Drobul de pui este un preparat usor, pregatit reteta ce v-o prezint se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce il va face foarte aromat si delicios, acest drob este ideal pentru persoanele care nu prefera carnea de miel, in plus se poate prepara pe tot parcursul anului nu doar de Paste.
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Fierbem cele 4 oua pe care le vom pune intregi in drob. Mararul se spala, se curata, se toaca marunt.
Patrunjelul verde, se spala, se curata, se toaca marunt.
Ceapa verde si usturoiul verde, se vor curata, se vor spala si se vor toca marunt.
Ceapa uscata se curata, se spala, se tine in apa rece pana la tocare si calirea ei.
Pipotele si inimile se spala bine in apa rece, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt moi, pe parcurs se va indeparta spuma de deasupra cu o spumiera.
Ficatul se curata de pungutele de fiere daca exista (ca sa nu iasa amar drobul) se spala.
Eu am ales sa prajesc ficateii de pui pentru un gust mai bun, spre final am adaugat peste ei sare si piper, ii amestecam, mai lasam doua minute apoi ii scoatem intr-un bol.
Nu aruncam uleiul in care am prajit ficateii, il vom folosi in continuare ca ingredient la pregatirea drobului.
Cele doua cepe se toaca marunt.
Apoi se calesc usor in uleiul in care am prajit ficateii, nu trebuie sa prajiti foarte bine ceapa, ea trebuie sa fie moale, eu am adaugat un praf de sare peste ea ca sa impiedic eventuala caramelizare. Daca doriti puteti adauga si ceapa verde cu usturoiul verde tocat marunt, eu am ales ca pe acesta sa le pun crude.
Tapetam tava in care vom coace drobul cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de chec, s-a potrivit perfect pentru cantitatea rezultata pentru drob.
Cand pipotele s-au fiert, le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi le-am dat prin blender, la fel am facut si cu ficateii.
Intr-un bol incapator, am adaugat tocatura de pipote cu inimi si pe cea de ficatei peste care am turnat ceapa calita.
Punem apoi si cele 5 oua batute, verdeata tocata marunt (mararul si patrunjelul), ceapa verde, usturoiul verde, sare si piper.
In tava tapetata cu hartie de copt adaugam jumatate din compozitia obtinuta si presam bine cu o spatula.
Apoi asezam cele 4 oua fierte.
Dupa care vom turna si restul compozitiei, nivelam frumos deasupra presand usor cu o spatula, ca sa acoperim eventualele goluri ramase.
Se serveste rece alaturi de ceapa verde, ridichi, usturoi verde, sau leurda.
Drobul de pui este foarte bun ca aperitiv si merge servit chiar si cu legume proaspete . Este mai light comparativ cu cel de miel si mai la indemana oricui, in plus se poate prepara pe tot parcursul anului nu doar de Paste.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Fierbem cele 4 oua pe care le vom pune intregi in drob. Mararul se spala, se curata, se toaca marunt.
Patrunjelul verde, se spala, se curata, se toaca marunt.
Ceapa verde si usturoiul verde, se vor curata, se vor spala si se vor toca marunt.
Ceapa uscata se curata, se spala, se tine in apa rece pana la tocare si calirea ei.
Pipotele si inimile se spala bine in apa rece, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt moi, pe parcurs se va indeparta spuma de deasupra cu o spumiera.
Ficatul se curata de pungutele de fiere daca exista (ca sa nu iasa amar drobul) se spala.
Eu am ales sa prajesc ficateii de pui pentru un gust mai bun, spre final am adaugat peste ei sare si piper, ii amestecam, mai lasam doua minute apoi ii scoatem intr-un bol.
Nu aruncam uleiul in care am prajit ficateii, il vom folosi in continuare ca ingredient la pregatirea drobului.
Cele doua cepe se toaca marunt.
Apoi se calesc usor in uleiul in care am prajit ficateii, nu trebuie sa prajiti foarte bine ceapa, ea trebuie sa fie moale, eu am adaugat un praf de sare peste ea ca sa impiedic eventuala caramelizare. Daca doriti puteti adauga si ceapa verde cu usturoiul verde tocat marunt, eu am ales ca pe acesta sa le pun crude.
Tapetam tava in care vom coace drobul cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de chec, s-a potrivit perfect pentru cantitatea rezultata pentru drob.
Cand pipotele s-au fiert, le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi le-am dat prin blender, la fel am facut si cu ficateii.
Intr-un bol incapator, am adaugat tocatura de pipote cu inimi si pe cea de ficatei peste care am turnat ceapa calita.
Punem apoi si cele 5 oua batute, verdeata tocata marunt (mararul si patrunjelul), ceapa verde, usturoiul verde, sare si piper.
In tava tapetata cu hartie de copt adaugam jumatate din compozitia obtinuta si presam bine cu o spatula.
Apoi asezam cele 4 oua fierte.
Dupa care vom turna si restul compozitiei, nivelam frumos deasupra presand usor cu o spatula, ca sa acoperim eventualele goluri ramase.
Se serveste rece alaturi de ceapa verde, ridichi, usturoi verde, sau leurda.
Drobul de pui este foarte bun ca aperitiv si merge servit chiar si cu legume proaspete . Este mai light comparativ cu cel de miel si mai la indemana oricui, in plus se poate prepara pe tot parcursul anului nu doar de Paste.
Pofta buna!