Supa de cartofi cu pui si smantana

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Supa de cartofi cu piept de pui si smantana, este o reteta simpla usor de realizat, aromata si gustoasa care te incalzeste in zilele reci de iarna. O recomand pentru gustul ei nemaipomenit.

servire
Randamente6 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute
 1 kg cartofi albi
 200 gr piept de pui
 200 ml smantana
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 telina mica
 1 radacina de patrunjel
 1 rosie coapta
 1 legatura de marar
 2 linguri de ulei
 sare
1

Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii spalam, morcovii si patrunjelul ii curatam si spalam, rosia o spalam, telina o curatam si spalam.

2

Tocam legumele marunt, nu conteaza dimensiunea.

ingrediente

3

Cartofii ii taiem in bucati mici cat sa incapa in lingura. Ii tinem in apa pana ii preparam termic ca sa nu se innegreasca.

cartofi

4

Carnea din piept de pui se da intr-un clocot pentru spumare, apoi scoatem pieptul de pui si il taiem in bucati mici.

piept de pui

5

Preparam supa de legume sau supa de pui, puteti folosi si apa.

supa

6

Mararul se spala se toaca marunt, eu am avut marar la congelator. Obisnuiesc sa congelez verdeata, ma ajuta cand nu am timp sa merg la piata si cand am nevoie sa o folosesc la mancare.

marar

7

Intr-un wok calim legumele pentru cateva minute ca sa se inmoaie un pic, iar uleiul sa ia gustul legumelor si culoarea lor.

prajire

8

Adaugam apoi cartofii, pieptul de pui si supa sau apa, le transferam intr-o oala mai incapatoare si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele s-au fiert adaugam smantana amestecand continuu, sare dupa gust si mararul verde. Obisnuiesc sa adaug sarea la urma pentru ca aceasta intareste cartofii si par nefierti.
Mai fierbem totul 5-6 minute si lasam totul sub capac cateva minute.

adaug cartofi

9

Supa se serveste calda, cu patrunjel verde sau tarhon verde sau murat.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 1 kg cartofi albi
 200 gr piept de pui
 200 ml smantana
 1 ceapa
 2 morcovi
 1 telina mica
 1 radacina de patrunjel
 1 rosie coapta
 1 legatura de marar
 2 linguri de ulei
 sare

Indicații

1

Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii spalam, morcovii si patrunjelul ii curatam si spalam, rosia o spalam, telina o curatam si spalam.

2

Tocam legumele marunt, nu conteaza dimensiunea.

ingrediente

3

Cartofii ii taiem in bucati mici cat sa incapa in lingura. Ii tinem in apa pana ii preparam termic ca sa nu se innegreasca.

cartofi

4

Carnea din piept de pui se da intr-un clocot pentru spumare, apoi scoatem pieptul de pui si il taiem in bucati mici.

piept de pui

5

Preparam supa de legume sau supa de pui, puteti folosi si apa.

supa

6

Mararul se spala se toaca marunt, eu am avut marar la congelator. Obisnuiesc sa congelez verdeata, ma ajuta cand nu am timp sa merg la piata si cand am nevoie sa o folosesc la mancare.

marar

7

Intr-un wok calim legumele pentru cateva minute ca sa se inmoaie un pic, iar uleiul sa ia gustul legumelor si culoarea lor.

prajire

8

Adaugam apoi cartofii, pieptul de pui si supa sau apa, le transferam intr-o oala mai incapatoare si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele s-au fiert adaugam smantana amestecand continuu, sare dupa gust si mararul verde. Obisnuiesc sa adaug sarea la urma pentru ca aceasta intareste cartofii si par nefierti.
Mai fierbem totul 5-6 minute si lasam totul sub capac cateva minute.

adaug cartofi

9

Supa se serveste calda, cu patrunjel verde sau tarhon verde sau murat.
Pofta buna!

servire

Supa de cartofi cu pui si smantana
(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *