O mancare gustoasa si foarte simplu de pregatit, din care te poti inspira, fie ca folositi pui de curte sau pui din supermarket, friptura aceasta va fii la fel de gustoasa, cu aceasta reteta, termini treaba cat ai clipi si te bucuri de mancare alaturi de cei dragi.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, morcovii se curata se spala, ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, portocala se spala, marul se curata de codita si seminte, se spala, usturoiul se curata de coaja, dovlecelul se spala se curata de codita si varf.
Puiul se spala in apa rece, pentru ca mi se parea foarte mare pentru doua portii, am scos pieptul de la pui si am lasat doar aripile cu spate si pulpele
Pregatim tava pentru cuptor. Cartofii ii feliem in bucati mai groase, morcovii ii dam in doua apoi ii feliem pe lungime, dovlecelul il taiem in doua si apoi il feliem , ardeiul la fel, marul il feliem in bucati groase pentru ca la coacere se va topi. Asezonam legumele cu sare piper, usturoi parf si boia dulce, apoi le vom aseza in tava.
Portocola o feliem rondele si o asezam in tava, peste legume. Mie mi-a iesit 6 felii de portocala, cate 3 felii de portie.
Usturoiul il vom imparti in tava la distante egale, mai adaugam un parf de sare si piper. Turnam in fir subtire ulei de masline peste toate bucatile de legume din tava.
Carnea de pui cu tot cu piele o ungem bine cu ulei de masline, apoi presaram pe toata suprafata carnii sare, piper boia de ardei dulce si un praf de usturoi. Asezam puiul in tava peste legume.
Turnam o jumatate de pahar de apa in tava, apoi o introducem la cuptorul preincalzit 180 grade C pentru circa 80 minute, sau pana cand carnea de pui este frumos rumenita. Pe parcursul coacerii ungeti puiul cu lichidul din tava. Puteti de asemenea sa stoarceti o portocala, si sa ungeti puiul cu zeama acesteia.
Daca vi se pare ca puiul s-a rumenit la suprafata dar ca nu este patruns la interior il puteti intoarce si pe cealalta parte si-l mai tineti 30 de minute.
Cand puiul s-a rumenit, se portioneaza si se aseaza in farfurii impreuna cu legume portocala si mar.
Friptura de pui la cuptor o puteti servi alaturi de salate de sezon, sau legume murate ori in otet.
Gustul legumelor este dulce si usor aromat de parfumul portocalei, usturoiul se simte fin iar marul e dulce si moale.
Va doresc pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, morcovii se curata se spala, ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, portocala se spala, marul se curata de codita si seminte, se spala, usturoiul se curata de coaja, dovlecelul se spala se curata de codita si varf.
Puiul se spala in apa rece, pentru ca mi se parea foarte mare pentru doua portii, am scos pieptul de la pui si am lasat doar aripile cu spate si pulpele
Pregatim tava pentru cuptor. Cartofii ii feliem in bucati mai groase, morcovii ii dam in doua apoi ii feliem pe lungime, dovlecelul il taiem in doua si apoi il feliem , ardeiul la fel, marul il feliem in bucati groase pentru ca la coacere se va topi. Asezonam legumele cu sare piper, usturoi parf si boia dulce, apoi le vom aseza in tava.
Portocola o feliem rondele si o asezam in tava, peste legume. Mie mi-a iesit 6 felii de portocala, cate 3 felii de portie.
Usturoiul il vom imparti in tava la distante egale, mai adaugam un parf de sare si piper. Turnam in fir subtire ulei de masline peste toate bucatile de legume din tava.
Carnea de pui cu tot cu piele o ungem bine cu ulei de masline, apoi presaram pe toata suprafata carnii sare, piper boia de ardei dulce si un praf de usturoi. Asezam puiul in tava peste legume.
Turnam o jumatate de pahar de apa in tava, apoi o introducem la cuptorul preincalzit 180 grade C pentru circa 80 minute, sau pana cand carnea de pui este frumos rumenita. Pe parcursul coacerii ungeti puiul cu lichidul din tava. Puteti de asemenea sa stoarceti o portocala, si sa ungeti puiul cu zeama acesteia.
Daca vi se pare ca puiul s-a rumenit la suprafata dar ca nu este patruns la interior il puteti intoarce si pe cealalta parte si-l mai tineti 30 de minute.
Cand puiul s-a rumenit, se portioneaza si se aseaza in farfurii impreuna cu legume portocala si mar.
Friptura de pui la cuptor o puteti servi alaturi de salate de sezon, sau legume murate ori in otet.
Gustul legumelor este dulce si usor aromat de parfumul portocalei, usturoiul se simte fin iar marul e dulce si moale.
Va doresc pofta buna!