Este prima data cand pregatesc sarmalute pane si va pot spune ca am avut o experienta inedita. Sarmalutele de foi de varza chinezeasca cu carne de pui prajite pane, au iesit aromate, suculente si delicioase, cu o crusta usor crocanta ce au mers de minune alaturi de sosul de usturoi si ketchup. Daca va place mancarea chinezeasca o sa va placa si aceste sarmalute, care se pregatesc extrem de simplu, usor si intr-un timp foarte scurt.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie in cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Punem cubuletele din piept de pui in blender si le tocam cat mai bine, puteti sa o dati si prin masina de tocat daca va este mai la indemana.
Pregatim restul ingredientelor pentru umplutura. Ghimbirul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Intr-un bol incapator punem carnea, oul, sosul de soia, sosul oyster, ceapa verde, boiaua, ghimbirul, amidonul si amestecam cu o paleta sau cu mana.
Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Acoperim bolul si ne ocupam de varza chinezeasca.
Pentru inceput vom spala varza chinezeasca sub jet de apa rece, apoi indepartam frunzele vestede daca exista.
Taiem cu un cutit cotorul, cam cat un deget si il dam la o parte, dupa care vom desface varza frunza cu frunza.
Vom introduce frunza cu frunza in vasul cu apa clocotita, cat sa se inmoaie si sa fie usor de manevrat la rulat.
Scoatem frunzele intr-un bol si il acoperim pana terminam de oparit toate frunzele de varza, apoi le lasam cateva minute sa se raceasca.
Cand s-au racit, luam fiecare frunza sa formam sarmalute. La capatul cu nervura punem o lingura de umplutura din piept de pui si cu grija rulam foaia de varza spre celalalt capat avand grija ca spre finalul rularii sa inchidem si marginile laterale.
Procedam la fel cu toate frunzele pana cand terminam umplutura. Mie dintr-o varza mi-a iesit cam 13-14 sarmalute.
Intr-o tigaie turnam ulei pentru prajit, puteti folosi chiar si o friteoza.
Pregatim cele necesare pentru panare.
Punem pesmet intr-o farfurie adanca, sa fie suficient ca sa imbrace bine sarmaluta. Eu am consumat cam 150 de grame de pesmet pentru cele 13 sarmalute. In functie de granulatia pesmetului, poate intra mai mult sau mai puțin.
Spargem 3 sau 4 oua intr-o farfurie adanca, presaram sare, piper si le batem bine cu un tel sau furculita.
Pentru a nu ni se incarca mainile niciodata de ou si pesmet, alegem cu ce mana atingem ingredientele uscate si cu care pe cele umede. De obicei, eu folosesc mana stanga pentru a atinge sarmalutele si ouale, iar mana dreapta o folosesc pentru pesmet.
Asadar cu mana stanga scufundam fiecare sarmaluta mai intai in ou batut, intoarcem pe fiecare parte, scoatem sarmaluta si o tinem un pic deasupra bolului cu oua sa se scurga surplusul apoi asezam sarmaluta in pesmet.
Cu mana dreapta trecem sarmaluta prin pesmet acoperind cat mai bine toata suprafata ei dupa care o punem in tigaia cu ulei incins. Asa vom proceda cu fiecare sarmaluta pana le terminam de gatit.
Sarmalutele le vom praji la foc mediu intorcandu-le pe fiecare parte pana cand crusta devine aurie.
Este foarte important sa prajim sarmalutele la foc mediu, nu la temperatura ridicata.
Vom sti ca sarmalutele sunt gata atunci cand obtinem o crusta aurie pe toata suprafata lor.
Le scoatem apoi pe un servet de bucatarie absorbant pentru a inlatura surplusul de ulei.
Sarmalutele pane se servesc atat calde cat si reci, deci pot fi servite si ca aperitiv dar si la mesele principale.
Sunt gustoase cu diverse sosuri: sos de usturoi, sos de iaurt, sau ketchup, cu dulceata de ardei iute, dar se pot asocia si cu diverse garnituri.
