Ardei umpluti cu piept de pui gratinati

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Ardeii se pot umple in diverse moduri, dar ce va prezent azi este o alternativa total diferita de reteta clasica, romaneasca, pe baza de amestec de porc, vita si orez. Ardei umpluti cu piept de pui si rosii este o reteta usor de ralizat si intr-un timp foarte scurt veti obtine o masa usoara, satioasa si gustoasa.

ardei umpluti final
Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră
 3 - 4 ardei grasi
 400 gr piept de pui
 3 rosii
 ceapa verde
 2 linguri de iaurt
 marar verde
 150 gr cascaval
 sare, piper
1

Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare

rosii

2

Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.

ceapa verde

3

Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici

piept de pui

4

Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt

ingrediente

5

Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.

amestecam ingredientele

6

Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.

ardei de umplut

7

Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.

ardei umpluti

8

Vom da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.

la cuptor

9

Cand ardeii s-au copt, vom scoate tava si peste ardei vor pune cascaval ras, apoi mai dam la cuptor inca 5-10 minute ca sa se topeasca frumos cascavalul si sa devina usor auriu.

adaugare cascaval

10

Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!

servirea

Ingrediente

 3 - 4 ardei grasi
 400 gr piept de pui
 3 rosii
 ceapa verde
 2 linguri de iaurt
 marar verde
 150 gr cascaval
 sare, piper

Indicații

1

Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare

rosii

2

Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.

ceapa verde

3

Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici

piept de pui

4

Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt

ingrediente

5

Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.

amestecam ingredientele

6

Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.

ardei de umplut

7

Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.

ardei umpluti

8

Vom da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.

la cuptor

9

Cand ardeii s-au copt, vom scoate tava si peste ardei vor pune cascaval ras, apoi mai dam la cuptor inca 5-10 minute ca sa se topeasca frumos cascavalul si sa devina usor auriu.

adaugare cascaval

10

Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!

servirea

Ardei umpluti cu piept de pui gratinati
(Visited 260 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *