Rulada sultanului este un desert turcesc delicios, foarte usor de preparat si cu ingrediente simple. Aceasta rulada are la baza o budinca cu aroma fina si dulce de vanilie pusa pe un pat cu fulgi de nuca de cocos, peste care intindem un strat de frisca, presaram nuca macinata si apoi rulam cu grija pentru a forma ruladele, iar la final presaram fistic tocat marunt ce va da un aspect minunat pufoaselor prajituri.
Mod de preparare:
Pregatim din timp ingredientele necesare si le cantarim conform retetei.
Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.
Adaugam apoi zaharul si faina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.
Adaugam esenta de vanilie cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.
Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.
Dupa o ora scoatem frisca din frigider si o adaugam intr-un bol.
Cu ajutorul unui mixer batem bine frisca pana cand capata o textura densa si ferma.
Pe fiecare fasie dreptunghiulara presaram miez de nuca macinat.
Rulam apoi cu grija fiecare fasie si transferam ruloul pe o farfurie, sau platou. Repetam procesul cu fiecare bucata in parte.
La final presaram fulgi de cocos peste rulade.
Incheiem prajitura cu adaos de fistic macinat, care pe langa gust va da si o nota de contrast prajiturii noastre. Ruladele sunt gata.
Priviti cat de bine arata in sectiune! Aceasta rulada practic are in loc de blat, budinca, ce va mangaia si aromatiza papilele gustative cu finetea si aroma delicata a cremei vanilate.
Rulada sultanului este cea mai simpla prajitura, ce se pregateste usor pentru ca nu trebuie sa aprindem cuptorul si nici nu trebuie sa lucram cu blaturi care se rup, nu cresc sau le ardem.
Sunt absolut minuate, fine, cremoase, aromate si foarte gustoase. Incercati-le si le veti indragi, veti vrea sa le aveti mereu in meniu ca desert.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pregatim din timp ingredientele necesare si le cantarim conform retetei.
Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.
Adaugam apoi zaharul si faina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.
Adaugam esenta de vanilie cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.
Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.
Dupa o ora scoatem frisca din frigider si o adaugam intr-un bol.
Cu ajutorul unui mixer batem bine frisca pana cand capata o textura densa si ferma.
Pe fiecare fasie dreptunghiulara presaram miez de nuca macinat.
Rulam apoi cu grija fiecare fasie si transferam ruloul pe o farfurie, sau platou. Repetam procesul cu fiecare bucata in parte.
La final presaram fulgi de cocos peste rulade.
Incheiem prajitura cu adaos de fistic macinat, care pe langa gust va da si o nota de contrast prajiturii noastre. Ruladele sunt gata.
Priviti cat de bine arata in sectiune! Aceasta rulada practic are in loc de blat, budinca, ce va mangaia si aromatiza papilele gustative cu finetea si aroma delicata a cremei vanilate.
Rulada sultanului este cea mai simpla prajitura, ce se pregateste usor pentru ca nu trebuie sa aprindem cuptorul si nici nu trebuie sa lucram cu blaturi care se rup, nu cresc sau le ardem.
Sunt absolut minuate, fine, cremoase, aromate si foarte gustoase. Incercati-le si le veti indragi, veti vrea sa le aveti mereu in meniu ca desert.
Pofta mare!