5 Idei de retete din oua fierte ramase de la Paste

AutorNicola ElenaCategorie, , , , , DificultateÎncepător

Voi ce faceti cu ouale ramase de dupa Paste, Pastele Blajinilor, Inaltarea Domnului? Cum risipa nu ne place deloc, m-am gandit sa va impartasesc cateva solutii pentru a folosi ouale fierte ramase de la aceste sarbatori. O sa va prezint in continuare 5 idei de retete din oua fierte, sper sa va fie de folos. Ouale fierte trebuie mancate in cel mult cinci zile, altfel dauneaza sanatatii!

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute
 oua fierte ramase de la Paste
1

1. Oua umplute cu maioneza simpla sau maioneza cu usturoi (4 portii)

Am obsevat cu multe din retetele de oua umplute scot galbenusul, apoi umplu albusul cu maioneza sau alte amestecuri. Eu va prezint acum o reteta simpla dar foarte gustoasa de oua umplute extrem de delicioasa, pentru ca pastram galbenusul oului si doar adaugam maioneza peste el, in felul acesta oul umplut nu va fi niciodata gretos si va avea un gust deosebit. Important de stiut pentru ouale umplute este ca trebuiesc mancate repede pentru ca maioneza si oul isi schimba gustul si aspectul, plus ca vor putea dauna sanatatii daca sunt tinute multe ore in aceasta forma.

Ingrediente:
- 4 oua fierte
- patrunjel verde pentru decor (optional)
- gogosari in otet pentru decor ( optional)
- maioneza simpla sau cu usturoi
Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei avem nevoie de un galbenus de ou fiert, unul nefiert.
Mai intai separam galbenusul crud de albus, pentru ca galbenusul sa-si pastreze culoarea va recomand sa presarati un praf de sare peste el. Ce mai trebuie de stiut ca maioneza sa nu vi se taie este ca un galbenus poate incorpora maxim 200 ml de ulei, eu va recomand sa adaugati mai putin ulei decat poate incorpora galbenusul pentru ca maioneza sa fie mai ferma si a se putea orna frumos ouale.
Se separa si galbenusul fiert de albus, se amesteca impreuna cu galbenusul crud si se omogenizeaza cu galbenusul crud apoi se va adauga ulei in fir subtire, pe parcurs adaugati zeama de lamaie, astfel ouale se vor mai albi si vor capata o nuanta frumoasa, in plus va anula si eventuala taiere a maionezei, ajuta si ficatul sa elibereze bila pentru a putea fi digerata. Maioneza o puteti realiza si din galbenus crud, nu va iesi insa la fel de ferma. Cand am terminat de adugat uleiul adaugam cate putin mustar astfel incat sa nu iasa prea moale, important cand se ridica telul sau mixerul din maioneza, aceasta sa ramana ferma la fel ca frisca. Dupa preferinte puteti adauga praf de usturoi sau mujdei.
Ouale fierte se taie in jumatati cu tot cu galbenus, apoi se umplu cu maioneza. Se pot decora cu patrunjel verde si gogosari in otet. Se vor servi ca aperitiv.
Pofta buna!

2

2. Salara orientala (4 portii)

Ingrediente:
- 8 cartofi
- 1-2 cepe
- 3 oua fierte
- masline
- sare, piper, ulei, otet
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, la foc mic, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curata de coaja si se taie in bucati. Se taie ceapa si se adauga deasupra cartofilor, impreuna cu maslinele si cu cele trei oua fierte. Se adauga sare, piper, ulei si otet dupa gust si se serveste, de preferat, rece.
Pofta buna!

3

3. Salata bavareza ( 4 portii)

Ingrediente:
- 8 cartofi albi
- 2 castraveti in otet
- 1 ceapa rosie
- 4 oua fierte
- 4 linguri maioneza
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, in coaja. Cele 4 oua se fierb tari, iar castravetii in otet se vor se taia cubulete. Ceapa se taie pestisori. Cand s-au fiert cartofii, se vor curata de coaja apoi se vor taia cubulete si se vor amesteca imediat cu maioneza, cat sunt calzi. Se adauga apoi restul ingredientelor, castravetii bine scursi de zeama pe care o lasa, sare si piper dupa gust. In salata se adauga si doua oua fierte tari, iar celelalte doua se feliaza si se folosesc la decor.
Pofta buna!

