Tarta cu branza dulce si trandafiri din mere este un desert usor de preparat si extrem de gustos. Branza dulce impreuna cu merele, vanilie si coaja de lamaie ofera desertului o aroma si un gust deosebit. Este o reteta usoara si merita incercata.
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Cand s-a dezghetat intindem aluatul si taiem in forma dorita, eu am ales forma de inima, apoi am mai taiat din aluat ramas un dreptunghi pe l-am intins cu sucitorul.
Am folosit cam jumatate din aluatul foietaj pentru ca l-am intins apoi cu sucitorul pentru a obtine o foaie de aluat un pic mai subtire. Daca luati un alut foietaj subtire nu mai e necesar sa-l intindeti. Din dreptunghiul de aluat intins cu sucitorul am taiat fasiute subtiri le-am pudrat cu zahar tos, pe care apoi le-a rulat pentru a obtine flori pentru marginea tartei. La fiecare floare, am indoit marginile blatului ca sa dau forma petalelor. Va recomand sa folositi forma de tort pentu aceasta prajitura pentru ca la coacerea toate isi maresc volumul, si tind sa iasa prin margini, eu nu am folosit dar data viitoare cu siguranta am sa folosesc.
Daca aluatul foietaj a devenit prea moale pentru modelat, il mai dati cateva minute la congelator, apoi continuati cu formarea florilor pana cand toata marginea tartei este acoperita. Apoi dam la congelator pana cand pregatim celelalte ingrediente.
Intre timp am pus intr-o cratita apa si un pahar de marime medie de sirop de capsuni. Am curatat merele de codite si seminte, apoi le-am taiat in feliute subtiri, dupa care le-am asezat in siropul fierbinte si le-am dat in clocot cateva minute, cat sa se inmoaie si sa preia din culoarea si dulceata siropului de capsuni.
Intr-un bol amestecam branza dulce cu ou, zahar, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat pana cand obtinem o pasta omogena.
Dupa ce s-au racit feliile de mere, le vom aseza una peste alta pe lungime, vin cam 5-6 felii de mar, apoi le-am rulat si au iesit trandafirasi rosii si frumosi ca in imagine.
Dupa cum observati florile create nu si-au stricat forma, asa ca am continuat sa rulez toate feliile de mar in forma noua de petale de trandafiri.
Am scos blatul de foietaj ornat cu flori de foietaj din congelator, si am adaugat pasta de branza in interiorul ei, apoi am nivelat usor cu o spatula sa nu darm florile din foietaj.
Am aplicat apoi trandafirasii in pasta de branza cat mai apropiati unul de altul.
La final arata senzational, am avut cateva felii de mar mai deschise si a iesit cu o pata de culoare, asa ca, daca doriti puteti alege mere cu diferite culori si va vor iesi un "cos de flori colorate".
Dupa coacere, se lasa la racit, si eventual puteti pudra cu zahar vanilat pentru un aspect de nins.
Tarta este extrem de delicioasa, are putin blat, racoritoare si aromata datorita florilor de trandafiri din felii de mar. Cumva parfumul merelor combinat cu parfumul siropului de capsuni au avut ca rezultat la final un miros de trandafiri la florile de mar. Tarta de branza cu flori de trandafiri in forma de inima este o ideie frumoasa de tarta pe care daca doriti o puteti realiza de ziua dragostei ca tot se apropie in curand Dragobetele.
Spor si Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Cand s-a dezghetat intindem aluatul si taiem in forma dorita, eu am ales forma de inima, apoi am mai taiat din aluat ramas un dreptunghi pe l-am intins cu sucitorul.
Am folosit cam jumatate din aluatul foietaj pentru ca l-am intins apoi cu sucitorul pentru a obtine o foaie de aluat un pic mai subtire. Daca luati un alut foietaj subtire nu mai e necesar sa-l intindeti. Din dreptunghiul de aluat intins cu sucitorul am taiat fasiute subtiri le-am pudrat cu zahar tos, pe care apoi le-a rulat pentru a obtine flori pentru marginea tartei. La fiecare floare, am indoit marginile blatului ca sa dau forma petalelor. Va recomand sa folositi forma de tort pentu aceasta prajitura pentru ca la coacerea toate isi maresc volumul, si tind sa iasa prin margini, eu nu am folosit dar data viitoare cu siguranta am sa folosesc.
Daca aluatul foietaj a devenit prea moale pentru modelat, il mai dati cateva minute la congelator, apoi continuati cu formarea florilor pana cand toata marginea tartei este acoperita. Apoi dam la congelator pana cand pregatim celelalte ingrediente.
Intre timp am pus intr-o cratita apa si un pahar de marime medie de sirop de capsuni. Am curatat merele de codite si seminte, apoi le-am taiat in feliute subtiri, dupa care le-am asezat in siropul fierbinte si le-am dat in clocot cateva minute, cat sa se inmoaie si sa preia din culoarea si dulceata siropului de capsuni.
Intr-un bol amestecam branza dulce cu ou, zahar, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat pana cand obtinem o pasta omogena.
Dupa ce s-au racit feliile de mere, le vom aseza una peste alta pe lungime, vin cam 5-6 felii de mar, apoi le-am rulat si au iesit trandafirasi rosii si frumosi ca in imagine.
Dupa cum observati florile create nu si-au stricat forma, asa ca am continuat sa rulez toate feliile de mar in forma noua de petale de trandafiri.
Am scos blatul de foietaj ornat cu flori de foietaj din congelator, si am adaugat pasta de branza in interiorul ei, apoi am nivelat usor cu o spatula sa nu darm florile din foietaj.
Am aplicat apoi trandafirasii in pasta de branza cat mai apropiati unul de altul.
La final arata senzational, am avut cateva felii de mar mai deschise si a iesit cu o pata de culoare, asa ca, daca doriti puteti alege mere cu diferite culori si va vor iesi un "cos de flori colorate".
Dupa coacere, se lasa la racit, si eventual puteti pudra cu zahar vanilat pentru un aspect de nins.
Tarta este extrem de delicioasa, are putin blat, racoritoare si aromata datorita florilor de trandafiri din felii de mar. Cumva parfumul merelor combinat cu parfumul siropului de capsuni au avut ca rezultat la final un miros de trandafiri la florile de mar. Tarta de branza cu flori de trandafiri in forma de inima este o ideie frumoasa de tarta pe care daca doriti o puteti realiza de ziua dragostei ca tot se apropie in curand Dragobetele.
Spor si Pofta buna!