Macroul este considerat un peste economic, gras si consistent, foarte gustos si satios. Macroul la grill se gateste simplu, usor si se serveste cu garnitura de legume preferata, astfel ca in cateva minute puteti obtine o masa minunata pentru intreaga familie.
Mod de preparare:
Macroul pe grill se gateste foarte repede asa ca e necesar sa pregatim mai intai garnitura de cartofi la cuptor. Cartofii necesita un timp de preparare mai mare decat pestele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii sau bucati. Se vor unge cu ulei de masline, se condimenteaza simplu cu sare si piper apoi se dau la cuptor pentru o ora. Cand cartofii sunt aproape gata, ne putem ocupa de peste.
Curatam pestii, le vom indeparta capul si intestinele, apoi ii spalam sub jet de apa rece, trebuie sa indepartam bine pielita neagra din interior care este amara si sangele de pe coloana.
Taiem apoi pestii pe jumatate dupa care ii filetam. Vor rezulta 4 fileuri de macrou cu piele, cca 130 g fiecare.
Ii ungem cu ulei de masline, nu trebuie mult ulei, deoarece macroul este un peste gras, uleiul ajuta la desprinderea usoara de pe grill.
Asezonam fileurile de peste cu sare si piper, le puteti stropi si cu zeama de lamaie.
Cat timp pestele se gateste pe grill putem prepara mujdeiul, presam cu presa cateii de usturoi apoi ii frecam cu ulei si sare pana se face ca o crema. Indepartam coaja de la rosia coapta apoi o maruntim cu blenderul sau o puteti da direct pe razatoarea cu ochiuri mari (puteti adauga si sos de rosii passate cu un praf de boia afumata).
Cand pestele e gata il vom monta pe farfurii intinse.
Servim macroul cu sosul de mujdei in amestec cu rosii coapte si mamaliguta calda, decoram cu un fir de patrunjel verde si eventual legume de sezon ( rondele de ardei gras sau ardei iute, usturoi verdei, rosii cherry etc.)
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Macroul pe grill se gateste foarte repede asa ca e necesar sa pregatim mai intai garnitura de cartofi la cuptor. Cartofii necesita un timp de preparare mai mare decat pestele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii sau bucati. Se vor unge cu ulei de masline, se condimenteaza simplu cu sare si piper apoi se dau la cuptor pentru o ora. Cand cartofii sunt aproape gata, ne putem ocupa de peste.
Curatam pestii, le vom indeparta capul si intestinele, apoi ii spalam sub jet de apa rece, trebuie sa indepartam bine pielita neagra din interior care este amara si sangele de pe coloana.
Taiem apoi pestii pe jumatate dupa care ii filetam. Vor rezulta 4 fileuri de macrou cu piele, cca 130 g fiecare.
Ii ungem cu ulei de masline, nu trebuie mult ulei, deoarece macroul este un peste gras, uleiul ajuta la desprinderea usoara de pe grill.
Asezonam fileurile de peste cu sare si piper, le puteti stropi si cu zeama de lamaie.
Cat timp pestele se gateste pe grill putem prepara mujdeiul, presam cu presa cateii de usturoi apoi ii frecam cu ulei si sare pana se face ca o crema. Indepartam coaja de la rosia coapta apoi o maruntim cu blenderul sau o puteti da direct pe razatoarea cu ochiuri mari (puteti adauga si sos de rosii passate cu un praf de boia afumata).
Cand pestele e gata il vom monta pe farfurii intinse.
Servim macroul cu sosul de mujdei in amestec cu rosii coapte si mamaliguta calda, decoram cu un fir de patrunjel verde si eventual legume de sezon ( rondele de ardei gras sau ardei iute, usturoi verdei, rosii cherry etc.)
Pofta buna!