Supa crema de linte este o supa de post, aromata, savuroasa, satioasa si foarte hranitoare, ideala pentru intreaga familie chiar si pentru copii sau bebelusi mofturosi. Se realizeaza usor, intr-un timp foarte scurt si poate fi consumata la pranz sau cina dupa preferinte si pofte.
Mod de preparare:
Lintea rosie este mult mai moale, mai cremoasa si foarte satioasa. Este ideala pentru supe si piureuri. Extrem de rar cauzeaza balonare pentru ca are un nivelul mai scazut de fibre, comparativ cu celelalte boboase.
Pentru in inceput spalam lintea in cat mai multe ape. Ea nu necesita inmuiere inainte de fierbere.
Intr-o oala puneam apa la fiert impreuna cu un pic de sare si ulei de masline.
Ador supele crema pentru ca stiu ca nu e necesar sa toc marunt legumele, iar lintea rosie se prepara foarte usor si repede. Astfel ca: vom curata ceapa de coaja, o vom taia in doua sau in patru, cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in patru, morcovul il curatam, il spalam si il taiem in bucati potrivite, telina si pastarnacul le curatam si le taiem in bucati potrivite, cat sa se fiarba cat mai repede.
Cand apa da in fiert adaugam legumele si lintea.
Lintea rosie fierbe extrem de repede. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sosul de rosii passate.
Verificam legumele daca s-au fiert apoi inchidem focul. Daca doriti o supa crema mai groasa puteti sa mai luati din supa, nu o aruncati insa, pentru ca poate va mai trebuie la stabilirea consistentei supei ( mai moale sau mai groasa).
Omogenizam supa cu un blender vertical pana cand obtinem o consistenta fina, apoi vom adauga sare dupa gust si piper macinat pentru cine doreste.
Daca vreti sa adaugati atractivitate unei supe crema, neaparat serviti-o cu crutoane din paine, crutoane din mozzarella, crutoane bilute din comert, naut fiert, caju etc. Eu am realizat crutoane din mozzarella.
Batem un ou mic si il vom condimenta cu sare si piper.
Cand cubuletele de mozzarela s-au inghetat, le scoatem din frigider si le vom da mai intai prin faina apoi le adaugam in oul batut.
Trecem apoi cubuletele de mozzarella prin pesmet si mai trecem inca o data prin ou si din nou prin pesmet. In felul acesta ne asiguram ca mozzarella nu se va imprastia la prelucrarea termica si ca va forma o crusta delicioasa.
Prajim mozzarella in ulei bine incins.
Ne vom asigura ca sunt frumos rumenite pe toate partile.
Le scoatem pe un servet de bucatarie absorbant, pentru a prelua surplusul de ulei.
Uitati cat de bine arata, sunt absolut delicioase.
Daca tineti post, puteti inlocui aceste delicioase crutoane cu alune sau caju sau crutoane de paine.
Serviti supa-crema de linte rosie cu patrunjel proaspat, ceapa verde tocata marunt, ceapa rosie, coaja de lamaie rasa daca vreti o aroma deosebita, cu boia, piper alune, caju etc.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Lintea rosie este mult mai moale, mai cremoasa si foarte satioasa. Este ideala pentru supe si piureuri. Extrem de rar cauzeaza balonare pentru ca are un nivelul mai scazut de fibre, comparativ cu celelalte boboase.
Pentru in inceput spalam lintea in cat mai multe ape. Ea nu necesita inmuiere inainte de fierbere.
Intr-o oala puneam apa la fiert impreuna cu un pic de sare si ulei de masline.
Ador supele crema pentru ca stiu ca nu e necesar sa toc marunt legumele, iar lintea rosie se prepara foarte usor si repede. Astfel ca: vom curata ceapa de coaja, o vom taia in doua sau in patru, cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in patru, morcovul il curatam, il spalam si il taiem in bucati potrivite, telina si pastarnacul le curatam si le taiem in bucati potrivite, cat sa se fiarba cat mai repede.
Cand apa da in fiert adaugam legumele si lintea.
Lintea rosie fierbe extrem de repede. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sosul de rosii passate.
Verificam legumele daca s-au fiert apoi inchidem focul. Daca doriti o supa crema mai groasa puteti sa mai luati din supa, nu o aruncati insa, pentru ca poate va mai trebuie la stabilirea consistentei supei ( mai moale sau mai groasa).
Omogenizam supa cu un blender vertical pana cand obtinem o consistenta fina, apoi vom adauga sare dupa gust si piper macinat pentru cine doreste.
Daca vreti sa adaugati atractivitate unei supe crema, neaparat serviti-o cu crutoane din paine, crutoane din mozzarella, crutoane bilute din comert, naut fiert, caju etc. Eu am realizat crutoane din mozzarella.
Batem un ou mic si il vom condimenta cu sare si piper.
Cand cubuletele de mozzarela s-au inghetat, le scoatem din frigider si le vom da mai intai prin faina apoi le adaugam in oul batut.
Trecem apoi cubuletele de mozzarella prin pesmet si mai trecem inca o data prin ou si din nou prin pesmet. In felul acesta ne asiguram ca mozzarella nu se va imprastia la prelucrarea termica si ca va forma o crusta delicioasa.
Prajim mozzarella in ulei bine incins.
Ne vom asigura ca sunt frumos rumenite pe toate partile.
Le scoatem pe un servet de bucatarie absorbant, pentru a prelua surplusul de ulei.
Uitati cat de bine arata, sunt absolut delicioase.
Daca tineti post, puteti inlocui aceste delicioase crutoane cu alune sau caju sau crutoane de paine.
Serviti supa-crema de linte rosie cu patrunjel proaspat, ceapa verde tocata marunt, ceapa rosie, coaja de lamaie rasa daca vreti o aroma deosebita, cu boia, piper alune, caju etc.
Pofta buna!