Caras prajit cu mamaliga si sos de usturoi

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Carasul prajit se serveste fierbinte sau la temperatura camerei, alaturi de mamaliguta si mujdei. Este o specialitate romaneasca raspandita in toata tara, delicioasa si sanatoasa.

peste prajit
Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute
 2 carasi a 500 gr fiecare
 faina
 sare
 ulei pentru prajit
 200 gr malai grisat
 1 capatana de usturoi
 otet
 o lingurita de zeama de lamaie
1

Mod de preparare
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine inclusiv de pielita neagra din interior, daca este lasata pestele va avea un gust amar. Se indeparteaza coada si capul, apoi se vor cresta foarte fin, astfel incat toate oasele mici sa se micsoreze iar la prajire sa devina crocante si sa nu existe riscul de innec cu os.

crestarea carasilor

2

Dupa ce pestii au fost crestati, se vor da cu sare atat in interior cat si in exterior, apoi se vor trece prin faina sau malai pe ambele parti. Intr-o tigaie cu ulei incins vom pune carasii la prajit.

prajirea

3

Cand s-au prajit pe o parte vom intoarce si cealalta parte pana se vor rumeni frumos.
Intre timp pregatim sosul de usturoi ( mujdeiul) si mamaliguta, astfel:
Mai intai vom punea apa la fiert cu sare si un praf de malai, pentru a observa mai repede cand apa atinge punctul de fierbere. Cand apa a dat in fiert vom adauga malai grisat in ploaie amestecand continuu cu un tel astfel incat sa nu facem cocoloase. Malaiul grisat se va ingrosa foarte repede, de aceea e important sa nu punem mult malai la inceput, acesta trebuie sa fiarba cateva minute, el este fiert cand are un aspect sticlos. Daca ni se pare ca este prea moale mai adaugam malai in ploaie. Cand este gata o rasturnam intr-o farfurie.
Preparare mujdei:
Usturoiul se curata, se piseaza apoi se va freca cu sare intr-un mojar pentru a lasa din sucul propriu, adaugam apoi ulei putin cate putin ca la maioneza, puteti sa puneti mai mult sau mai putin ulei dupa preferinta, important este sa adaugati putin otet si un stop de zeama de lamaie, in felul acesta nu veti avea probleme de stomac sau ficat.

prajirea

4

Cand pestele este gata se serveste cald, cu mujdei si mamaliguta.
Pofta buna!

peste prajit

Ingrediente

 2 carasi a 500 gr fiecare
 faina
 sare
 ulei pentru prajit
 200 gr malai grisat
 1 capatana de usturoi
 otet
 o lingurita de zeama de lamaie

Indicații

1

Mod de preparare
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine inclusiv de pielita neagra din interior, daca este lasata pestele va avea un gust amar. Se indeparteaza coada si capul, apoi se vor cresta foarte fin, astfel incat toate oasele mici sa se micsoreze iar la prajire sa devina crocante si sa nu existe riscul de innec cu os.

crestarea carasilor

2

Dupa ce pestii au fost crestati, se vor da cu sare atat in interior cat si in exterior, apoi se vor trece prin faina sau malai pe ambele parti. Intr-o tigaie cu ulei incins vom pune carasii la prajit.

prajirea

3

Cand s-au prajit pe o parte vom intoarce si cealalta parte pana se vor rumeni frumos.
Intre timp pregatim sosul de usturoi ( mujdeiul) si mamaliguta, astfel:
Mai intai vom punea apa la fiert cu sare si un praf de malai, pentru a observa mai repede cand apa atinge punctul de fierbere. Cand apa a dat in fiert vom adauga malai grisat in ploaie amestecand continuu cu un tel astfel incat sa nu facem cocoloase. Malaiul grisat se va ingrosa foarte repede, de aceea e important sa nu punem mult malai la inceput, acesta trebuie sa fiarba cateva minute, el este fiert cand are un aspect sticlos. Daca ni se pare ca este prea moale mai adaugam malai in ploaie. Cand este gata o rasturnam intr-o farfurie.
Preparare mujdei:
Usturoiul se curata, se piseaza apoi se va freca cu sare intr-un mojar pentru a lasa din sucul propriu, adaugam apoi ulei putin cate putin ca la maioneza, puteti sa puneti mai mult sau mai putin ulei dupa preferinta, important este sa adaugati putin otet si un stop de zeama de lamaie, in felul acesta nu veti avea probleme de stomac sau ficat.

prajirea

4

Cand pestele este gata se serveste cald, cu mujdei si mamaliguta.
Pofta buna!

peste prajit

Caras prajit cu mamaliga si sos de usturoi
(Visited 388 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *