Rulouri de ardei kapia copti, umplute cu cascaval – gratinate

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Reteta zilei de astazi este una foarte simpla, minimala as spune, dar extrem de delicioasa, usoara si aromata, in care vedeta este ardeiul kapia.
Rulourile de ardei copti, umplute cu cascaval simplu sau afumat si gratinate, sunt un fel principal vegetarian gustos dar si un delicios si original aperitiv de primavara-vara perfect pentru o masa festiva sau in familie.
Dincolo de gustul inconfundabil, care, prin preparare termica la cuptor se accentueaza in mod irezistibil, ardeiul kapia aduce numeroase beneficii organismului: stimuleaza digestia, combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum si stresul oxidativ, ajuta in tratarea anemiei, sporeste densitatea osoasa si mentine pielea sanatoasa.

Randamente3 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare1 oră 5 minuteTimp total1 oră 10 minute
 3 ardei kapia mari
 100 gr pesmet
 70 gr parmezan ras sau cascaval ras
 150 gr cascaval simplu sau afumat
 ulei de masline
 sare
1

Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta alegem ardei kapia mari si carnosi, pe care ii spalam cu apa rece intregi, fara a-i curata de codite si seminte.
Coacem apoi ardeii kapia fie pe o tabla sau intr-o tigaie grill pe aragaz, fie pe gratar, fie la cuptor. Eu i-am copt la cuptor.

2

Asezam ardeii pe tava, pornim cuptorul la 180 grade functia de gratar, si ii coacem timp de aproximativ 30 de minute. Pe parcurs ne asiguram ca ardeii se coc uniform, intorcandu-i pe toate partile si avand grija sa nu ii strapungem, ar iesi aburi si s-ar strica. Aburul care este eliberat in interiorul ardeilor face de fapt cea mai mare parte a muncii, permitandu-le sa se gateasca rapid fara a se usca.

3

Ardeii sunt copti cand coaja le devine negricioasa si cand, apasandu-i usor fara ai strica, observam ca s-au inmuiat.

4

Cand ardeii sunt gata ii scoatem din cuptor si presaram peste ei un praf de sare si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu sau ii transferam intr-un vas cu capac impaturiti in hartia de copt si ii acoperim cu capacul, lasandu-i sa se raceasca incet.

5

Cand s-au racit ii curatam de pielita arsa, care ar trebui sa se desprinda foarte usor.
Atentie, “carnea” ardeilor copti se sfasie usor, asa ca ii vom manevra cu grija!

6

Ii punem apoi pe un tocator si Ii curatam de cotor si seminte desfacandu-i cu grija, apoi ii vom imparti pe lungimea lor in doua, trei sau patru bucati in functie de marimea lor.

7

Ii vom tampona cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.

8

Ne ocupam apoi de pesmet pe care il punem pe un platou intins. Parmezanul sau cascavalul il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici si tocam patrunjel verde sau busuioc verde.

9

Peste feliile de ardei turnam putin ulei de masline si le ungem bine.

10

Amestecam pesmetul cu parmezanul sau cascavalul ras si patrunjelul verde.

11

Vom trece feliile de ardei prin amestecul de pesmet.

12

Avem grija sa le impudram cat mai bine, le va da un gust minunat feliilor de ardei.

13

Punem pe fiecare felie de ardei, impudrat bine cu pesmet, cate o bucata de cascaval filat.

14

Bucata de cascaval o asezam la baza ardeiului ( partea dinspre cotor) nu la varf si apoi rulam felia de ardeii formand ruloul.

15

Turnam ulei de masline intr-un vas rezistent la cuptor si asezam rulourile de ardei unul langa altul.

16

Presaram apoi restul de pesmet peste rulouri.

17

Stropim sau turnam peste rulourile de ardei ulei de masline in fir subtire.

18

Setam cuptorul la 180 grade C si introducem tava cu rulouri in cuptor.

19

Le vom gati pentru 30 de minute sau pana cand sunt frumos aurite deasupra iar cascavalul incepe sa curga din rulouri.

20

Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca.

21

Transferam rulourile pe platoul de servire decorandu-le cu patrunjel verde sau busuioc, rosii cherry, sau ceapa verde tocata marunt.

22

Rulourile de ardei copti umplute cu cascaval se servesc calde dar sunt gustoase si reci.

23

Rulourile de ardei copti umplute cu cascaval sunt absolut delicioase, aromate si perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina, sunt usoare si satioase, un adevarat rasfat al papilelor gustative.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 ardei kapia mari
 100 gr pesmet
 70 gr parmezan ras sau cascaval ras
 150 gr cascaval simplu sau afumat
 ulei de masline
 sare

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta alegem ardei kapia mari si carnosi, pe care ii spalam cu apa rece intregi, fara a-i curata de codite si seminte.
Coacem apoi ardeii kapia fie pe o tabla sau intr-o tigaie grill pe aragaz, fie pe gratar, fie la cuptor. Eu i-am copt la cuptor.

2

Asezam ardeii pe tava, pornim cuptorul la 180 grade functia de gratar, si ii coacem timp de aproximativ 30 de minute. Pe parcurs ne asiguram ca ardeii se coc uniform, intorcandu-i pe toate partile si avand grija sa nu ii strapungem, ar iesi aburi si s-ar strica. Aburul care este eliberat in interiorul ardeilor face de fapt cea mai mare parte a muncii, permitandu-le sa se gateasca rapid fara a se usca.

3

Ardeii sunt copti cand coaja le devine negricioasa si cand, apasandu-i usor fara ai strica, observam ca s-au inmuiat.

4

Cand ardeii sunt gata ii scoatem din cuptor si presaram peste ei un praf de sare si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu sau ii transferam intr-un vas cu capac impaturiti in hartia de copt si ii acoperim cu capacul, lasandu-i sa se raceasca incet.

5

Cand s-au racit ii curatam de pielita arsa, care ar trebui sa se desprinda foarte usor.
Atentie, “carnea” ardeilor copti se sfasie usor, asa ca ii vom manevra cu grija!

6

Ii punem apoi pe un tocator si Ii curatam de cotor si seminte desfacandu-i cu grija, apoi ii vom imparti pe lungimea lor in doua, trei sau patru bucati in functie de marimea lor.

7

Ii vom tampona cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.

8

Ne ocupam apoi de pesmet pe care il punem pe un platou intins. Parmezanul sau cascavalul il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici si tocam patrunjel verde sau busuioc verde.

9

Peste feliile de ardei turnam putin ulei de masline si le ungem bine.

10

Amestecam pesmetul cu parmezanul sau cascavalul ras si patrunjelul verde.

11

Vom trece feliile de ardei prin amestecul de pesmet.

12

Avem grija sa le impudram cat mai bine, le va da un gust minunat feliilor de ardei.

13

Punem pe fiecare felie de ardei, impudrat bine cu pesmet, cate o bucata de cascaval filat.

14

Bucata de cascaval o asezam la baza ardeiului ( partea dinspre cotor) nu la varf si apoi rulam felia de ardeii formand ruloul.

15

Turnam ulei de masline intr-un vas rezistent la cuptor si asezam rulourile de ardei unul langa altul.

16

Presaram apoi restul de pesmet peste rulouri.

17

Stropim sau turnam peste rulourile de ardei ulei de masline in fir subtire.

18

Setam cuptorul la 180 grade C si introducem tava cu rulouri in cuptor.

19

Le vom gati pentru 30 de minute sau pana cand sunt frumos aurite deasupra iar cascavalul incepe sa curga din rulouri.

20

Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca.

21

Transferam rulourile pe platoul de servire decorandu-le cu patrunjel verde sau busuioc, rosii cherry, sau ceapa verde tocata marunt.

22

Rulourile de ardei copti umplute cu cascaval se servesc calde dar sunt gustoase si reci.

23

Rulourile de ardei copti umplute cu cascaval sunt absolut delicioase, aromate si perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina, sunt usoare si satioase, un adevarat rasfat al papilelor gustative.
Pofta mare!

Note

Rulouri de ardei kapia copti, umplute cu cascaval – gratinate
(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *