Iahnia de fasole cu carnati - reteta rapida, este ideala atunci cand esti obosit sau in criza de timp, ori ai pofta de fasole si nu doresti sa petreci ore in sir fierband boabele de fasole, in aceasta situatie conservele cu fasole gata fiarta te scot oricand din impas. Pe langa faptul ca o poti gati rapid in felul de mancare preferat, poti face si combinaii cu tipuri de fasole: boabe mari, mici, sau fasole rosie, poti adauga chiar linte si naut combinatia va iesi senzationala si deliciosa.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute
3conserve de fasole fiarta
1 conserva de naut fiert
300grcarnati
150slanina afumata
1ceapa
4catei de usturoi
1morcov
1ardei kapia
2rosii
200mlsos de rosii passate
1lingurita boia de ardei afumata
1lingurita boia de ardei dulce
1lingurita de cimbru
sare, piper
patrunjel verde
4linguri de ulei
1foaie de dafin
1lingurita de praf de usturoi
1
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Cateii de usturoi ii taiem rondele, puteti pastra un catel pe care sa-l razuiti spre final, eu folosesc pudra de usturoi de obicei la final ca sa potrivesc gustul.
2
Rosiile se spala, le vom taia cubulete. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se taie marunt.
3
Taiem carnatii in rondele si sunculita in cubulete.
4
La aceasta mancare rapida obisnuiesc sa folosesc mai multe tipuri de fasole: alba cu bob mic, alba cu bob mare, fasole rosie, de asemenea putem combina si cu linte fiarta si naut din conserva toate o data.
5
In oala in care dorim sa gatim iahnia, punem uleiul la incins.
6
Adaugam la prajit, sunculita afumata si carnatii taiati rondele, pe care ii vom rumeni frumos.
7
Cand rondelele de carnati s-au rumenit, adaugam ceapa si usturoiul pe care le calim usor.
8
Vom gati ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie iar ceapa sa devina sticloasa.
9
Adaugam apoi legumele si le calim usor, timp in care vom amesteca in continuu, din cand in cand turnam si putina apa fierbinte.
10
Le vom lasa sa fiarba la foc mic, pana cand cuburile de rosii se paseaza si se transforma in sos.
11
Adaugam apoi sosul de rosii passate si continuam fierberea la foc mic.
12
Desfacem conservele de fasole, le scurgem de lichid si clatim boabele rapid sub jet de apa rece.
13
La fel vom proceda si cu conserva de naut si linte.
14
Peste sosul de legume cu carnaciori adaugam continutul conservelor de fasole, naut si daca aveti puneti si lintea.
15
Peste 2 minute completam cu putina apa, condimentam cu cimbru, foaie de dafin, piper macinat, sare, boia de ardei dulce si boia afumata.
16
Lasam iahnia de fasole sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adaugam praf de usturoi dupa gust sau usturoi dat pe razatoarea mica si mai fierbem inca 5 minute.
17
Stingem focul si presaram cu patrunjel verde tocat.
18
Servim iahnia de fasole cu carnati si sunculita afumata alaturi de muraturile preferate sau salata de ceapa rosie.
19
Este delicioasa, rapid de pregatit, satioasa si perfecta pentru pranz sau cina.
Pofta buna!
Ingrediente
3conserve de fasole fiarta
1 conserva de naut fiert
300grcarnati
150slanina afumata
1ceapa
4catei de usturoi
1morcov
1ardei kapia
2rosii
200mlsos de rosii passate
1lingurita boia de ardei afumata
1lingurita boia de ardei dulce
1lingurita de cimbru
sare, piper
patrunjel verde
4linguri de ulei
1foaie de dafin
1lingurita de praf de usturoi
Indicații
1
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Cateii de usturoi ii taiem rondele, puteti pastra un catel pe care sa-l razuiti spre final, eu folosesc pudra de usturoi de obicei la final ca sa potrivesc gustul.
2
Rosiile se spala, le vom taia cubulete. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se taie marunt.
3
Taiem carnatii in rondele si sunculita in cubulete.
4
La aceasta mancare rapida obisnuiesc sa folosesc mai multe tipuri de fasole: alba cu bob mic, alba cu bob mare, fasole rosie, de asemenea putem combina si cu linte fiarta si naut din conserva toate o data.
5
In oala in care dorim sa gatim iahnia, punem uleiul la incins.
6
Adaugam la prajit, sunculita afumata si carnatii taiati rondele, pe care ii vom rumeni frumos.
7
Cand rondelele de carnati s-au rumenit, adaugam ceapa si usturoiul pe care le calim usor.
8
Vom gati ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie iar ceapa sa devina sticloasa.
9
Adaugam apoi legumele si le calim usor, timp in care vom amesteca in continuu, din cand in cand turnam si putina apa fierbinte.
10
Le vom lasa sa fiarba la foc mic, pana cand cuburile de rosii se paseaza si se transforma in sos.
11
Adaugam apoi sosul de rosii passate si continuam fierberea la foc mic.
12
Desfacem conservele de fasole, le scurgem de lichid si clatim boabele rapid sub jet de apa rece.
13
La fel vom proceda si cu conserva de naut si linte.
14
Peste sosul de legume cu carnaciori adaugam continutul conservelor de fasole, naut si daca aveti puneti si lintea.
15
Peste 2 minute completam cu putina apa, condimentam cu cimbru, foaie de dafin, piper macinat, sare, boia de ardei dulce si boia afumata.
16
Lasam iahnia de fasole sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adaugam praf de usturoi dupa gust sau usturoi dat pe razatoarea mica si mai fierbem inca 5 minute.
17
Stingem focul si presaram cu patrunjel verde tocat.
18
Servim iahnia de fasole cu carnati si sunculita afumata alaturi de muraturile preferate sau salata de ceapa rosie.
19
Este delicioasa, rapid de pregatit, satioasa si perfecta pentru pranz sau cina.
Pofta buna!