Briosa pasca fara aluat

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Pasca este nelipsita de la masa de Paste si azi o pregatim intr-o varianta prietenoasa, delicioasa si estetica pe care cei mici in special o vor adora.
Briosele pasca fara aluat sunt potrivite si de efect atat pentru masa de Paste cat si in orice zi din an, fiind prea bune sa le servim o data pe an. Briosele Pasca fara sunt usor de facut, iar rezultatul va face senzatie la masa de Paste din acest an fiind perfecte atat calde cat si reci. Cu o textura foarte fina si aerata, cremoasa si savuroasa aceste briose le puteti oferi copilasilor si musafirilor ca alternativa la Pasca traditionala.

Randamente24 de porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

 700 gr branza proaspata de vaci scursa
 400 gr smantana grasa
 200 gr zahar
 200 gr unt
 150 gr stafide
 6 oua
 4 linguri de faina
 4 linguri de gris
 2 lingurite cu varf de coaja rasa de lamaie
 esenta de vanilie
 bobite de ciocolata pentru decor

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se sparg intr-un bol incapator.

2

Omogenizam branza pentru o textura fina.

3

Punem zaharul peste cele 6 oua.

4

Razuim coaja de lamaie pe razatoarea cu ochiuri mici.

5

Pregatim din timp faina si grisul, cantarim stafidele. Nu este necesar sa hidratam stafidele, vor avea destula umiditate in compozitia de pasca.

6

Topim untul la cuptorul cu microunde, il vom folosi caldut nu fierbinte.

7

Cu ajutorul unui tel sau mixer amestecam bine ouale cu zaharul. Cand au devenit spuma adaugam stafidele si coaja rasa de lamaie.

8

Presaram apoi grisul si incorporam cu un tel.

9

Turnam untul topit in compozitie si amestecam bine.

10

Adaugam apoi smantana grasa si omogenizam bine compozitia.

11

Cernem faina si o amestecam in compozitie cu un tel.

12

Adaugam apoi branza de vaci si amestecam totul foarte bine.

13

La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie sau rom dupa preferinta.

14

Pregatim tava de briose pentru copt si o tapetam cu hartie de briose. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

15

Turnam compozitia de pasca in forme folosind o lingura.

16

Decoram cu bobite de ciocolata.

17

Introducem briosele pasca in cuptorul preincalzit la 160°C, timp de 45 - 50 de minute.

18

Eu am pregatit o singura tava de 12 briose cu pasca, restul de compozitie am turnat-o intr-o alta forma.

19

Am decorat si pasca aceasta cu bobite de ciocolata.

20

Am dat-o si pe ea la cuptor pentru coacere timp de 45 - 50 de minute.

21

Cand e gata, pasca trebuie sa devina aurie, usor rumena la suprafata.

22

La fel si briosele pasca, priviti cat de frumoase sunt asa aurite.

23

Briosele Pasca fara aluat se lasa la racit in tava si se scot apoi pe un platou.

24

Se pot servi atat calde cat si reci, au o textura foarte fina si aerata, sunt aromate si cremoase, perfecte pentru masa de Pasti alaturi de traditionalul cozonac si ouale rosii.

25

Briosele Pasca fara sunt usor de facut, iar rezultatul este absolut senzational atat ca gust cat si estetic, cu siguranta vor fi adorate si apreciate de toata lumea.

26

Sa aveti Sarbatori Pasacale binecuvantate.
Spor si Pofta mare! Hristos a Inviat!

Ingrediente

 700 gr branza proaspata de vaci scursa
 400 gr smantana grasa
 200 gr zahar
 200 gr unt
 150 gr stafide
 6 oua
 4 linguri de faina
 4 linguri de gris
 2 lingurite cu varf de coaja rasa de lamaie
 esenta de vanilie
 bobite de ciocolata pentru decor

Indicații

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se sparg intr-un bol incapator.

2

Omogenizam branza pentru o textura fina.

3

Punem zaharul peste cele 6 oua.

4

Razuim coaja de lamaie pe razatoarea cu ochiuri mici.

5

Pregatim din timp faina si grisul, cantarim stafidele. Nu este necesar sa hidratam stafidele, vor avea destula umiditate in compozitia de pasca.

6

Topim untul la cuptorul cu microunde, il vom folosi caldut nu fierbinte.

7

Cu ajutorul unui tel sau mixer amestecam bine ouale cu zaharul. Cand au devenit spuma adaugam stafidele si coaja rasa de lamaie.

8

Presaram apoi grisul si incorporam cu un tel.

9

Turnam untul topit in compozitie si amestecam bine.

10

Adaugam apoi smantana grasa si omogenizam bine compozitia.

11

Cernem faina si o amestecam in compozitie cu un tel.

12

Adaugam apoi branza de vaci si amestecam totul foarte bine.

13

La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie sau rom dupa preferinta.

14

Pregatim tava de briose pentru copt si o tapetam cu hartie de briose. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

15

Turnam compozitia de pasca in forme folosind o lingura.

16

Decoram cu bobite de ciocolata.

17

Introducem briosele pasca in cuptorul preincalzit la 160°C, timp de 45 - 50 de minute.

18

Eu am pregatit o singura tava de 12 briose cu pasca, restul de compozitie am turnat-o intr-o alta forma.

19

Am decorat si pasca aceasta cu bobite de ciocolata.

20

Am dat-o si pe ea la cuptor pentru coacere timp de 45 - 50 de minute.

21

Cand e gata, pasca trebuie sa devina aurie, usor rumena la suprafata.

22

La fel si briosele pasca, priviti cat de frumoase sunt asa aurite.

23

Briosele Pasca fara aluat se lasa la racit in tava si se scot apoi pe un platou.

24

Se pot servi atat calde cat si reci, au o textura foarte fina si aerata, sunt aromate si cremoase, perfecte pentru masa de Pasti alaturi de traditionalul cozonac si ouale rosii.

25

Briosele Pasca fara sunt usor de facut, iar rezultatul este absolut senzational atat ca gust cat si estetic, cu siguranta vor fi adorate si apreciate de toata lumea.

26

Sa aveti Sarbatori Pasacale binecuvantate.
Spor si Pofta mare! Hristos a Inviat!

Briosa pasca fara aluat
(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *