Noodles (taitei) cu oua prajite

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Noodles cu oua prajite, reteta thailandeza, este o mancare de paste absolut delicioasa, se prepara usor, intr-un timp foarte scurt si se poate servi atat la pranz cat si la cina. Va veti indragosti de gustul acestor paste cu gust exotic si minunat.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute
 3 pungi de taitei instant (creti)
 4 oua
 1 legatura de ceapa verde
 1 ceapa alba
 1 ceapa rosie
 150 gr salata iceberg (sau germeni mung)
 3 - 4 catei de usturoi
 1 lingura de zahar brun
 1 lingura de boia dulce (sau sos de chili)
 sos de soia
 50 ml ulei de masline
 4 linguri ulei floarea soarelui
 1 ardei iute verde sau rosu
1

Mod de preparare:
Salata se spala sub jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Ceapa se curata, se spala. Ceapa verde, se curata, se spala. Usturoiul se curata, se spala. Ardeiul se spala.

2

Tocam ceapa verde in bucatele.

3

Tocam ardeiul iute nu foarte subtire. Daca nu este foarte iute mai puteti adauga 2-3 bucati, gen ardei bulgaresti.

4

Salata verde o vom toca fideluta, cat mai subtire. Daca aveti germeni Mung acestia se spala in apa rece. Germenii mung se folosesc destul de des si in bucataria chinezeasca.

5

Spargem ouale intr-un bol.

6

Tocam ceapa rosie si ceapa alba semiluna ( taiem ceapa in jumatate, apoi feliem).

7

Usturoiul il tocam marunt.

8

Batem ouale bine ca pentru omleta, nu este necesar sa adaugati sare pentru ca vom folosi sos de soia care este sarat.

9

Intr-o tigaita punem ulei de floarea soarelui si-l incingem bine.

10

Adaugam ouale batute si asteptam sa se cuaguleze pe margini.

11

Apoi le amestecam energic astfel incat ouale sa iasa zdrente, si le vom lasa la prajit cat sa fie usor aurii.

12

Intr-o cratita incapatoare, sau wok punem uleiul de masline si-l incingem bine.

13

Adaugam ceapa tocata semiluna si usturoi. Le vom cali usor la foc mic.

14

Adaugam o lingura de zahar brun sau zahar de palmier ( daca aveti).

15

Vom pune si sos de soia si lasam sa fiarba usor la foc mic.

16

Intre timp dam in fiert 2 L de apa, apoi stingem focul.
Scoatem pastele din pungi, nu vom folosi deloc condimentele lor, daca va plac le puteti pastra pentru alte preparate.

17

In apa fierbinte adaugam pastele instant, acoperim cu un capac, nu o sa trebuiasca sa le tinem foarte mult ca sa nu devina prea moi, arata mult mai bine daca sunt fierte al dente.

18

Peste ceapa si usturoiul calit usor, vom adauga salata iceberg fideluta sau germenii mung. Lasam cam 1 minut timp in care amestecam ingredientele.

19

Salata se inmoaie repede deci nu e necesar sa o tinem prea mult la calit. Condimentam cu boia dulce sau sos chili (daca aveti), dupa gust mai adaugam sos de soia si amestecam bine.

20

Nu am pus gramaj la sosul de soia pentru ca acesta se va adauga dupa gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin. Sosul de soia schimba mult gustul preparatelor dar si aspectul, preparatele devin mai inchise. Nu va fie teama sa-l folositi, daca va ghidati dupa gust veti obtine o mancare excelenta si cu un aspect deosebit.

21

Peste ceapa vom transfera apoi ouale prajite.

22

Amestecam ca sa se imbine cu ele gustul celorlalte ingrediente.

23

Scoatem pastele din apa si le vom pune in tigaie.

24

Acum e momentul sa adaugam ceapa si ardeiul iute.

25

Le amestecam usor si foarte bine astfel incat printre paste sa intre celelalte ingrediente si totodata sa absoarba din gustul sosului.

26

La final mai adaugam un pic de sos de soia daca este necesar.

27

Gustul nu trebuie sa fie foarte sarat, in plus avantajul la aceste paste este ca putem adauga sos de soia si la servire daca cineva doreste mai mult si mai sarat.

28

Noodles (taiteii) se servesc calzi dar merg foarte bine si reci. Nu-si schimba deloc gustul si pastele nu devin tari.

29

Sunt absolut delicioase si gustoase. Ouale din paste par a fi bucati de carne.

30

Dupa cum vedeti putem obtine o mancare exotica destul de apetisanta si satioasa din pastele instant de care uneori ne ferim sa le mancam.
Se prepara usor, rapid si cu putine ingrediente putem obtine o mancare absolut minunata.
Pofta buna!

