O reteta simpla de briose pufoase cu fructe proaspete sau congelate. Aluatul de briose este foarte pufos si fraged, iar datorita fructelor din interior si extrem de suculent, intr-un cuvant delicioase.
Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. merita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim migdalele, pregatim esenta de vanilie, sau daca folositi baton de vanilie il taiati pe lungime si razuiti semintele.
Spalam afinele, le zvantam si le sortam.
Intr-un bol cantarim sare, pregatim si praful de copt.
Cantarim zaharul.
Cantarim faina si o cernem.
Cantarim amidonul si il cernem.
Cantarim iaurtul si-l omogenizam.
Cantarim si uleiul. Punem formele de hartie in tava de briose si preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol incalator, mixam ouale spuma cu zaharul si sarea.
Adaugam treptat uleiul si iaurtul, dar si semintele de vanilie sau esenta de vanilie.
Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si cernem amestecul peste compozitia de ou.
Cand am incorporat toata faina adaugam fulgii de ciocolata si amestecam repede. La final, incorporam si afinele.
Turnam aluatul in forme pentru briose si presaram migdalele maruntite.
Le scoatem din forma de briose si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit indepartam hartia re pe briose.
Inainte de servire, le vom presara cu zahar pudra.
Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. Maerita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Cantarim migdalele, pregatim esenta de vanilie, sau daca folositi baton de vanilie il taiati pe lungime si razuiti semintele.
Spalam afinele, le zvantam si le sortam.
Intr-un bol cantarim sare, pregatim si praful de copt.
Cantarim zaharul.
Cantarim faina si o cernem.
Cantarim amidonul si il cernem.
Cantarim iaurtul si-l omogenizam.
Cantarim si uleiul. Punem formele de hartie in tava de briose si preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol incalator, mixam ouale spuma cu zaharul si sarea.
Adaugam treptat uleiul si iaurtul, dar si semintele de vanilie sau esenta de vanilie.
Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si cernem amestecul peste compozitia de ou.
Cand am incorporat toata faina adaugam fulgii de ciocolata si amestecam repede. La final, incorporam si afinele.
Turnam aluatul in forme pentru briose si presaram migdalele maruntite.
Le scoatem din forma de briose si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit indepartam hartia re pe briose.
Inainte de servire, le vom presara cu zahar pudra.
Poti servi briosele cu afine dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, le poti servi ca o gustare la petreceri sau ca desert, dupa masa, sau alaturi de o inghetata de vanilie. Maerita sa incercati aceasta reteta de briose cu afine pufoase si vanilate.
Pofta buna!