Chifle foarte pufoase cu lapte, o reteta simpla de chifle de casa, painici moi cu coaja subtire si miez pufos. Sunt cele mai bune chifle pentru hot dog, aromate si gustoase.
Mod de preparare:
In 50 ml lapte topim zaharul cu drojdia, si le lasam 10 minute pentru dospire, sau pana face bule.
Intr-un bol punem faina cu sare, adaugam laptele cu drojdie si zahar le amestecam cu o spatula, apoi adaugam restul de lapte si untul moale la temperatura camerei si framantam bine pana ce toata faina este incorporata.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il tranferam pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Formam un dreptunghi si incepem sa-l intindem in aceasta forma data cat mai mult cu o grosime de 0.5 mm, apoi il vom imparti in 6 bucati egale. Eu i-am impartit in 5 bucati si mi-au iesit niste uriasi.
Luam apoi fiecare bucata, ii indoim marginile si rulam strans pana obtinem o forma cilindrica.
Cand s-au copt se lasa sa se raceasca si se servesc cu crenvursti si sosuri, sau alte ingrediente preferate gen branzeturi, mezeluri, salate etc.
chiflele de hot dog au iesit foarte pufoase si moi, cu un gust dulceag parca de cornuri.
Uitati ce sectiune frumoasa au aceste chifle moi, nu va mai spun ca in timp ce se coceau miroseau a prajituri desi nu am pus nicio aroma in aluat.
Eu am ales sa-i servesc umplute cu pepperonata si carnati semiafumati gatiti la slow cooker, reteta pe care o veti gasi la categoria slow cooker.
A iesit o combinatie extrem de gustoasa pe care o recomand cu placere.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
In 50 ml lapte topim zaharul cu drojdia, si le lasam 10 minute pentru dospire, sau pana face bule.
Intr-un bol punem faina cu sare, adaugam laptele cu drojdie si zahar le amestecam cu o spatula, apoi adaugam restul de lapte si untul moale la temperatura camerei si framantam bine pana ce toata faina este incorporata.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il tranferam pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Formam un dreptunghi si incepem sa-l intindem in aceasta forma data cat mai mult cu o grosime de 0.5 mm, apoi il vom imparti in 6 bucati egale. Eu i-am impartit in 5 bucati si mi-au iesit niste uriasi.
Luam apoi fiecare bucata, ii indoim marginile si rulam strans pana obtinem o forma cilindrica.
Cand s-au copt se lasa sa se raceasca si se servesc cu crenvursti si sosuri, sau alte ingrediente preferate gen branzeturi, mezeluri, salate etc.
chiflele de hot dog au iesit foarte pufoase si moi, cu un gust dulceag parca de cornuri.
Uitati ce sectiune frumoasa au aceste chifle moi, nu va mai spun ca in timp ce se coceau miroseau a prajituri desi nu am pus nicio aroma in aluat.
Eu am ales sa-i servesc umplute cu pepperonata si carnati semiafumati gatiti la slow cooker, reteta pe care o veti gasi la categoria slow cooker.
A iesit o combinatie extrem de gustoasa pe care o recomand cu placere.
Pofta buna!