Sarmalutele pane au un gust inedit si te duc cu gandul la o mancare asiatica, sunt extrem de gustoase si usor de preparat.
Carnea de pui din sarmaluta este bine facuta, gatita corect si adecvat, suculenta si frageda. Priviti cat de bine arata! Sper sa va placa!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie in cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Punem cubuletele din piept de pui in blender si le tocam cat mai bine, puteti sa o dati si prin masina de tocat daca va este mai la indemana.
Pregatim restul ingredientelor pentru umplutura. Ghimbirul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Intr-un bol incapator punem carnea, oul, sosul de soia, sosul oyster, ceapa verde, boiaua, ghimbirul, amidonul si amestecam cu o paleta sau cu mana.
Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Acoperim bolul si ne ocupam de varza chinezeasca.
Pentru inceput vom spala varza chinezeasca sub jet de apa rece, apoi indepartam frunzele vestede daca exista.
Taiem cu un cutit cotorul, cam cat un deget si il dam la o parte, dupa care vom desface varza frunza cu frunza.
Vom introduce frunza cu frunza in vasul cu apa clocotita, cat sa se inmoaie si sa fie usor de manevrat la rulat.
Scoatem frunzele intr-un bol si il acoperim pana terminam de oparit toate frunzele de varza, apoi le lasam cateva minute sa se raceasca.
Cand s-au racit, luam fiecare frunza sa formam sarmalute. La capatul cu nervura punem o lingura de umplutura din piept de pui si cu grija rulam foaia de varza spre celalalt capat avand grija ca spre finalul rularii sa inchidem si marginile laterale.
Procedam la fel cu toate frunzele pana cand terminam umplutura. Mie dintr-o varza mi-a iesit cam 13-14 sarmalute.
Intr-o tigaie turnam ulei pentru prajit, puteti folosi chiar si o friteoza.
Pregatim cele necesare pentru panare.
Punem pesmet intr-o farfurie adanca, sa fie suficient ca sa imbrace bine sarmaluta. Eu am consumat cam 150 de grame de pesmet pentru cele 13 sarmalute. In functie de granulatia pesmetului, poate intra mai mult sau mai puțin.
Spargem 3 sau 4 oua intr-o farfurie adanca, presaram sare, piper si le batem bine cu un tel sau furculita.
Pentru a nu ni se incarca mainile niciodata de ou si pesmet, alegem cu ce mana atingem ingredientele uscate si cu care pe cele umede. De obicei, eu folosesc mana stanga pentru a atinge sarmalutele si ouale, iar mana dreapta o folosesc pentru pesmet.
Asadar cu mana stanga scufundam fiecare sarmaluta mai intai in ou batut, intoarcem pe fiecare parte, scoatem sarmaluta si o tinem un pic deasupra bolului cu oua sa se scurga surplusul apoi asezam sarmaluta in pesmet.
Cu mana dreapta trecem sarmaluta prin pesmet acoperind cat mai bine toata suprafata ei dupa care o punem in tigaia cu ulei incins. Asa vom proceda cu fiecare sarmaluta pana le terminam de gatit.
Sarmalutele le vom praji la foc mediu intorcandu-le pe fiecare parte pana cand crusta devine aurie.
Este foarte important sa prajim sarmalutele la foc mediu, nu la temperatura ridicata.
Vom sti ca sarmalutele sunt gata atunci cand obtinem o crusta aurie pe toata suprafata lor.
Le scoatem apoi pe un servet de bucatarie absorbant pentru a inlatura surplusul de ulei.
Sarmalutele pane se servesc atat calde cat si reci, deci pot fi servite si ca aperitiv dar si la mesele principale.
Sunt gustoase cu diverse sosuri: sos de usturoi, sos de iaurt, sau ketchup, cu dulceata de ardei iute, dar se pot asocia si cu diverse garnituri.
Sarmalutele pane au un gust inedit si te duc cu gandul la o mancare asiatica, sunt extrem de gustoase si usor de preparat.
Carnea de pui din sarmaluta este bine facuta, gatita corect si adecvat, suculenta si frageda. Priviti cat de bine arata! Sper sa va placa!
Pofta mare!