Pulpe de pui aromate la tigaie cu garnitura de piure de mazare

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Pulpele de pui aromate si pregatite in tigaie sunt absolut delicioase, se prepara usor si rapid, servite alaturi de garnitura prefarata sau salate pot fi ideale pentru cand vrei ceva delicios, aromat si special la masa, insa esti in pana de idei. Nu trebuie sa fii master chef ca sa pregatesti un pranz sau o cina delicioasa, nu vei da gres niciodata cu aceste pulpe gustoase si mai ales aromate.

Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute
 2 pulpe de pui
 50 ml ulei de masline extravirgin
 50 gr de unt
 100 ml apa
 sare si piper
Pentru sosul din unt
 50 gr unt
 2 catei de usturoi
 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
 1/2 lingurita de busuioc
 1/2 lingurita de oregano
 sare si piper
Garnitura de mazare
 400 gr mazare proaspata sau congelata
 30 gr unt
 50 ml lapte ( optional )
 sare de mare
1

Mod de preparare:
Pulpele de pui le curatam si le spalam bine apoi le scurgem de apa sau le uscam cu un servet.

2

Condimentam pulpele pe ambele parti cu sare si piper, le lasam cateva minute ca sarea sa patrunda in carne.

3

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si lasam untul la topit.

4

Adaugam apoi pulpele in tigaia cu ulei incins mai intai cu pielea in sus si lasam sa se prajeasca 5 -7 minute la foc mediu, apoi le intoarcem si cu pielea in jos pana se rumenesc usor, dupa care le intoarcem din nou cu pielea in sus si adaugam 100 ml de apa sau vin alb.
Acoperim cu un capac si lasa in continuare sa fiarba totul la foc mediu pana se evapora tot lichidul.

5

Cand lichidul s-a evaporat lasam pulpele sa se prajeasca pentru a le da o culoare frumoasa rumenie pe ambele parti.

6

Cat timp le rumenim de final, pregatim sosul pe care il vom turna pe pulpe, astfel:
Intr-un bol topim untul la microunde sau la bain marie.
Tocam patrunjel verde si il adaugam in untul topit.

7

Curatam usturoiul si il pisam prin presa, razuim o jumatate de coaja rasa de lamaie, apoi le adaugam in untul topit.

8

Condimentam untul cu sare, piper, oregano si busuioc uscat.

9

Amestecam compozitia de unt ca toate condimentele pentru omogenizare si sosul e gata sa fie folosit pe carnea de pui.

10

Cand pulpele s-au rumenit frumos pe ambele parti, le ungem cu jumatate din cantitatea de sos din unt condimentat, apoi acoperim cu un capac pentru 2-3 minute, dupa care scoatem pulpele pe un platou.

11

Garnitura de piure de mazare se pregateste foarte rapid. In apa cu sare clocotita adaugam mazarea proaspata sau congelata si o fierbem circa 3-4 minute.

12

Scurgem mazarea printr-o sita si o transferam intr-un bol pentru mixat.

13

Adaugam peste mazare unt, sare si putin piper si mixam cu un blender pana cand obtinem o pasta fina si omogena.

14

Daca doriti ca piure-ul de mazare sa fie putin mai moale se poate adauga putin lapte si 2-3 linguri de ulei.
Sarea in mazare se potriveste dupa gustul fiecaruia.

15

Servirea:
Portionam mai intai garnitura in farfurii, apoi adaugam pulpele calde si aromate.

16

Eu am picurat peste carne si peste garnitura putin din uleiul in care am prajit pulpele.

17

Inainte de servire, ungem pulpele cu restul de sos din unt amestecat cu patrunjel verde si usturoi.

18

Pulpele de pui aromate si garnitura de mazare se servesc calde, puteti adauga pentru decor si completarea gustului: cascaval ras sau parmezan. Sunt extrem de usor de preparat si foarte gustoase, veti dori sa le preparati mai des, atat sunt de aromate si bune!
Pofta mare!

Ingrediente

 2 pulpe de pui
 50 ml ulei de masline extravirgin
 50 gr de unt
 100 ml apa
 sare si piper
Pentru sosul din unt
 50 gr unt
 2 catei de usturoi
 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
 1/2 lingurita de busuioc
 1/2 lingurita de oregano
 sare si piper
Garnitura de mazare
 400 gr mazare proaspata sau congelata
 30 gr unt
 50 ml lapte ( optional )
 sare de mare

Indicații

1

Mod de preparare:
Pulpele de pui le curatam si le spalam bine apoi le scurgem de apa sau le uscam cu un servet.

2

Condimentam pulpele pe ambele parti cu sare si piper, le lasam cateva minute ca sarea sa patrunda in carne.

3

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si lasam untul la topit.

4

Adaugam apoi pulpele in tigaia cu ulei incins mai intai cu pielea in sus si lasam sa se prajeasca 5 -7 minute la foc mediu, apoi le intoarcem si cu pielea in jos pana se rumenesc usor, dupa care le intoarcem din nou cu pielea in sus si adaugam 100 ml de apa sau vin alb.
Acoperim cu un capac si lasa in continuare sa fiarba totul la foc mediu pana se evapora tot lichidul.

5

Cand lichidul s-a evaporat lasam pulpele sa se prajeasca pentru a le da o culoare frumoasa rumenie pe ambele parti.

6

Cat timp le rumenim de final, pregatim sosul pe care il vom turna pe pulpe, astfel:
Intr-un bol topim untul la microunde sau la bain marie.
Tocam patrunjel verde si il adaugam in untul topit.

7

Curatam usturoiul si il pisam prin presa, razuim o jumatate de coaja rasa de lamaie, apoi le adaugam in untul topit.

8

Condimentam untul cu sare, piper, oregano si busuioc uscat.

9

Amestecam compozitia de unt ca toate condimentele pentru omogenizare si sosul e gata sa fie folosit pe carnea de pui.

10

Cand pulpele s-au rumenit frumos pe ambele parti, le ungem cu jumatate din cantitatea de sos din unt condimentat, apoi acoperim cu un capac pentru 2-3 minute, dupa care scoatem pulpele pe un platou.

11

Garnitura de piure de mazare se pregateste foarte rapid. In apa cu sare clocotita adaugam mazarea proaspata sau congelata si o fierbem circa 3-4 minute.

12

Scurgem mazarea printr-o sita si o transferam intr-un bol pentru mixat.

13

Adaugam peste mazare unt, sare si putin piper si mixam cu un blender pana cand obtinem o pasta fina si omogena.

14

Daca doriti ca piure-ul de mazare sa fie putin mai moale se poate adauga putin lapte si 2-3 linguri de ulei.
Sarea in mazare se potriveste dupa gustul fiecaruia.

15

Servirea:
Portionam mai intai garnitura in farfurii, apoi adaugam pulpele calde si aromate.

16

Eu am picurat peste carne si peste garnitura putin din uleiul in care am prajit pulpele.

17

Inainte de servire, ungem pulpele cu restul de sos din unt amestecat cu patrunjel verde si usturoi.

18

Pulpele de pui aromate si garnitura de mazare se servesc calde, puteti adauga pentru decor si completarea gustului: cascaval ras sau parmezan. Sunt extrem de usor de preparat si foarte gustoase, veti dori sa le preparati mai des, atat sunt de aromate si bune!
Pofta mare!

Note

Pulpe de pui aromate la tigaie cu garnitura de piure de mazare
(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *