Rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, branza sau cascaval si sunca, este delicioasa, aromata si satioasa, usor de realizat din ingrediente simple si la indemana oricui, fiind ideala pentru masa de pranz sau cina insotita de o salata verde sau salata de varza dulce ori sfecla rosie in otet.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, apoi ii taiem in cubulete ca sa fiarba mai repede. Dupa preferinta, puteti fierbe cartofii si in coaja.
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Spargem toate ouale intr-un bol.
Adaugam o lingura cu varf de pesmet.
Apoi punem cascavalul ras, condimentam cu sare, piper si amestecam.
Se toarna omleta in tava de copt, cu dimensiunea 25 / 35 cm, acoperita cu hartie de copt.
Nivelam cat mai uniform, exact ca la aluatul pentru rulade.
Se scoate din cuptor si se acopera imediat cu hartie de copt, se lasa sa se raceasca.
Scurgem cartofii din apa sau daca sunt fierti in coaja, ii curatam de coaja.
Pasam cartofii cu un zdrobitor pentru piure.
Se adauga untul sau uleiul, sarea si putin piper si amestecam ca sa obtinem o compozitie fina ca la piure.
Se adauga apoi patrunjelul tocat si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici sau puteti adauga orice alta branza tartinabila pe care o aveti la dispozitie.
Amestecam apoi bine toate ingredientele in piureul de cartofi.
Cand s-a racit omleta se rastoarna si se indeparteaza hartia de copt.
Umplem cu piureul de cartofi, lasand un capat de 2-3 cm neacoperit.
Peste piure vom pune felii de cascaval sau branza taiata in felii subtiri.
Peste feliile de cascaval adaugam felii de sunca fiarta.
Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt, ca sa evitam ruperea omletei.
Prin rulare, se va umple si capatul lasat neacoperit.
Mutam apoi rulada omleta intr-o tava de aceeasi marime cu ea.
Ungem rulada cu ulei de masline si presaram peste ea putin pesmet.
Scoatem apoi rulada din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca.
Se scoate din tava si se taie in felii groase de 3 cm apoi se serveste.
Rulada omleta se serveste atat calda cand se poate observa cat de frumos curge cascavalul din ea, dar este la fel de delicioasa si rece.
Este ideala atat la pranz cat si la cina alaturi de salata verde, salata de varza dulce sau sfecla rosie in otet.
Noi am servit-o alaturi de salata de nasturel cu ridichi rosii si felii de lime, a fost un deliciu si s-au potrivit perfect. Nasturelul are o aroma invioratoare si un gust iute-piperat care dureaza numai cateva secunde. Se poate inlocui cu urda-vacii, ori cu baby spanac asezonat cu putin praf de mustar sau suc de lamaie si piper negru.
Priviti cat de bine arata in sectiune omleta noastra umpluta. Se poate pastra la frigider o zi, doua in cazul in care nu ati consumat-o pe toata.
Sunt sigura ca o sa va placa aceasta rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, cascaval si sunca, este simpla, gustoasa si delicioasa!
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, apoi ii taiem in cubulete ca sa fiarba mai repede. Dupa preferinta, puteti fierbe cartofii si in coaja.
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Spargem toate ouale intr-un bol.
Adaugam o lingura cu varf de pesmet.
Apoi punem cascavalul ras, condimentam cu sare, piper si amestecam.
Se toarna omleta in tava de copt, cu dimensiunea 25 / 35 cm, acoperita cu hartie de copt.
Nivelam cat mai uniform, exact ca la aluatul pentru rulade.
Se scoate din cuptor si se acopera imediat cu hartie de copt, se lasa sa se raceasca.
Scurgem cartofii din apa sau daca sunt fierti in coaja, ii curatam de coaja.
Pasam cartofii cu un zdrobitor pentru piure.
Se adauga untul sau uleiul, sarea si putin piper si amestecam ca sa obtinem o compozitie fina ca la piure.
Se adauga apoi patrunjelul tocat si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici sau puteti adauga orice alta branza tartinabila pe care o aveti la dispozitie.
Amestecam apoi bine toate ingredientele in piureul de cartofi.
Cand s-a racit omleta se rastoarna si se indeparteaza hartia de copt.
Umplem cu piureul de cartofi, lasand un capat de 2-3 cm neacoperit.
Peste piure vom pune felii de cascaval sau branza taiata in felii subtiri.
Peste feliile de cascaval adaugam felii de sunca fiarta.
Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt, ca sa evitam ruperea omletei.
Prin rulare, se va umple si capatul lasat neacoperit.
Mutam apoi rulada omleta intr-o tava de aceeasi marime cu ea.
Ungem rulada cu ulei de masline si presaram peste ea putin pesmet.
Scoatem apoi rulada din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca.
Se scoate din tava si se taie in felii groase de 3 cm apoi se serveste.
Rulada omleta se serveste atat calda cand se poate observa cat de frumos curge cascavalul din ea, dar este la fel de delicioasa si rece.
Este ideala atat la pranz cat si la cina alaturi de salata verde, salata de varza dulce sau sfecla rosie in otet.
Noi am servit-o alaturi de salata de nasturel cu ridichi rosii si felii de lime, a fost un deliciu si s-au potrivit perfect. Nasturelul are o aroma invioratoare si un gust iute-piperat care dureaza numai cateva secunde. Se poate inlocui cu urda-vacii, ori cu baby spanac asezonat cu putin praf de mustar sau suc de lamaie si piper negru.
Priviti cat de bine arata in sectiune omleta noastra umpluta. Se poate pastra la frigider o zi, doua in cazul in care nu ati consumat-o pe toata.
Sunt sigura ca o sa va placa aceasta rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, cascaval si sunca, este simpla, gustoasa si delicioasa!
Pofta buna!