Cotlet de porc aromatizat in pesto de patrunjel

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Cotletul de porc aromatizat cu pesto de patrunjel e un preparat foarte simplu si gustos, deosebit de aromat si de fraged. Cotletul de porc are o carnita frageda si extrem de gustoasa, dar trebuie gatita cu atentie, altfel iese seca si uscata. Aromatizarea cu sosul pesto de patrunjel este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid.

Randamente2 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute
 2 cotlete de porc
 sare, piper
 boia de ardei dulce
 sos pestode patrunjel
 2 oua de prepelita fierte ( optional)
Sos pesto de patrunjel
 100 gr frunze de patrunjel verde
 50 gr muguri de pin
 50 gr parmezan ras
 50 gr ulei de masline extravirgin
 2-3 catei de usturoi
 sucul de la o jumatate de lamaie
 sare si piper dupa gust
Garnitura - Tocanita de leurda si stevie
 4 legaturi de leurda
 3 legaturi de stevie
 1 ardei gras rosu
 100 ml sos de rosii passate
 2 cepe
 ulei de masline
 condimente dupa gust
1

Mod de preparare:
Cotletele de porc se clatesc in apa rece apoi se sterg prin tamponare cu servet de hartie de bucatarie. Condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si praf de usturoi. Le lasam deoparte si ne ocupam de pesto de patrunjel.

2

Punem mugurii de pin in chopper, adaugam restul ingredientelor: patrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lamaie, parmezan ras si ulei de masline.

3

Mixam pana obtinem o pasta omogena.
 Daca doriti un pesto mai fluid, puteti adauga 1-2 linguri de apa plata, rece si mixati din nou. Pesto de patrunjel este gata.

4

Ungem cotletele cu pesto de patrunjel pe ambele parti. Daca va mai ramane pesto nu il aruncati il transferati intr-un borcan, turnati ulei de masline sa faceti o pelicula subtire deasupra lui si il dati la rece. Se pastreaza foarte bine la rece pana la urmatoarea utilizare. Gasiti reteta de pesto pe blog si gasiti acolo si alte informatii utile despre el.

5

Acoperim cu un capac cotletele si le dam la rece pentru o ora.

6

Cat timp cotletele sunt la rece, ne vom ocupa de garnitura. Eu am ales ca garnitura tocanita de leurda si stevie.
Intr-o tigaie calim in ulei de masline ceapa și ardeiul taiate dupa preferinte pana cand aceste se inmoaie.

7

Adaugam leurda si stevia si mai calim cateva secunde. Turnam apoi sosul se rosii mai lasam 4-5 minute la fiert.

8

Asezonam cu sare si piper dupa gust si tocanita este gata perfecta ca garnitura pentru cotletele noastre.

9

Incingem o tigaie grill si punem cotletele la gatit.

10

Le vom gati cam 3-4 minute pe fiecare parte, carnea trebuie sa se albeasca, asa ne dam seama cand cotletul este gata.

11

Cand sunt gata se scot pe un platou si pot fi servite alaturi de garnitura preferata. Eu am servit-o alaturi de tocanita de leurda cu stevie.

12

Pe platou am pus in forma tocanita, am presat, am scos forma si am adaugat germeni de ridiche, chives, am adaugat un cotlet taiat in doua, si un ou fiert de prepelita. In plus eu am adaugat si un sos iute de ardei ( Tabasco).

13

Acest cotlet de porc aromatizat in sos pesto de patrunjel se serveste cald, ca fel principal, potrivindu-se si cu garnituri diferite, cum ar fi: piureul de cartofi sau cel de pastarnac, dar la fel de bine merge cu niste cartofi natur, orez risotto sau pur si simplu orez fiert in apa cu sare.

14

Cotletul de porc aromatizat in sos pesto de patrunjel este unul dintre acele feluri de mancare ce ne salveaza in zilele aglomerate, cand nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie.
Pofta mare!

Ingrediente

 2 cotlete de porc
 sare, piper
 boia de ardei dulce
 sos pestode patrunjel
 2 oua de prepelita fierte ( optional)
Sos pesto de patrunjel
 100 gr frunze de patrunjel verde
 50 gr muguri de pin
 50 gr parmezan ras
 50 gr ulei de masline extravirgin
 2-3 catei de usturoi
 sucul de la o jumatate de lamaie
 sare si piper dupa gust
Garnitura - Tocanita de leurda si stevie
 4 legaturi de leurda
 3 legaturi de stevie
 1 ardei gras rosu
 100 ml sos de rosii passate
 2 cepe
 ulei de masline
 condimente dupa gust

Indicații

1

Mod de preparare:
Cotletele de porc se clatesc in apa rece apoi se sterg prin tamponare cu servet de hartie de bucatarie. Condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si praf de usturoi. Le lasam deoparte si ne ocupam de pesto de patrunjel.

2

Punem mugurii de pin in chopper, adaugam restul ingredientelor: patrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lamaie, parmezan ras si ulei de masline.

3

Mixam pana obtinem o pasta omogena.
 Daca doriti un pesto mai fluid, puteti adauga 1-2 linguri de apa plata, rece si mixati din nou. Pesto de patrunjel este gata.

4

Ungem cotletele cu pesto de patrunjel pe ambele parti. Daca va mai ramane pesto nu il aruncati il transferati intr-un borcan, turnati ulei de masline sa faceti o pelicula subtire deasupra lui si il dati la rece. Se pastreaza foarte bine la rece pana la urmatoarea utilizare. Gasiti reteta de pesto pe blog si gasiti acolo si alte informatii utile despre el.

5

Acoperim cu un capac cotletele si le dam la rece pentru o ora.

6

Cat timp cotletele sunt la rece, ne vom ocupa de garnitura. Eu am ales ca garnitura tocanita de leurda si stevie.
Intr-o tigaie calim in ulei de masline ceapa și ardeiul taiate dupa preferinte pana cand aceste se inmoaie.

7

Adaugam leurda si stevia si mai calim cateva secunde. Turnam apoi sosul se rosii mai lasam 4-5 minute la fiert.

8

Asezonam cu sare si piper dupa gust si tocanita este gata perfecta ca garnitura pentru cotletele noastre.

9

Incingem o tigaie grill si punem cotletele la gatit.

10

Le vom gati cam 3-4 minute pe fiecare parte, carnea trebuie sa se albeasca, asa ne dam seama cand cotletul este gata.

11

Cand sunt gata se scot pe un platou si pot fi servite alaturi de garnitura preferata. Eu am servit-o alaturi de tocanita de leurda cu stevie.

12

Pe platou am pus in forma tocanita, am presat, am scos forma si am adaugat germeni de ridiche, chives, am adaugat un cotlet taiat in doua, si un ou fiert de prepelita. In plus eu am adaugat si un sos iute de ardei ( Tabasco).

13

Acest cotlet de porc aromatizat in sos pesto de patrunjel se serveste cald, ca fel principal, potrivindu-se si cu garnituri diferite, cum ar fi: piureul de cartofi sau cel de pastarnac, dar la fel de bine merge cu niste cartofi natur, orez risotto sau pur si simplu orez fiert in apa cu sare.

14

Cotletul de porc aromatizat in sos pesto de patrunjel este unul dintre acele feluri de mancare ce ne salveaza in zilele aglomerate, cand nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie.
Pofta mare!

Cotlet de porc aromatizat in pesto de patrunjel
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *