Chifle pentru hot dog

AutorNicola ElenaCategorie, DificultateIntermediar

Chifle foarte pufoase cu lapte, o reteta simpla de chifle de casa, painici moi cu coaja subtire si miez pufos. Sunt cele mai bune chifle pentru hot dog, aromate si gustoase.

chifla hotdog
Randamente6 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 5 minute
 300 gr faina alba 000
 200 ml lapte
 1 lingura de zahar brun
 20 gr unt gras 80%
 20 ml ulei
 4 gr drojdie uscata
 7 gr sare
in plus
 un galbenus de ou pentru uns
 seminte de mac sau susan pentru decor
1

Mod de preparare:
In 50 ml lapte topim zaharul cu drojdia, si le lasam 10 minute pentru dospire, sau pana face bule.
Intr-un bol punem faina cu sare, adaugam laptele cu drojdie si zahar le amestecam cu o spatula, apoi adaugam restul de lapte si untul moale la temperatura camerei si framantam bine pana ce toata faina este incorporata.

ingrediente

2

La final adaugam uleiul si mai framantam un pic, ungem un alt bol cu uleiul ramas si dam la dospit pentru circa o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul trebuie sa fie moale, elastic si sa nu se lipeasca de degete.

pregatirea aluatului

3

Cand aluatul si-a dublat volumul, il tranferam pe blatul de lucru tapetat cu faina.

dospirea

4

Formam un dreptunghi si incepem sa-l intindem in aceasta forma data cat mai mult cu o grosime de 0.5 mm, apoi il vom imparti in 6 bucati egale. Eu i-am impartit in 5 bucati si mi-au iesit niste uriasi.

intindere aluat

5

Luam apoi fiecare bucata, ii indoim marginile si rulam strans pana obtinem o forma cilindrica.

rulare

6

Cu partea imbinata se aseaza pe tava de copt tapetata cu hartie de copt. Dupa ce am rulat toate bucatile de aluat, lasam pentru dospire inca 15 minute la loc cald.

ungere

7

Cand aluatul a crescut, il vom unge cu ou batut apoi vom presara deasupra seminte de susan sau mac si le vom da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

coacere

8

Cand s-au copt se lasa sa se raceasca si se servesc cu crenvursti si sosuri, sau alte ingrediente preferate gen branzeturi, mezeluri, salate etc.

racire

9

chiflele de hot dog au iesit foarte pufoase si moi, cu un gust dulceag parca de cornuri.

verificare

10

Uitati ce sectiune frumoasa au aceste chifle moi, nu va mai spun ca in timp ce se coceau miroseau a prajituri desi nu am pus nicio aroma in aluat.

umplere

11

Eu am ales sa-i servesc umplute cu pepperonata si carnati semiafumati gatiti la slow cooker, reteta pe care o veti gasi la categoria slow cooker.

servire

12

A iesit o combinatie extrem de gustoasa pe care o recomand cu placere.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 300 gr faina alba 000
 200 ml lapte
 1 lingura de zahar brun
 20 gr unt gras 80%
 20 ml ulei
 4 gr drojdie uscata
 7 gr sare
in plus
 un galbenus de ou pentru uns
 seminte de mac sau susan pentru decor

Indicații

1

Mod de preparare:
In 50 ml lapte topim zaharul cu drojdia, si le lasam 10 minute pentru dospire, sau pana face bule.
Intr-un bol punem faina cu sare, adaugam laptele cu drojdie si zahar le amestecam cu o spatula, apoi adaugam restul de lapte si untul moale la temperatura camerei si framantam bine pana ce toata faina este incorporata.

ingrediente

2

La final adaugam uleiul si mai framantam un pic, ungem un alt bol cu uleiul ramas si dam la dospit pentru circa o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul trebuie sa fie moale, elastic si sa nu se lipeasca de degete.

pregatirea aluatului

3

Cand aluatul si-a dublat volumul, il tranferam pe blatul de lucru tapetat cu faina.

dospirea

4

Formam un dreptunghi si incepem sa-l intindem in aceasta forma data cat mai mult cu o grosime de 0.5 mm, apoi il vom imparti in 6 bucati egale. Eu i-am impartit in 5 bucati si mi-au iesit niste uriasi.

intindere aluat

5

Luam apoi fiecare bucata, ii indoim marginile si rulam strans pana obtinem o forma cilindrica.

rulare

6

Cu partea imbinata se aseaza pe tava de copt tapetata cu hartie de copt. Dupa ce am rulat toate bucatile de aluat, lasam pentru dospire inca 15 minute la loc cald.

ungere

7

Cand aluatul a crescut, il vom unge cu ou batut apoi vom presara deasupra seminte de susan sau mac si le vom da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

coacere

8

Cand s-au copt se lasa sa se raceasca si se servesc cu crenvursti si sosuri, sau alte ingrediente preferate gen branzeturi, mezeluri, salate etc.

racire

9

chiflele de hot dog au iesit foarte pufoase si moi, cu un gust dulceag parca de cornuri.

verificare

10

Uitati ce sectiune frumoasa au aceste chifle moi, nu va mai spun ca in timp ce se coceau miroseau a prajituri desi nu am pus nicio aroma in aluat.

umplere

11

Eu am ales sa-i servesc umplute cu pepperonata si carnati semiafumati gatiti la slow cooker, reteta pe care o veti gasi la categoria slow cooker.

servire

12

A iesit o combinatie extrem de gustoasa pe care o recomand cu placere.
Pofta buna!

servire

Chifle pentru hot dog
(Visited 444 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *