Rulouri din dovlecei zucchini

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Rulourile de dovlecei cu branza tartinabila, prosciutto si rucola sunt un fel principal usor, perfect pentru cand este cald, dar si ca o gustare sau un aperitiv delicios. Aceste rulouri de dovlecei la gratar pot fi savurate reci sau la temperatura camerei, pot fi preparate inainte de momentul in care urmeaza a fi consumate si sunt perfecte dupa o zi lunga la serviciu sau dupa o dimineata distractiva la plaja.

Randamente3 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute
 2 dovlecei zucchini
 150 gr prosciutto afumat
 100 gr branza tartinabila
 rucola
 ulei de masline extravirgin
 sare si piper
1

Mod de preparare:
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi li se indeparteaza capetele.
Intre timp incingem foarte bine o tigaie tip grill.

2

Cu un cutit ascutit si cu o mana precisa, taiem felii de dovlecel pe lungime groase de 3-4 mm.

3

Pe grill-ul incins asezam feliile de dovlecel.

4

Gatim feliile cam  5-6 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le transferam pe o farfurie suprapunandu-le si tinandu-le la cald. Presaram peste ele sare si piper dupa gust.

5

Dupa ce gatim toate feliile pe grill ne vom ocupa de umplerea si rularea lor.

6

Aranjam feliile pe o un blat si umplem mai intai cu prosciutto sau sunca cruda.

7

Peste prosciutto vom intinde branza tartinabila.
Pentru umplutura am ales sa folosesc o branza crema tartinabila si untoasa, dar puteti varia umplutura dupa preferinte si gust: unt, branza de capra proaspata, urda etc.

8

Adaugam apoi rucola spalata si uscata cu servetele de hartie prin tamponare

9

Se incepe rularea de la capatul unde am adaugat rucola.

10

Rulam bine, rulourile le aseazam pe o farfurie.

11

Asa vom proceda si cu restul feliilor de dovlecei pana ii terminam pe toti de rulat.

12

Rulourile de dovlecei cu branza, prosciutto si rucola se pot prepara dimineata, in cele mai racoroase ore ale zilei si pot fi pastrate la frigider cateva ore sau pana sunt consumate.

13

Inainte de a fi servite rulourile se stropesc cu ulei de masline extravirgin.

14

Puteti savura acest preparat atat la temperatura camerei, cat si rece, proaspat scos din frigider. Daca doriti sa o pastrati la frigider pentru cateva ore, nu uitati sa acoperiti vasul cu folie de plastic.

15

Noi am savurat rulourile si cu sos de usturoi tip KFC si sos iute plus cateva rosii cherry.
Super delicioase aceste rulouri de dovlecei, usor si rapid de gatit, vi le recomand cu mare drag.
Pofta buna!

Ingrediente

 2 dovlecei zucchini
 150 gr prosciutto afumat
 100 gr branza tartinabila
 rucola
 ulei de masline extravirgin
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi li se indeparteaza capetele.
Intre timp incingem foarte bine o tigaie tip grill.

2

Cu un cutit ascutit si cu o mana precisa, taiem felii de dovlecel pe lungime groase de 3-4 mm.

3

Pe grill-ul incins asezam feliile de dovlecel.

4

Gatim feliile cam  5-6 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le transferam pe o farfurie suprapunandu-le si tinandu-le la cald. Presaram peste ele sare si piper dupa gust.

5

Dupa ce gatim toate feliile pe grill ne vom ocupa de umplerea si rularea lor.

6

Aranjam feliile pe o un blat si umplem mai intai cu prosciutto sau sunca cruda.

7

Peste prosciutto vom intinde branza tartinabila.
Pentru umplutura am ales sa folosesc o branza crema tartinabila si untoasa, dar puteti varia umplutura dupa preferinte si gust: unt, branza de capra proaspata, urda etc.

8

Adaugam apoi rucola spalata si uscata cu servetele de hartie prin tamponare

9

Se incepe rularea de la capatul unde am adaugat rucola.

10

Rulam bine, rulourile le aseazam pe o farfurie.

11

Asa vom proceda si cu restul feliilor de dovlecei pana ii terminam pe toti de rulat.

12

Rulourile de dovlecei cu branza, prosciutto si rucola se pot prepara dimineata, in cele mai racoroase ore ale zilei si pot fi pastrate la frigider cateva ore sau pana sunt consumate.

13

Inainte de a fi servite rulourile se stropesc cu ulei de masline extravirgin.

14

Puteti savura acest preparat atat la temperatura camerei, cat si rece, proaspat scos din frigider. Daca doriti sa o pastrati la frigider pentru cateva ore, nu uitati sa acoperiti vasul cu folie de plastic.

15

Noi am savurat rulourile si cu sos de usturoi tip KFC si sos iute plus cateva rosii cherry.
Super delicioase aceste rulouri de dovlecei, usor si rapid de gatit, vi le recomand cu mare drag.
Pofta buna!

Rulouri din dovlecei zucchini
(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *