Musacaua ratatouille este o reteta inedita ce combina binecunoscuta musaca balcanica si ghiveciul frantuzesc din legume colorate taiate rondele in special vanata, dovlecei, rosii si ardei colorati, si aranjate in forma de evantai.
Musacaua ratatouille se prepara usor, arata bine, este gustoasa si aromata, perfecta pentru mesele principale ale zilei dar si la mese festive atunci cand aveti invitati.
Mod de preparare:
Carnea se toaca si o punem intr-un bol incapator. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Legumele se spala, se lasa la scurs.
Taiem cartofii, vinetele, dovleceii si rosiile pentru ratatouille rondele iar ardeiul gras il taiem fasii. Cartofii nu trebuie sa fie grosi, astfel incat legumele sa aiba timp sa se gateasca. Este de dorit ca dovleceii, rosiile, cartofii si vinetele sa coincida in diametru.
Rondelele de vinete le vom da cu sare pe ambele parti si vom astepta sa lase apa, pe care apoi o vom scurge sau o vom sterge cu un servet absorbant. Celelelte legume le vom da cu sare si piper pe ambele parti.
Absolut nici o leguma nu va suferi preparare termica inaintea montarii musacalei ratatouille.
Mararul si patrunjelul se spala, se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori.
Pentru umplutura amestecam carne tocata porc si vita cu sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, un ou si doua linguri de orez, acesta avand rolul de a absorbi surplusul de apa din carne si sa lege carnea impreuna cu oul in timpul prepararii termice.
Pentru gust si culoare adaugam si o lingura de bulion.
Nu uitam de ceapa, care va da gust bun umpluturii. Amestecam ingredientele foarte bine si le vom lasa cateva minute sa se odihneasca si carnea sa-si traga aromele.
Ungem tava cu ulei sau in cazul meu cu grasime de porc, eu am folosit o tava rezistenta la cuptor cu dimensiunile de 22l cu 30L.
Incepem montarea musacalei ratatouille in straturi sub forma de coaste (sau evantai) dupa cum urmeaza: vanata, carne, cartof, carne, rosie, carne, dovlecel, carne, fasii de ardei si carne ( evident in ordinea pe care o doriti, important sa fie alternate culorile si sa aiba un aspect frumos (nivelam totul, apasand cu incredere spre laterale).
Eu am ales sa fac si randuri doar cu vanata sau doar cu dovlecei zucchinii si un rand doar cu cartofi roz.
Pregatim apoi toppingul pentru uns musacaua spre final.
Spargem ouale, adaugam un praf de sare sa-si fixeze culoarea si pentru gust.
In oua adaugam smantana pentru gatit si le vom amesteca bine cu un tel sau o furculita.
Cand musacaua ratatouille s-a rumenit frumos, scoatem tava din cuptor.
Adaugam sosul de ou cu smantana si distribuim pe toata suprafata musacalei ratatouille.
Vom da din nou tava la cuptor si vom coace cateva minute la 180 grade C, pana cand amestecul de ou si smantana se intareste si formeaza o crusta aurie.
Cand musacaua ratatouille gata, o scoatem din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca, apoi o taiem si o putem servi. Avantajul servirii musacalei dupa ce s-a racit este ca se vor vedea mult mai frumos straturile de legume si carne tocata dintre ele si nu se vor sfarama la transfer in farfurii.
Musacaua ratatouille se serveste calda cu smantana, cascaval sau branza rasa pentru cine doreste si ardei iuti verzi sau murati.
Musacaua ratatouille se prepara foarte simplu, este super apetisanta, arata spectaculos, perfecta pentru orice ocazie si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Carnea se toaca si o punem intr-un bol incapator. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Legumele se spala, se lasa la scurs.
Taiem cartofii, vinetele, dovleceii si rosiile pentru ratatouille rondele iar ardeiul gras il taiem fasii. Cartofii nu trebuie sa fie grosi, astfel incat legumele sa aiba timp sa se gateasca. Este de dorit ca dovleceii, rosiile, cartofii si vinetele sa coincida in diametru.
Rondelele de vinete le vom da cu sare pe ambele parti si vom astepta sa lase apa, pe care apoi o vom scurge sau o vom sterge cu un servet absorbant. Celelelte legume le vom da cu sare si piper pe ambele parti.
Absolut nici o leguma nu va suferi preparare termica inaintea montarii musacalei ratatouille.
Mararul si patrunjelul se spala, se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori.
Pentru umplutura amestecam carne tocata porc si vita cu sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, un ou si doua linguri de orez, acesta avand rolul de a absorbi surplusul de apa din carne si sa lege carnea impreuna cu oul in timpul prepararii termice.
Pentru gust si culoare adaugam si o lingura de bulion.
Nu uitam de ceapa, care va da gust bun umpluturii. Amestecam ingredientele foarte bine si le vom lasa cateva minute sa se odihneasca si carnea sa-si traga aromele.
Ungem tava cu ulei sau in cazul meu cu grasime de porc, eu am folosit o tava rezistenta la cuptor cu dimensiunile de 22l cu 30L.
Incepem montarea musacalei ratatouille in straturi sub forma de coaste (sau evantai) dupa cum urmeaza: vanata, carne, cartof, carne, rosie, carne, dovlecel, carne, fasii de ardei si carne ( evident in ordinea pe care o doriti, important sa fie alternate culorile si sa aiba un aspect frumos (nivelam totul, apasand cu incredere spre laterale).
Eu am ales sa fac si randuri doar cu vanata sau doar cu dovlecei zucchinii si un rand doar cu cartofi roz.
Pregatim apoi toppingul pentru uns musacaua spre final.
Spargem ouale, adaugam un praf de sare sa-si fixeze culoarea si pentru gust.
In oua adaugam smantana pentru gatit si le vom amesteca bine cu un tel sau o furculita.
Cand musacaua ratatouille s-a rumenit frumos, scoatem tava din cuptor.
Adaugam sosul de ou cu smantana si distribuim pe toata suprafata musacalei ratatouille.
Vom da din nou tava la cuptor si vom coace cateva minute la 180 grade C, pana cand amestecul de ou si smantana se intareste si formeaza o crusta aurie.
Cand musacaua ratatouille gata, o scoatem din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca, apoi o taiem si o putem servi. Avantajul servirii musacalei dupa ce s-a racit este ca se vor vedea mult mai frumos straturile de legume si carne tocata dintre ele si nu se vor sfarama la transfer in farfurii.
Musacaua ratatouille se serveste calda cu smantana, cascaval sau branza rasa pentru cine doreste si ardei iuti verzi sau murati.
Musacaua ratatouille se prepara foarte simplu, este super apetisanta, arata spectaculos, perfecta pentru orice ocazie si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta buna!