4

4. Salata de oua fierte - simpla ( 4 portii)

Ingrediente:
- 8 -10 oua fierte ( daca sunt si putin moi e si mai bine)
- o lamaie
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
Aceasta salata din oua fierte pe cat este de simpla si usor de realizat pe atat e de gustoasa si cu siguranta o veti indragi.
Ouale se curata de coaja si se taie in bucati mari, se adauga sare si piper, ulei si zeama de lamaie, apoi se vor amesteca usor.
Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv la mesele principale.
Pofta buna!

5

5. Oua scotiene - Scotch Eggs (4 portii)

Acum ce ziceti si de oua fierte cu carne tocata? asa ca o rulada?

Ingrediente:
- 400 g carne tocata (porc + vita)
- 4 oua fierte
- sare, piper
- boia (dulce si iute)
- 2-3 catei de usturoi
In plus
- faina
- pesmet ( optional)
- 2 oua crude ( optional)
- ulei pentru prajit

Am pregatit condimentele si usturoiul, o lingurita rasa de sare, piper, 2 lingurite de boia din care si putin iute, 2 catei de usturoi. Puteti folosi si carne condimentata pentru carnati.
Am asezonat carnea cu aceste condimente, usturoiul zdrobit si am framantat-o bine. Daca vi se pare prea compacta (densa) puteti adauga treptat 2-3 linguri de apa rece. Eu am adaugat in amestec si verdeata, marar si patrunjel verde si un ou crud.
Am luat cate 100 g de carne pe care le-am aplatizat in palma. Pe fiecare bucata mare am asezat cate un ou fiert si decojit. Cu mare grija am adus capetele chiftelei peste ou, invelindu-l complet. L-am rotunjit in palme, i-am dat forma ovoidala si am verificat sa nu existe portiuni neacoperite cu carne. L-am asezat pe un fund de plastic si am continuat cu restul oualor. Le-am trecut apoi prin faina si le-am prajit in mult ulei. De asemenea dupa preferinta le puteti trece prin faina ou, pesmet si apoi le prajiti sau le dari la cuptor, eu am ales o varianta mai simpla si au iesit extrem de gustoase.
Nu uitati insa ouale scotiene trebuie sa fie prajite in ulei mult.
Aceste chiftele umplute cu ou sunt delicioase atat fierbinti cat si reci. Le-am servit alaturi de garnitura de cartofi natur.
Galbenusul a iesit perfect, nu are irizatii albastre de supra-gatire. Carnea este suculenta si aromata iar crusta este crocanta.
Sper sa va placa!
Pofta buna!

Ingrediente

 oua fierte ramase de la Paste

Indicații

1

1. Oua umplute cu maioneza simpla sau maioneza cu usturoi (4 portii)

Am obsevat cu multe din retetele de oua umplute scot galbenusul, apoi umplu albusul cu maioneza sau alte amestecuri. Eu va prezint acum o reteta simpla dar foarte gustoasa de oua umplute extrem de delicioasa, pentru ca pastram galbenusul oului si doar adaugam maioneza peste el, in felul acesta oul umplut nu va fi niciodata gretos si va avea un gust deosebit. Important de stiut pentru ouale umplute este ca trebuiesc mancate repede pentru ca maioneza si oul isi schimba gustul si aspectul, plus ca vor putea dauna sanatatii daca sunt tinute multe ore in aceasta forma.

Ingrediente:
- 4 oua fierte
- patrunjel verde pentru decor (optional)
- gogosari in otet pentru decor ( optional)
- maioneza simpla sau cu usturoi
Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei avem nevoie de un galbenus de ou fiert, unul nefiert.
Mai intai separam galbenusul crud de albus, pentru ca galbenusul sa-si pastreze culoarea va recomand sa presarati un praf de sare peste el. Ce mai trebuie de stiut ca maioneza sa nu vi se taie este ca un galbenus poate incorpora maxim 200 ml de ulei, eu va recomand sa adaugati mai putin ulei decat poate incorpora galbenusul pentru ca maioneza sa fie mai ferma si a se putea orna frumos ouale.
Se separa si galbenusul fiert de albus, se amesteca impreuna cu galbenusul crud si se omogenizeaza cu galbenusul crud apoi se va adauga ulei in fir subtire, pe parcurs adaugati zeama de lamaie, astfel ouale se vor mai albi si vor capata o nuanta frumoasa, in plus va anula si eventuala taiere a maionezei, ajuta si ficatul sa elibereze bila pentru a putea fi digerata. Maioneza o puteti realiza si din galbenus crud, nu va iesi insa la fel de ferma. Cand am terminat de adugat uleiul adaugam cate putin mustar astfel incat sa nu iasa prea moale, important cand se ridica telul sau mixerul din maioneza, aceasta sa ramana ferma la fel ca frisca. Dupa preferinte puteti adauga praf de usturoi sau mujdei.
Ouale fierte se taie in jumatati cu tot cu galbenus, apoi se umplu cu maioneza. Se pot decora cu patrunjel verde si gogosari in otet. Se vor servi ca aperitiv.
Pofta buna!

2

2. Salara orientala (4 portii)

Ingrediente:
- 8 cartofi
- 1-2 cepe
- 3 oua fierte
- masline
- sare, piper, ulei, otet
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, la foc mic, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curata de coaja si se taie in bucati. Se taie ceapa si se adauga deasupra cartofilor, impreuna cu maslinele si cu cele trei oua fierte. Se adauga sare, piper, ulei si otet dupa gust si se serveste, de preferat, rece.
Pofta buna!

3

3. Salata bavareza ( 4 portii)

Ingrediente:
- 8 cartofi albi
- 2 castraveti in otet
- 1 ceapa rosie
- 4 oua fierte
- 4 linguri maioneza
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, in coaja. Cele 4 oua se fierb tari, iar castravetii in otet se vor se taia cubulete. Ceapa se taie pestisori. Cand s-au fiert cartofii, se vor curata de coaja apoi se vor taia cubulete si se vor amesteca imediat cu maioneza, cat sunt calzi. Se adauga apoi restul ingredientelor, castravetii bine scursi de zeama pe care o lasa, sare si piper dupa gust. In salata se adauga si doua oua fierte tari, iar celelalte doua se feliaza si se folosesc la decor.
Pofta buna!

4

4. Salata de oua fierte - simpla ( 4 portii)

Ingrediente:
- 8 -10 oua fierte ( daca sunt si putin moi e si mai bine)
- o lamaie
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
Aceasta salata din oua fierte pe cat este de simpla si usor de realizat pe atat e de gustoasa si cu siguranta o veti indragi.
Ouale se curata de coaja si se taie in bucati mari, se adauga sare si piper, ulei si zeama de lamaie, apoi se vor amesteca usor.
Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv la mesele principale.
Pofta buna!

5

5. Oua scotiene - Scotch Eggs (4 portii)

Acum ce ziceti si de oua fierte cu carne tocata? asa ca o rulada?

Ingrediente:
- 400 g carne tocata (porc + vita)
- 4 oua fierte
- sare, piper
- boia (dulce si iute)
- 2-3 catei de usturoi
In plus
- faina
- pesmet ( optional)
- 2 oua crude ( optional)
- ulei pentru prajit

Am pregatit condimentele si usturoiul, o lingurita rasa de sare, piper, 2 lingurite de boia din care si putin iute, 2 catei de usturoi. Puteti folosi si carne condimentata pentru carnati.
Am asezonat carnea cu aceste condimente, usturoiul zdrobit si am framantat-o bine. Daca vi se pare prea compacta (densa) puteti adauga treptat 2-3 linguri de apa rece. Eu am adaugat in amestec si verdeata, marar si patrunjel verde si un ou crud.
Am luat cate 100 g de carne pe care le-am aplatizat in palma. Pe fiecare bucata mare am asezat cate un ou fiert si decojit. Cu mare grija am adus capetele chiftelei peste ou, invelindu-l complet. L-am rotunjit in palme, i-am dat forma ovoidala si am verificat sa nu existe portiuni neacoperite cu carne. L-am asezat pe un fund de plastic si am continuat cu restul oualor. Le-am trecut apoi prin faina si le-am prajit in mult ulei. De asemenea dupa preferinta le puteti trece prin faina ou, pesmet si apoi le prajiti sau le dari la cuptor, eu am ales o varianta mai simpla si au iesit extrem de gustoase.
Nu uitati insa ouale scotiene trebuie sa fie prajite in ulei mult.
Aceste chiftele umplute cu ou sunt delicioase atat fierbinti cat si reci. Le-am servit alaturi de garnitura de cartofi natur.
Galbenusul a iesit perfect, nu are irizatii albastre de supra-gatire. Carnea este suculenta si aromata iar crusta este crocanta.
Sper sa va placa!
Pofta buna!

Note

5 Idei de retete din oua fierte ramase de la Paste
(Visited 2.828 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *