Tarta cu mere si topping de ciocolata

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Tarata cu mere este un desert delicios din aluat dospit de cozonac imbinat cu mere aromate si gustoase, un desert ce va fi adorat de intreaga familie.

prezentare
Randamente1 porție
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute
 300 gr faina alba 000
 200 ml iaurt sau lapte
 4 gr drojdie uscata
 1 lingurita de sare
 40 gr zahar
 2 oua
 1 plic zahar vanilat
 coaja rasa de lamaie
 4 - 5 mere
pentru decor
 250 gr ciocolata
 20 ml ulei
 1 lingurita de cacao
1

Mod de preparare:
Adaugam faina intr-un bol, facem o gaura in mijlocul ei si adaugam sarea.

faina

2

Intr-un pahar adaugam 50 ml din iaurt sau lapte caldut la temperatura camerei apoi drojdia uscata si zaharul, amestecam bine si le vom lasa 10 minute la dospit, sau pana cand incepe sa faca bule.

maia

3

Adaugam zahar vanilat in faina.

zahar vanilat

4

Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica si o punem in faina impreuna cu un ou.

adaugare ou si coaja de lamaie

5

Incepem framantarea aluatului, adaugam laptele cu drojdia si zaharul topit plus doua linguri de ulei le amestecam bine.
Punem apoi restul de iaurt si framantam pana ce toata faina este incorporata si obtinem un aluat moale si nelipicios. In cazul in care aluatul se lipeste de maini mai adaugati cate un praf de faina.

ulei

6

La final ungem aluatul cu ulei si-l dam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

dospit

7

Intre timp curatam merele de coaja, de seminte si le taiem in felii .

mere

8

Cand aluatul a crescut, il transferam pe masa de lucru unsa cu un pic de ulei.

dospire

9

Rulam aluatul intr-un dreptunghi mare, apoi cu sucitorul vom face o foaie mare de blat in forma dreptunghiulara, sa nu fie foarte subtire dar nici groasa.

intindere

10

Presaram pe foaia de aluat zahar tos, apoi vom adauga doua trei randuri de felii de mere. Incepem sa rulam aluatul peste mere.

adaugare mere

11

Rulam si cel de-al doilea rand de felii de mere.

infasurare

12

Apoi strangem cu grija si ultimul rand de mere.

infasurare

13

La final vom obtine o rulada de aluat cu mere, pe care il vom lasa sa se odihneasca cateva minute.

infasurare

14

Portionam rulada in bucati egale, mie mi-au iesit 9 bucati.

decupare

15

Transferam fiecare bucata in tava de tarta unsa cu putin ulei, cu partea taiata pe o latura a tavei si cealalta parte spre interior.

adaugare in tava

16

Ungem apoi cu un galbenus de ou batut.

ungere

17

Vom da apoi la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru circa 40 de minute. Daca vi se pare ca aluatul se rumeneste prea repede micsorati temperatura pana la 160 grade C.

la cuptor

18

La final, am uns tarta cu unt topit.

coacere

19

Am rasturnat tarta pe o farfurie intinsa, si am lasat-o sa se raceasca.

rasturnare

20

Cand s-a mai racit, am acoperit-o cu ciocolata topita cu putin ulei in bain marie.

ornare

21

Am presarat si fulgi de nuca de cocos pentru un aspect de nins.

tapetare

22

Am servit tarta rece, a iesit extrem de delicioasa si aromata. Gust de cozonac cu mere si ciocolata.

servire

23

Ciocolata i-a dat si ea un gust aparte tartei, l-a facut mai dulce si cu gust de cacao intens.
Pofta buna!

sectiune

Ingrediente

 300 gr faina alba 000
 200 ml iaurt sau lapte
 4 gr drojdie uscata
 1 lingurita de sare
 40 gr zahar
 2 oua
 1 plic zahar vanilat
 coaja rasa de lamaie
 4 - 5 mere
pentru decor
 250 gr ciocolata
 20 ml ulei
 1 lingurita de cacao

Indicații

1

Mod de preparare:
Adaugam faina intr-un bol, facem o gaura in mijlocul ei si adaugam sarea.

faina

2

Intr-un pahar adaugam 50 ml din iaurt sau lapte caldut la temperatura camerei apoi drojdia uscata si zaharul, amestecam bine si le vom lasa 10 minute la dospit, sau pana cand incepe sa faca bule.

maia

3

Adaugam zahar vanilat in faina.

zahar vanilat

4

Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica si o punem in faina impreuna cu un ou.

adaugare ou si coaja de lamaie

5

Incepem framantarea aluatului, adaugam laptele cu drojdia si zaharul topit plus doua linguri de ulei le amestecam bine.
Punem apoi restul de iaurt si framantam pana ce toata faina este incorporata si obtinem un aluat moale si nelipicios. In cazul in care aluatul se lipeste de maini mai adaugati cate un praf de faina.

ulei

6

La final ungem aluatul cu ulei si-l dam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

dospit

7

Intre timp curatam merele de coaja, de seminte si le taiem in felii .

mere

8

Cand aluatul a crescut, il transferam pe masa de lucru unsa cu un pic de ulei.

dospire

9

Rulam aluatul intr-un dreptunghi mare, apoi cu sucitorul vom face o foaie mare de blat in forma dreptunghiulara, sa nu fie foarte subtire dar nici groasa.

intindere

10

Presaram pe foaia de aluat zahar tos, apoi vom adauga doua trei randuri de felii de mere. Incepem sa rulam aluatul peste mere.

adaugare mere

11

Rulam si cel de-al doilea rand de felii de mere.

infasurare

12

Apoi strangem cu grija si ultimul rand de mere.

infasurare

13

La final vom obtine o rulada de aluat cu mere, pe care il vom lasa sa se odihneasca cateva minute.

infasurare

14

Portionam rulada in bucati egale, mie mi-au iesit 9 bucati.

decupare

15

Transferam fiecare bucata in tava de tarta unsa cu putin ulei, cu partea taiata pe o latura a tavei si cealalta parte spre interior.

adaugare in tava

16

Ungem apoi cu un galbenus de ou batut.

ungere

17

Vom da apoi la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru circa 40 de minute. Daca vi se pare ca aluatul se rumeneste prea repede micsorati temperatura pana la 160 grade C.

la cuptor

18

La final, am uns tarta cu unt topit.

coacere

19

Am rasturnat tarta pe o farfurie intinsa, si am lasat-o sa se raceasca.

rasturnare

20

Cand s-a mai racit, am acoperit-o cu ciocolata topita cu putin ulei in bain marie.

ornare

21

Am presarat si fulgi de nuca de cocos pentru un aspect de nins.

tapetare

22

Am servit tarta rece, a iesit extrem de delicioasa si aromata. Gust de cozonac cu mere si ciocolata.

servire

23

Ciocolata i-a dat si ea un gust aparte tartei, l-a facut mai dulce si cu gust de cacao intens.
Pofta buna!

sectiune

Tarta cu mere si topping de ciocolata
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *