Pizza prosciutto e funghii cu margini umplute este creata din pizza clasica, cu sunca (prosciuto, prosciutto), ciuperci (fungi, funghi) si mozzarella la care am adaugat umplerea marginilor cu alte doua ingrediente carnati si cascaval ( se pot umple si cu alte ingrediente preferate). Aceasta pizza este delicioasa, potrivita pentru toate gusturile, rapid si usor de preparat.
Mod de preparare:
Pregatim mai intai sosul pentru pizza. Intr-un bol punem sos de rosii passate, ulei de masline, sare, zahar si oregano, le amestecam bine. Ce e de retinut aici este ca nu trebuie sa asteptati ca zaharul sa se topeasca, se va topi de la caldura cuptorului oricum, rolul lui pe langa faptul ca da un gust bun, anuleaza aciditatea din sosul de rosii.
Setam temperatura cuptorului la 220 grade C.
Intindem aluatul pe o masa presarata cu faina pentru a nu se lega aluatul. Aluatul il vom intinde putin mai mult fata de tava in care il coacem.
Ungem tava cu putin ulei dupa care punem aluatul intins uniform si rotund. La marginile tavii vom pune de jur imprejur carnati cabanosi ( puteti pune si prosciutto cu mozzarella razuita).
Acoperim apoi carnatii cu felii de cascaval sandvis.
Apoi vom rula marginile blatului spre interiorul tavii, acoperind carnatii si cascavalul.
Ungem apoi blatul cu sos de rosii pregatit mai devreme, eu am uns si marginile ca sa-i dau un aspect frumos.
Taiem in felii ciupercile si mozzarella, iar sunca sau prosciutto le taiem in felii mai mari.
Punem peste sosul de rosii ciupercile feliate.
Adaugam mozzarella felii, eu nu am razuit mozzarella, se topeste foarte repede cand este razuita si se usuca.
Peste mozzarella adaugam feliile de sunca sau prosciutto.
Pizza se serveste calda cu sos de rosii sau sos de usturoi dupa preferinte.
Uitati cat de bine arata si cat de interesanta.
Cu marginile astfel umplute pizza s-a mancat foarte rapid si in totalitate.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pregatim mai intai sosul pentru pizza. Intr-un bol punem sos de rosii passate, ulei de masline, sare, zahar si oregano, le amestecam bine. Ce e de retinut aici este ca nu trebuie sa asteptati ca zaharul sa se topeasca, se va topi de la caldura cuptorului oricum, rolul lui pe langa faptul ca da un gust bun, anuleaza aciditatea din sosul de rosii.
Setam temperatura cuptorului la 220 grade C.
Intindem aluatul pe o masa presarata cu faina pentru a nu se lega aluatul. Aluatul il vom intinde putin mai mult fata de tava in care il coacem.
Ungem tava cu putin ulei dupa care punem aluatul intins uniform si rotund. La marginile tavii vom pune de jur imprejur carnati cabanosi ( puteti pune si prosciutto cu mozzarella razuita).
Acoperim apoi carnatii cu felii de cascaval sandvis.
Apoi vom rula marginile blatului spre interiorul tavii, acoperind carnatii si cascavalul.
Ungem apoi blatul cu sos de rosii pregatit mai devreme, eu am uns si marginile ca sa-i dau un aspect frumos.
Taiem in felii ciupercile si mozzarella, iar sunca sau prosciutto le taiem in felii mai mari.
Punem peste sosul de rosii ciupercile feliate.
Adaugam mozzarella felii, eu nu am razuit mozzarella, se topeste foarte repede cand este razuita si se usuca.
Peste mozzarella adaugam feliile de sunca sau prosciutto.
Pizza se serveste calda cu sos de rosii sau sos de usturoi dupa preferinte.
Uitati cat de bine arata si cat de interesanta.
Cu marginile astfel umplute pizza s-a mancat foarte rapid si in totalitate.
Pofta buna!