750 gr scaricica de porc
pentru marinarea scaritei
2 linguri zahar brun
4 -5 linguri ulei de floarea soarelui
50 ml miere poliflora
45 gr mix de condimente (rosii, piper, mustar, ienupar, cimbru, cuisoare, ghimbir, enibahar, paprika)
2 linguri otet
4 linguri sos BBQ
4 linguri apa
Sosul pt ungere in timpul coacerii
250 ml rosii pasate
100 ml miere poliflora
1 lingura praf de usturoi
4 -5 linguri sos BBQ
1
Mod de preparare: Intrun bol incapator pregatim mixul pentru marinarea scaritei: zaharul, uleiul, mierea, sare, mixul de condimente, otet, apa cat sa dilueze si sa se poata unge bine coastele, sosul BBQ, amestecam bine pentru omogenizare, apoi ungem bine coastele de porc. Dupa ce le ungem le dam la rece pentru 12 ore.
2
3
Inainte si pe toata durata coacerii scaricica se va unge cu sosul obtinut prin amestec urmatoarelor ingrediente: rosii passate, miere, sare piper si un praf de usturoi. Nu trebuie lasata sa se arda, cand observam ca sosul incepe sa se usuce ungem din nou scarita.
4
Cand este gata, scaricica se serveste cu muraturi, salate diverse, si garnitura din cartofi sau legume.
Pofta buna!
Ingrediente
750 gr scaricica de porc
pentru marinarea scaritei
2 linguri zahar brun
4 -5 linguri ulei de floarea soarelui
50 ml miere poliflora
45 gr mix de condimente (rosii, piper, mustar, ienupar, cimbru, cuisoare, ghimbir, enibahar, paprika)
2 linguri otet
4 linguri sos BBQ
4 linguri apa
Sosul pt ungere in timpul coacerii
250 ml rosii pasate
100 ml miere poliflora
1 lingura praf de usturoi
4 -5 linguri sos BBQ
(Visited 509 times, 1 visits today)