Meunière este un sos frantuzesc, usor si rapid de preparat in primul rand pentru peste si in special la pestii cu carne alba care au un gust mai fad. Cuvantul meuniere inseamna „sotia morarului” in franceza, adica a gati ceva “à la meunière” insemna sa-l gatesti prin impudrarea lui in faina.
Mod de preparare:
Patrunjelul se spala, se curata si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Untul se cantareste. Doua linguri de capere se strivesc pe un blat cu o furculita ( aceasta procedura nu este obligatorie, insa sosul va fi unul mult mai aromat si delicios pentru ca se va lasa zeama si gust din capere in sosul de unt mult mai pronuntat decat daca sunt intregi.
In cratita in care am prajit pestele, adaugam untul la topit. Nu trebuie sa curatati cratita inainte, va da culoare aramie si gust bun, o curatati doar daca doriti un sos mai deschis la culoare.
Cand untul s-a topit, puneti si zeama de lamaie.
Adaugam apoi caperele strivite.
Adaugam si caperele intregi si ameste am pentru omogenizare.
Se amesteca continuu si se fierb la foc mic pana se lega usor, apoi inchidem focul si potrivim cu sare si piper dupa gust. Capere sunt sarate, asa ca nu exageram cu sarea.
Adaugam apoi patrunjelul tocat marunt si amestecam, acoperim cratita cu un capac si sosul e gata.
Priviti cat de bine arata, este acrisor cu gust de capere si patrunjel .
Sosul meuniere este un sos delicios, care se combina perfect, de regula cu un peste prajit, de cele mai multe ori cu salau, dar este delicios si pentru garnituri: legume sote sau cartofi natur.
Asadar, atunci cand aveti pofta de un preparat delicios pe baza de peste, nu va sfiiti sa incercati aceasta reteta de sos sos meuniere delicios, foarte simplu si usor de realizat.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Patrunjelul se spala, se curata si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Untul se cantareste. Doua linguri de capere se strivesc pe un blat cu o furculita ( aceasta procedura nu este obligatorie, insa sosul va fi unul mult mai aromat si delicios pentru ca se va lasa zeama si gust din capere in sosul de unt mult mai pronuntat decat daca sunt intregi.
In cratita in care am prajit pestele, adaugam untul la topit. Nu trebuie sa curatati cratita inainte, va da culoare aramie si gust bun, o curatati doar daca doriti un sos mai deschis la culoare.
Cand untul s-a topit, puneti si zeama de lamaie.
Adaugam apoi caperele strivite.
Adaugam si caperele intregi si ameste am pentru omogenizare.
Se amesteca continuu si se fierb la foc mic pana se lega usor, apoi inchidem focul si potrivim cu sare si piper dupa gust. Capere sunt sarate, asa ca nu exageram cu sarea.
Adaugam apoi patrunjelul tocat marunt si amestecam, acoperim cratita cu un capac si sosul e gata.
Priviti cat de bine arata, este acrisor cu gust de capere si patrunjel .
Sosul meuniere este un sos delicios, care se combina perfect, de regula cu un peste prajit, de cele mai multe ori cu salau, dar este delicios si pentru garnituri: legume sote sau cartofi natur.
Asadar, atunci cand aveti pofta de un preparat delicios pe baza de peste, nu va sfiiti sa incercati aceasta reteta de sos sos meuniere delicios, foarte simplu si usor de realizat.
Pofta mare!