Ciocanele de pui prajite in baie de ulei – reteta simpla

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Ciocanelele de pui prajite se pregatesc atat de usor si de simplu, in mai putin de o ora ai pe farfurie carne bine rumenita, aromata si gustoasa, pe care o poti servi simpla sau alaturi de salate, garnituri sau diferite sosuri preferate.

Randamente1 porție
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute
 14 ciocanele de pui
 sare, piper
 500ml -1l ulei de prajit
Salate de cruditati
Garnitura dupa preferinte
1

Mod de preparare:
Ciocanelele de pui se curata de eventualii fulgi, se spala, se zvanta cu un prosop de bucatarie.

2

Vom condimenta ciocanelele cat mai simplu cu sare si piper pe toate partile, si le vom lasa asa cateva minute sau daca va grabiti pana cand se incinge uleiul.

3

Cand uleiul s-a incins, vom scufunda ciocanelele in baie de ulei si le vom lasa sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

4

Rumenitul poate dura un pic mai mult, insa rezultatul va fi unul excelent. Nu este necesar sa acoperiti cratita cu capac, ca sa nu se fac apoi condens si uleiul sa sara cand ridicati capacul, riscati sa va opariti, in plus se vor gati ca timp la fel de bine si fara capac.

5

Cand ciocanelele s-au rumenit frumos, le vom scoate din baia de ulei si le vom pune pe un servet de bucatarie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Continuam apoi si cu restul de ciocanele ramase in acelasi mod.

6

Ciocanelele prajite crocant se servesc calde sau alaturi de salate, muraturi si garnituri. Se pot servi. hiar si a doua zi reci.

7

Se mai pot servi si cu diferite sosuri preferate: sos de usturoi, ketchup, le puteti folosi ca aperitive cand aveti musafiri sau de sarbatori.

8

Ciocanelele prajite crocant sunt extrem de gustoase si desi condimentate simplu sunt si foarte aromate, pastreaza cumva gustul autentic de pui din copilariile noastre, cu gust profund de “pui” prajit.
Pofta buna!

Ingrediente

 14 ciocanele de pui
 sare, piper
 500ml -1l ulei de prajit
Salate de cruditati
Garnitura dupa preferinte

Indicații

1

Mod de preparare:
Ciocanelele de pui se curata de eventualii fulgi, se spala, se zvanta cu un prosop de bucatarie.

2

Vom condimenta ciocanelele cat mai simplu cu sare si piper pe toate partile, si le vom lasa asa cateva minute sau daca va grabiti pana cand se incinge uleiul.

3

Cand uleiul s-a incins, vom scufunda ciocanelele in baie de ulei si le vom lasa sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

4

Rumenitul poate dura un pic mai mult, insa rezultatul va fi unul excelent. Nu este necesar sa acoperiti cratita cu capac, ca sa nu se fac apoi condens si uleiul sa sara cand ridicati capacul, riscati sa va opariti, in plus se vor gati ca timp la fel de bine si fara capac.

5

Cand ciocanelele s-au rumenit frumos, le vom scoate din baia de ulei si le vom pune pe un servet de bucatarie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Continuam apoi si cu restul de ciocanele ramase in acelasi mod.

6

Ciocanelele prajite crocant se servesc calde sau alaturi de salate, muraturi si garnituri. Se pot servi. hiar si a doua zi reci.

7

Se mai pot servi si cu diferite sosuri preferate: sos de usturoi, ketchup, le puteti folosi ca aperitive cand aveti musafiri sau de sarbatori.

8

Ciocanelele prajite crocant sunt extrem de gustoase si desi condimentate simplu sunt si foarte aromate, pastreaza cumva gustul autentic de pui din copilariile noastre, cu gust profund de “pui” prajit.
Pofta buna!

Ciocanele de pui prajite in baie de ulei – reteta simpla
(Visited 580 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *