Cannelloni cu carne tocata si sos bechamel – reteta delicioasa pe baza de paste perfecta pentru intreaga familie, se servesc fierbinti cu patrunjel verde, sau reci dupa preferinte.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute
Umplutura de carne - sos Ragu
500grcarne vita, sau amestec
1ceapa medie
2catei de usturoi
100mlvin rosu sec
200grrosii la conserva
oregano, busuioc uscat
50mlulei
sare, piper
Sos alb Bechamel
500mllapte
50grunt
2linguri de faina
sare, piper, nucusoara
Sos Marinara
200grsos rosii passate
1catel usturoi
1lingura ulei de masline
sare, piper, un pic de busuioc uscat
In plus
250grcannelloni
200grcascval
1
Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
2
Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.
3
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.
4
Se pune vinul si se fierbe 10 minute, se presara sare, piper si oregano si busuioc.
5
Se adauga rosiile in bulion sau sosul de rosii passate si se mai fierbe 15-20 minute. Se opreste focul si se lasa la racit.
6
Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.
7
Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.
8
Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar
9
Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).
10
Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.
11
Se aseaza cannelloni umpluti in tava.
12
Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.
13
Am dat ambele tava la cuptorul preincins la 180 C si am copt acesti cannelloni cu carne tocata timp de 30-40 de minute.
14
Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.
15
Am introdus tava pentru inca 5 minute, ca sa se topeasca frumos cascavalul.
16
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.
17
Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.
18
Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna
Ingrediente
Umplutura de carne - sos Ragu
500grcarne vita, sau amestec
1ceapa medie
2catei de usturoi
100mlvin rosu sec
200grrosii la conserva
oregano, busuioc uscat
50mlulei
sare, piper
Sos alb Bechamel
500mllapte
50grunt
2linguri de faina
sare, piper, nucusoara
Sos Marinara
200grsos rosii passate
1catel usturoi
1lingura ulei de masline
sare, piper, un pic de busuioc uscat
In plus
250grcannelloni
200grcascval
Indicații
1
Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
2
Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.
3
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.
4
Se pune vinul si se fierbe 10 minute, se presara sare, piper si oregano si busuioc.
5
Se adauga rosiile in bulion sau sosul de rosii passate si se mai fierbe 15-20 minute. Se opreste focul si se lasa la racit.
6
Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.
7
Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.
8
Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar
9
Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).
10
Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.
11
Se aseaza cannelloni umpluti in tava.
12
Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.
13
Am dat ambele tava la cuptorul preincins la 180 C si am copt acesti cannelloni cu carne tocata timp de 30-40 de minute.
14
Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.
15
Am introdus tava pentru inca 5 minute, ca sa se topeasca frumos cascavalul.
16
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.
17
Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.
18
Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna