Cartoful copt este un aliment gustos care este cald si este mancat cu placere de multe persoane, simpli cu un pic de sare sau combinati cu produse din lapte: unt, cascaval, sosuri, sau de ce nu chiar cu mujdei. Cartofii copti in coaja isi pastreaza nutrientii si vitaminele si deci poti beneficia de vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic si alte vitamine din complexul vitaminic B, precum si de calciu si potasiu.
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine cu apa, nu vom indeparta coaja. Taiem o feliuta din ei pentru a face baza cartofilor.
Cu un cutit bine ascutit vom cresta cartofii pana aproape de baza fara insa ai taia de tot.
Usturoiul il vom strivi cu lama cutitului, apoi il vom cali putin in ulei incins, rolul lui este sa lase aroma in ulei.
Indepartam din ulei rozmarinul si usturoiul printr-o sita.
Asezam cartofii crestati in tava de copt, apoi vom pune peste ei uleiul cu gust de rozmarin si usturoi.
Condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, pregatim sosul tzatziki din 200g iaurt grecesc pe care il vom pune intr-un bol. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, cateva frunze verzi de menta, marar tocat, 1 lingurita praf de usturoi si un castravete razuit pe razatoarea mare ( daca vi se pare coaja catravetelui tare si amara va recomand sa o indepartati inainte de a-l razui, de asemenea e bine sa indepartam surplusul de zeama pe care il lasa castravetele inainte de a-l adauga in iaurt). Amestecam toate ingredientele potrivim cu sare si sosul tzatziki e gata.
Cartofii astfel pregatiti sunt atat de fragezi, deliciosi si au un miros minunat. Cartofii la cuptor ii poti pregati si cu oregano sau alte condimente dupa plac.
Se servesc fierbinti cu sos tzatziki sau de ce nu chiar si cu unt, sare si cascaval ras abundent dupa plac.
Sper ca v-a placut aceasta reteta extrem de simpla si rapida. Puteti de asemenea sa-i pregatiti si cu unt in loc de ulei, vor capata o alta aroma deosebita.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine cu apa, nu vom indeparta coaja. Taiem o feliuta din ei pentru a face baza cartofilor.
Cu un cutit bine ascutit vom cresta cartofii pana aproape de baza fara insa ai taia de tot.
Usturoiul il vom strivi cu lama cutitului, apoi il vom cali putin in ulei incins, rolul lui este sa lase aroma in ulei.
Indepartam din ulei rozmarinul si usturoiul printr-o sita.
Asezam cartofii crestati in tava de copt, apoi vom pune peste ei uleiul cu gust de rozmarin si usturoi.
Condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, pregatim sosul tzatziki din 200g iaurt grecesc pe care il vom pune intr-un bol. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, cateva frunze verzi de menta, marar tocat, 1 lingurita praf de usturoi si un castravete razuit pe razatoarea mare ( daca vi se pare coaja catravetelui tare si amara va recomand sa o indepartati inainte de a-l razui, de asemenea e bine sa indepartam surplusul de zeama pe care il lasa castravetele inainte de a-l adauga in iaurt). Amestecam toate ingredientele potrivim cu sare si sosul tzatziki e gata.
Cartofii astfel pregatiti sunt atat de fragezi, deliciosi si au un miros minunat. Cartofii la cuptor ii poti pregati si cu oregano sau alte condimente dupa plac.
Se servesc fierbinti cu sos tzatziki sau de ce nu chiar si cu unt, sare si cascaval ras abundent dupa plac.
Sper ca v-a placut aceasta reteta extrem de simpla si rapida. Puteti de asemenea sa-i pregatiti si cu unt in loc de ulei, vor capata o alta aroma deosebita.
Pofta mare!