O mancare traditionala ce poate fi consumata ca atare sau ca o garnitura la diferite preparate din carne.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati ( cubulete sau lungi ca la cartofii pai ) se spala apoi din nou de amidon, ceapa se curata de coaja si codita, se toaca solzisori, usturoiul se curata de coaja, se spala, se toaca rondele, kaiserul se toaca cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie sau wok si adaugam cartofii la prajit. Eu nu fierb cartofii la jumatate in apa, asa cum scrie in reteta din doua motive, o data ca fierti mi se sfarma la prajire si doi sunt mai gustosi si aurii atunci cand sunt prajiti de la bun inceput.
Adaugam sare si piper dupa gust si vom scoate cartofii pe o sita de scurs, sau pe un servetel absorbant, pentru absortia surplusului de ulei.
Pregatim friptura de pipet de pui pe grill sau gratar. Eu am condimentat pieptul de pui cu ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare, piper si un pic de oregano.
Cand s-au scurs bine cartofii, se aseaza pe farfurie impreuna cu friptura si eventual muraturi sau salate. Cartofii si friptura se vor servi calde, dupa preferinta puteti presara cascaval, verdeata sau branza pe deasupra lor.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati ( cubulete sau lungi ca la cartofii pai ) se spala apoi din nou de amidon, ceapa se curata de coaja si codita, se toaca solzisori, usturoiul se curata de coaja, se spala, se toaca rondele, kaiserul se toaca cubulete.
Incingem uleiul intr-o tigaie sau wok si adaugam cartofii la prajit. Eu nu fierb cartofii la jumatate in apa, asa cum scrie in reteta din doua motive, o data ca fierti mi se sfarma la prajire si doi sunt mai gustosi si aurii atunci cand sunt prajiti de la bun inceput.
Adaugam sare si piper dupa gust si vom scoate cartofii pe o sita de scurs, sau pe un servetel absorbant, pentru absortia surplusului de ulei.
Pregatim friptura de pipet de pui pe grill sau gratar. Eu am condimentat pieptul de pui cu ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare, piper si un pic de oregano.
Cand s-au scurs bine cartofii, se aseaza pe farfurie impreuna cu friptura si eventual muraturi sau salate. Cartofii si friptura se vor servi calde, dupa preferinta puteti presara cascaval, verdeata sau branza pe deasupra lor.
Pofta buna!