Prajitura “Con de pin” este o prajitura usor de preparat, gustoasa, aromata si atragatoare, in plus nu necesita coacere, mai mult decat atat, daca aveti copii mici ii puteti implica in lipirea fulgilor de ciocolata pe con, astfel ca realizarea ei va fi ca o distractie pentru toti cei implicati.
Mod de preparare:
Sfaramam biscuitii cu mana si apoi ii punem in blender.
Biscuitii ii vom marunti cat mai fin, daca nu aveti blender/tocator puteti sa folositi un sucitor/ merdenea.
Transferam biscuitii intr-un bol incapator.
Cantarim ingredientele ca sa le avem la indemana.
Topim untul la cuptorul cu microunde sau in baie de abur.
Pregatim esenta de rom si scortisoara.
Alunele le vom da prin blender, le puteti marunti fin sau sa le lasati un pic mai grosier.
Eu nu am maruntit foarte fin alunele, am vrut sa simtim bucati de alune in prajitura.
Peste biscuitii maruntiti vom pune cacao.
Apoi adaugam: alunele maruntite
Zaharul vanilat
Scortisoara pudra
Amestecam toate ingredientele.
Turnam untul topit si esenta de rom si le incorporam cu o paleta sau cu mana.
Turnam apoi laptele si il amestecam in compozitie pana este absorbit, eu am folosit lapte rece.
Vom obtine o compozitie perfecta pentru modelat prajitura.
Din compozitia de biscuiti vom face mai intai bilute de marimi cat de cat egale, apoi la un capat le vom da o forma usor alungita.
Incepem apoi sa montam solzii conului de pin din fulgi de cereale cu ciocolata. Acesta etapa poate fi usor migaloasa, si ia timp, insa daca aveti mici ajutoare le veti termina rapid.
Dupa ce ati terminat de prins solzii conului ii puteti aranja sa fie usor mai deschisi nu lipiti de con, adica sa para ca un con desfacut.
La final pudram cu zahar pudra vanilat.
Gust si efect wow pentru intreaga familie dar si pentru musafiri.
Spor si pofta mare!
Sarbatori de iarna fericite!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Sfaramam biscuitii cu mana si apoi ii punem in blender.
Biscuitii ii vom marunti cat mai fin, daca nu aveti blender/tocator puteti sa folositi un sucitor/ merdenea.
Transferam biscuitii intr-un bol incapator.
Cantarim ingredientele ca sa le avem la indemana.
Topim untul la cuptorul cu microunde sau in baie de abur.
Pregatim esenta de rom si scortisoara.
Alunele le vom da prin blender, le puteti marunti fin sau sa le lasati un pic mai grosier.
Eu nu am maruntit foarte fin alunele, am vrut sa simtim bucati de alune in prajitura.
Peste biscuitii maruntiti vom pune cacao.
Apoi adaugam: alunele maruntite
Zaharul vanilat
Scortisoara pudra
Amestecam toate ingredientele.
Turnam untul topit si esenta de rom si le incorporam cu o paleta sau cu mana.
Turnam apoi laptele si il amestecam in compozitie pana este absorbit, eu am folosit lapte rece.
Vom obtine o compozitie perfecta pentru modelat prajitura.
Din compozitia de biscuiti vom face mai intai bilute de marimi cat de cat egale, apoi la un capat le vom da o forma usor alungita.
Incepem apoi sa montam solzii conului de pin din fulgi de cereale cu ciocolata. Acesta etapa poate fi usor migaloasa, si ia timp, insa daca aveti mici ajutoare le veti termina rapid.
Dupa ce ati terminat de prins solzii conului ii puteti aranja sa fie usor mai deschisi nu lipiti de con, adica sa para ca un con desfacut.
La final pudram cu zahar pudra vanilat.
Gust si efect wow pentru intreaga familie dar si pentru musafiri.
Spor si pofta mare!
Sarbatori de iarna fericite!