Ingrediente

 3 pungi de taitei instant (creti)
 4 oua
 1 legatura de ceapa verde
 1 ceapa alba
 1 ceapa rosie
 150 gr salata iceberg (sau germeni mung)
 3 - 4 catei de usturoi
 1 lingura de zahar brun
 1 lingura de boia dulce (sau sos de chili)
 sos de soia
 50 ml ulei de masline
 4 linguri ulei floarea soarelui
 1 ardei iute verde sau rosu

Indicații

1

Mod de preparare:
Salata se spala sub jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza. Ceapa se curata, se spala. Ceapa verde, se curata, se spala. Usturoiul se curata, se spala. Ardeiul se spala.

2

Tocam ceapa verde in bucatele.

3

Tocam ardeiul iute nu foarte subtire. Daca nu este foarte iute mai puteti adauga 2-3 bucati, gen ardei bulgaresti.

4

Salata verde o vom toca fideluta, cat mai subtire. Daca aveti germeni Mung acestia se spala in apa rece. Germenii mung se folosesc destul de des si in bucataria chinezeasca.

5

Spargem ouale intr-un bol.

6

Tocam ceapa rosie si ceapa alba semiluna ( taiem ceapa in jumatate, apoi feliem).

7

Usturoiul il tocam marunt.

8

Batem ouale bine ca pentru omleta, nu este necesar sa adaugati sare pentru ca vom folosi sos de soia care este sarat.

9

Intr-o tigaita punem ulei de floarea soarelui si-l incingem bine.

10

Adaugam ouale batute si asteptam sa se cuaguleze pe margini.

11

Apoi le amestecam energic astfel incat ouale sa iasa zdrente, si le vom lasa la prajit cat sa fie usor aurii.

12

Intr-o cratita incapatoare, sau wok punem uleiul de masline si-l incingem bine.

13

Adaugam ceapa tocata semiluna si usturoi. Le vom cali usor la foc mic.

14

Adaugam o lingura de zahar brun sau zahar de palmier ( daca aveti).

15

Vom pune si sos de soia si lasam sa fiarba usor la foc mic.

16

Intre timp dam in fiert 2 L de apa, apoi stingem focul.
Scoatem pastele din pungi, nu vom folosi deloc condimentele lor, daca va plac le puteti pastra pentru alte preparate.

17

In apa fierbinte adaugam pastele instant, acoperim cu un capac, nu o sa trebuiasca sa le tinem foarte mult ca sa nu devina prea moi, arata mult mai bine daca sunt fierte al dente.

18

Peste ceapa si usturoiul calit usor, vom adauga salata iceberg fideluta sau germenii mung. Lasam cam 1 minut timp in care amestecam ingredientele.

19

Salata se inmoaie repede deci nu e necesar sa o tinem prea mult la calit. Condimentam cu boia dulce sau sos chili (daca aveti), dupa gust mai adaugam sos de soia si amestecam bine.

20

Nu am pus gramaj la sosul de soia pentru ca acesta se va adauga dupa gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin. Sosul de soia schimba mult gustul preparatelor dar si aspectul, preparatele devin mai inchise. Nu va fie teama sa-l folositi, daca va ghidati dupa gust veti obtine o mancare excelenta si cu un aspect deosebit.

21

Peste ceapa vom transfera apoi ouale prajite.

22

Amestecam ca sa se imbine cu ele gustul celorlalte ingrediente.

23

Scoatem pastele din apa si le vom pune in tigaie.

24

Acum e momentul sa adaugam ceapa si ardeiul iute.

25

Le amestecam usor si foarte bine astfel incat printre paste sa intre celelalte ingrediente si totodata sa absoarba din gustul sosului.

26

La final mai adaugam un pic de sos de soia daca este necesar.

27

Gustul nu trebuie sa fie foarte sarat, in plus avantajul la aceste paste este ca putem adauga sos de soia si la servire daca cineva doreste mai mult si mai sarat.

28

Noodles (taiteii) se servesc calzi dar merg foarte bine si reci. Nu-si schimba deloc gustul si pastele nu devin tari.

29

Sunt absolut delicioase si gustoase. Ouale din paste par a fi bucati de carne.

30

Dupa cum vedeti putem obtine o mancare exotica destul de apetisanta si satioasa din pastele instant de care uneori ne ferim sa le mancam.
Se prepara usor, rapid si cu putine ingrediente putem obtine o mancare absolut minunata.
Pofta buna!

Note

Noodles (taitei) cu oua prajite
(Visited 167 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *