Maioneza din ou intreg facuta cu blenderul este extrem de fina, cremoasa si gustoasa si mai ales extrem de usor si rapid de pregatit, fiind unul din ingredientele de baza ale multor salate si sosuri.
Maioneza este un sos, gros si cremos, care din punct de vedere chimic este o emulsie stabila de ulei, un emulsifiant si un acid. Emulsifiantul este lecitina din galbenusul de ou. Acidul este reprezentat de otet sau zeama de lamaie. Condimentele pot fi piper sau alte ierburi adaugate dupa gustul fiecaruia.
Mod de preparare:
Masuram uleiul direct in recipientul inalt si gradat al mixerului vertical, daca nu aveti un astfel de vas puteti folosi un borcan cu gura larga in care sa intre blenderul de mana.
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se sparg intr-un bol mic. Le spargem separat pentru ca asa putem observa daca ouale sunt proaspete. Asadar, spargem un ou intr-un bol sau castron. Daca mirosul nu este ciudat, culoarea este normala, albusul este inchegat, galbenusul este foarte bine inchegat si bombat, acel ou este proaspat si il putem consuma fara probleme.
Adaugam apoi ouale proaspete si sparte peste uleiul pus deja in recipientul blenderului sau in borcan.
Turnam apoi zeama de lamaie, presaram sare si piper alb si mai mixam putin. Oprim mixerul si il curatam bine de maioneza lipita de el.
Maioneza facuta cu blenderul este extrem de fina, cremoasa si gustoasa si mai ales extrem de usor si rapid de pregatit. Maioneza este unul din ingredientele de baza ale multor salate si sosuri.
Asadar, daca aveti nevoie de o maioneza mai usoara si facuta in mare viteza, aceasta e cea mai buna solutie.
E simplu de facut, dar trebuie putina atentie.
Pentru o maioneza reusita, ne asiguram ca ingredientele sunt la aceeasi temperatura, ori toate de la frigider ori toate la temperatura camerei. De asemenea, nu ridicam blenderul de pe fundul vasului sau borcanului pana cand nu incepe sa se formeze maioneza. Zeama de lamaie si sarea se adauga la final pentru o consistenta mai densa si pentru a stabili cat de acra dorim maioneza.
Putem folosi pentru maioneza ulei de seminte de struguri, ulei de rapita, de sofran sau de canola in locului uleiului de floarea soarelui, pentru un gust neutru De asemenea, putem folosi si ulei de masline, insa in acest caz maioneza va avea un gust mai puternic, devenind usor amaruie si va avea o culoare mai inchisa.
Incercati sa faceti aceasta maioneza cu ou intreg si nu o mai cumparati din magazine.
Spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Masuram uleiul direct in recipientul inalt si gradat al mixerului vertical, daca nu aveti un astfel de vas puteti folosi un borcan cu gura larga in care sa intre blenderul de mana.
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se sparg intr-un bol mic. Le spargem separat pentru ca asa putem observa daca ouale sunt proaspete. Asadar, spargem un ou intr-un bol sau castron. Daca mirosul nu este ciudat, culoarea este normala, albusul este inchegat, galbenusul este foarte bine inchegat si bombat, acel ou este proaspat si il putem consuma fara probleme.
Adaugam apoi ouale proaspete si sparte peste uleiul pus deja in recipientul blenderului sau in borcan.
Turnam apoi zeama de lamaie, presaram sare si piper alb si mai mixam putin. Oprim mixerul si il curatam bine de maioneza lipita de el.
Maioneza facuta cu blenderul este extrem de fina, cremoasa si gustoasa si mai ales extrem de usor si rapid de pregatit. Maioneza este unul din ingredientele de baza ale multor salate si sosuri.
Asadar, daca aveti nevoie de o maioneza mai usoara si facuta in mare viteza, aceasta e cea mai buna solutie.
E simplu de facut, dar trebuie putina atentie.
Pentru o maioneza reusita, ne asiguram ca ingredientele sunt la aceeasi temperatura, ori toate de la frigider ori toate la temperatura camerei. De asemenea, nu ridicam blenderul de pe fundul vasului sau borcanului pana cand nu incepe sa se formeze maioneza. Zeama de lamaie si sarea se adauga la final pentru o consistenta mai densa si pentru a stabili cat de acra dorim maioneza.
Putem folosi pentru maioneza ulei de seminte de struguri, ulei de rapita, de sofran sau de canola in locului uleiului de floarea soarelui, pentru un gust neutru De asemenea, putem folosi si ulei de masline, insa in acest caz maioneza va avea un gust mai puternic, devenind usor amaruie si va avea o culoare mai inchisa.
Incercati sa faceti aceasta maioneza cu ou intreg si nu o mai cumparati din magazine.
Spor si pofta mare!