfaina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.
Aromatizam apoi cu esenta de vanilie sau de capsuni cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.
Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm sau 35-40 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.
Intre timp ne vom ocupa de crema de capsuni.
Transferam capsunile taiate in cuva mixerului apoi adaugam zaharul pudra sau miere de albina dupa preferinta.
Mixam bine capsunile si daca ati adaugat miere gustati sa verificati daca mai este necesar de indulcit.
Hidratam gelatina in putina apa rece, iar cand si-a marit volumul si a devenit sticloasa o vom tine deasupra unui vas cu apa fierbinte amestecand continuu pana la dizolvarea ei.
Apoi o vom turna peste capsunile pasate la mixer si amestecam bine.
Scoatem tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam crema de capsuni cu gelatina pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam.
Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.
Rulam fiecare fasie dreptunghiulara incepand de la partea cu zmeura intreaga, astfel incat sa ne asiguram ca fructele vor ramane in interiorul rulourilor. Nu manevrati excesiv prajiturile pentru ca sunt foarte delicate.
Rulada sultanului cu zmeura si capsuni este un desert pe cat de simplu de facut pe atat de delicios si aromat care cred ca o sa va placa foarte mult. Blatul fin din budinca cu aroma de vanilie si stratul aromat de capsuni impreuna cu fructele de zmeura intregi dau o nota delicat, cremoasa si estetica acestei mini-rulada.
Mini-ruladele cu zmeura si capsuni sunt genul de desert care va impresiona pe orcine fiind absolut minunate, fine, aromate si foarte gustoase, dar mai ales usor de pregatit si fara coacere la cuptor.
Sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta.
Spor si pofta mare!