Daca ati gatit cozonaci si nu s-au mancat toti, va propun sa nu ii aruncati, din ei puteti prepara o budinca minunata. Este usor de preparat intr-un timp foarte scurt, si va veti bucura de o prajitura delicioasa pe care o veti adora deoarece are gust de Pasca.
Mod de preparare:
Taiem cozonacul in felii cat de cat egale si le aseazam intr-o tava unsa cu unt.
Pregatim celelalte ingrediente. Ouale se spala se dezinfecteaza.
Cantarim branza, untul si iaurtul.
Intr-un bol vom face un sos din oua, iaurt, branza proaspata (sau urda-ricotta), unt la temperatura camerei, zahar si arome, stafide.
Amestecam bine toate ingredientele.
Compozitia obtinuta se toarna peste cozonac. Se amesteca totul cu o lingura, pentru ca sosul sa patrunda bine peste tot.
Vom bate un ou si vom adauga o lingurita de zahar vanilat in el.
Punem deasupra oul batut cu zahar vanilat.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza eventual cu zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Budinca se portioneaza si se poate servi atat calduta cat mai ales rece.
Este extrem de delicioasa si miroase a pasca, usor de facut intr-un timp scurt.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Taiem cozonacul in felii cat de cat egale si le aseazam intr-o tava unsa cu unt.
Pregatim celelalte ingrediente. Ouale se spala se dezinfecteaza.
Cantarim branza, untul si iaurtul.
Intr-un bol vom face un sos din oua, iaurt, branza proaspata (sau urda-ricotta), unt la temperatura camerei, zahar si arome, stafide.
Amestecam bine toate ingredientele.
Compozitia obtinuta se toarna peste cozonac. Se amesteca totul cu o lingura, pentru ca sosul sa patrunda bine peste tot.
Vom bate un ou si vom adauga o lingurita de zahar vanilat in el.
Punem deasupra oul batut cu zahar vanilat.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza eventual cu zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Budinca se portioneaza si se poate servi atat calduta cat mai ales rece.
Este extrem de delicioasa si miroase a pasca, usor de facut intr-un timp scurt.
Pofta mare!