Pepene galben la murat

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Cu totii iubim pepenele galben pentru aroma si gustul sau unic. Din pacate, pastrarea sa proaspata pentru o lunga perioada de timp este destul de dificila. Prin urmare, pepenele galben conservat prin murare/ marinare poate fi o solutie de a ne bucura de deliciosul fruct si pe perioadele de iarna. In zona noastra nu se obisnuieste murarea fructelor, in alte parti ale tarii insa, sunt des murate diferite fructe: pepene rosu, mere, pere, prune, struguri etc. si servite apoi alaturi de preparate din carne si peste. Gustul lor dulce-acrisor si aromat se potriveste minunat cu diferite fripturi sau salate ce cer muraturi.

Vă sugerăm să gătiți pepene marinat.

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute
 1 kg pepene galben fara coaja si seminte
Marinada
 400 ml apa
 200 ml otet alb de 9 grade
 70 gr zahar
 6 cuisoare
 1/2 lingurita de piper boabe
 1/2 lingurita boabe mustar
 1 lingurita de sare pentru muraturi
 1/2 lingurita de scortisoara macinata
1

Mod de preparare:
Pepenele sau pepenii galbeni se spala bine, daca sunt mari se feliaza iar daca sunt mici pot fi taiati in doua.
Borcanul sau borcanele le sterilizam sau le putem spala cu bicarbonat de sodiu si le vom clati foarte bine. Ingredientele din reteta sunt calculate pentru un borcan de 1600g/ml, pe care l-am folosit.

2

Curatam pepenii de coaja si il vom taia in cuburi potrivite.
Introducem bucatile de de pepene in borcanul bine scurs de apa. Eu am profitat si am pus apa peste pepene apoi am scurs-o intr-o cana gradata ca sa pot calcula exact de cat lichid marinat am nevoie.

3

Ne ocupam apoi de marinada si vom pune intr-o oala la fiert apa, otetul cu condimentele, sare si zaharul, pentru aproximativ 5 minute. Zaharul si sarea trebuie sa fie complet topite, inchidem focul, acoperim cu un capac si lasam alte 5 minute sa se mai racoreasca ( in acest timp marinada va absorbi din aromele condimentelor).

4

Asezam borcanul pe o tava de metal si vom turna marinada inca fierbinte, vom distribui in borcan boabele de piper si mustar apoi cuisoarele in mod uniform. Putem aseza in borcan si o floare uscata de anason dupa preferinte, acesta se potriveste perfect cu pepenele galben. Inchidem repede capacul, verificam sa fie inchis etans apoi il intoarcem pentru cateva minute cu baza in sus ca sa se creeze vidul si sa se ermetizeze complet.

5

Introducem apoi borcanul in cuptor si setam la temperatura de 140 grade C timp de 40-50 de minute. Vom lasa sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

6

Dupa racirea completa, borcanul merge in camara. In mod normal pepenele ar trebui sa fie gata murat in 10 zile.

7

Pepenele galben marinat are un gust dulce acrisor si se serveste alaturi de preparatele din carne, va da o nota deosebita carnurilor.
Spor si pofta mare.

Ingrediente

 1 kg pepene galben fara coaja si seminte
Marinada
 400 ml apa
 200 ml otet alb de 9 grade
 70 gr zahar
 6 cuisoare
 1/2 lingurita de piper boabe
 1/2 lingurita boabe mustar
 1 lingurita de sare pentru muraturi
 1/2 lingurita de scortisoara macinata

Indicații

1

Mod de preparare:
Pepenele sau pepenii galbeni se spala bine, daca sunt mari se feliaza iar daca sunt mici pot fi taiati in doua.
Borcanul sau borcanele le sterilizam sau le putem spala cu bicarbonat de sodiu si le vom clati foarte bine. Ingredientele din reteta sunt calculate pentru un borcan de 1600g/ml, pe care l-am folosit.

2

Curatam pepenii de coaja si il vom taia in cuburi potrivite.
Introducem bucatile de de pepene in borcanul bine scurs de apa. Eu am profitat si am pus apa peste pepene apoi am scurs-o intr-o cana gradata ca sa pot calcula exact de cat lichid marinat am nevoie.

3

Ne ocupam apoi de marinada si vom pune intr-o oala la fiert apa, otetul cu condimentele, sare si zaharul, pentru aproximativ 5 minute. Zaharul si sarea trebuie sa fie complet topite, inchidem focul, acoperim cu un capac si lasam alte 5 minute sa se mai racoreasca ( in acest timp marinada va absorbi din aromele condimentelor).

4

Asezam borcanul pe o tava de metal si vom turna marinada inca fierbinte, vom distribui in borcan boabele de piper si mustar apoi cuisoarele in mod uniform. Putem aseza in borcan si o floare uscata de anason dupa preferinte, acesta se potriveste perfect cu pepenele galben. Inchidem repede capacul, verificam sa fie inchis etans apoi il intoarcem pentru cateva minute cu baza in sus ca sa se creeze vidul si sa se ermetizeze complet.

5

Introducem apoi borcanul in cuptor si setam la temperatura de 140 grade C timp de 40-50 de minute. Vom lasa sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

6

Dupa racirea completa, borcanul merge in camara. In mod normal pepenele ar trebui sa fie gata murat in 10 zile.

7

Pepenele galben marinat are un gust dulce acrisor si se serveste alaturi de preparatele din carne, va da o nota deosebita carnurilor.
Spor si pofta mare.

Note

Pepene galben la murat
(Visited 204 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *