Fasole rosie cu afumatura si cascaval – la cuptor

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Fasolea rosie este un tip de fasole foarte gustoasa, un pic untoasa, care absoarbe bine aromele si o puteti gati ca fel principal aromat, delicios si satios, perfect pentru familia ta in oricare perioada din an.

Randamente4 porții
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total2 ore 10 minute
 500 gr fasole rosie uscata
 1 lingura zahar
 1 ceapa
 1 morcov mare
 1 ardei kapia
 3-4 catei de usturoi
 2 carnati cabanosi
 100 gr sunculita kaiser
 cascaval/ mozzarella/parmezan
 sare, piper
 1 lingura boia dulce
 1 lingura boia afumata
 1 lingura de cimbru
 1-2 frunza dafin
1

Mod de preparare:
Fasolea se alege, se indeparteaza impuritatile si se spala in mai multe ape, apoi indicat e sa se lase la inmuiat peste noapte in apa rece, se fierbe mai bine.

2

Se pune fasolea la fiert in apa cat sa o depaseasca cam cu 2 degete. Se lasa sa fiarba cam 4-5 minute dupa ce da in clocot. Pasul acesta este necesar pentru a indeparta efectele nedorite pe care de obicei le are fasolea.

3

Se arunca apa si se inlocuieste cu aceeasi cantitate de apa clocotita in care am pus un praf de sare si o lingura de zahar apoi se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic.
Daca nu aveti timp să fierbeti fasolea, puteti folosi cu incredere conserve de fasole, pentru ca e gata fiarta.

4

Intre timp curatam usturoiul si ceapa se le vom toca marunt. Spalam ardeiul, ii tocam marunt, eu am folosit ardei kapia colorati. Morcovul se curata, se spala, se toaca bucati mici.

5

Intr-un wok calim usor ceapa si usturoiul.

6

Adaugam apoi ardeiul si mai calim 2-3 minute.

7

Punem si morcovul taiat in bucati si continuam calirea lor cateva minute.

8

Cand fasolea este fiarta, o scurgem bine de apa si o transferam intr-un vas rezistent la cuptor. Peste ea adaugam legumele calite si o cana de apa din care a fiert fasolea, daca vreti mai lichida puneti mai multa apa.

9

Tocam afumatura. Cabanosii ii prajim un pic in 2 linguri de ulei.

10

Adaugam la prajit si kaiserul taiat felii.

11

Ii prajim cat sa prinda o culare aurie, apoi ii scoatem.

12

Peste fasole si legumele calite vom adauga afumatura.

13

Punem sosul de rosii peste toate ingredientele si amestecam. Daca sosul de rosii este prea gros il puteti dilua cu apa din care a fiert fasolea.

14

Condimentam totul cu sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei afumata si un pic de cimbru.

15

Amestecam bine apoi punem o frunza doua de dafin.

16

Vom da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 30 de minute.

17

Cand e gata se transfera in farfurii si se poate servi.
Fasolea rosie este extrem de gustoasa si aromata.

18

Eu am impartit in jumatate cantitatea, o parte am consumat-o asa simpla, clasica, pentru ca ne era pofta, iar cealalta jumatate am transferat-o in recipiente rezistente la cuptor unse cu unt in prealabil.

19

Am presarat cascaval ras din abundenta.

20

Merge sa puneti si mozzarella cu parmezan plus verdeata, patrunjel verde. Nu va speriati ca e ceva neobisnuit, branzeturile merg bine impreuna cu fasolea aromata cu afumatura, impreuna au dat un gust reusit si mai ales deosebit mancarii.

21

Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 -20 minute pana cand deasupra cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie.

22

Am scos vasele si am asteptat un pic sa se raceasca, acum e momentul sa mai adaugati verdeata tocata pentru decor.

23

Se serveste fierbinte simpla sau cu mamaliguta, alaturi de muraturi, ardei copti cu otet, cu ceapa rosie in otet sau diferite salate. A iesit minunat si as putea spune ca dintr-o mancare de fasole simpla am facut practic doua pe care le recomand.
Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr fasole rosie uscata
 1 lingura zahar
 1 ceapa
 1 morcov mare
 1 ardei kapia
 3-4 catei de usturoi
 2 carnati cabanosi
 100 gr sunculita kaiser
 cascaval/ mozzarella/parmezan
 sare, piper
 1 lingura boia dulce
 1 lingura boia afumata
 1 lingura de cimbru
 1-2 frunza dafin

Indicații

1

Mod de preparare:
Fasolea se alege, se indeparteaza impuritatile si se spala in mai multe ape, apoi indicat e sa se lase la inmuiat peste noapte in apa rece, se fierbe mai bine.

2

Se pune fasolea la fiert in apa cat sa o depaseasca cam cu 2 degete. Se lasa sa fiarba cam 4-5 minute dupa ce da in clocot. Pasul acesta este necesar pentru a indeparta efectele nedorite pe care de obicei le are fasolea.

3

Se arunca apa si se inlocuieste cu aceeasi cantitate de apa clocotita in care am pus un praf de sare si o lingura de zahar apoi se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic.
Daca nu aveti timp să fierbeti fasolea, puteti folosi cu incredere conserve de fasole, pentru ca e gata fiarta.

4

Intre timp curatam usturoiul si ceapa se le vom toca marunt. Spalam ardeiul, ii tocam marunt, eu am folosit ardei kapia colorati. Morcovul se curata, se spala, se toaca bucati mici.

5

Intr-un wok calim usor ceapa si usturoiul.

6

Adaugam apoi ardeiul si mai calim 2-3 minute.

7

Punem si morcovul taiat in bucati si continuam calirea lor cateva minute.

8

Cand fasolea este fiarta, o scurgem bine de apa si o transferam intr-un vas rezistent la cuptor. Peste ea adaugam legumele calite si o cana de apa din care a fiert fasolea, daca vreti mai lichida puneti mai multa apa.

9

Tocam afumatura. Cabanosii ii prajim un pic in 2 linguri de ulei.

10

Adaugam la prajit si kaiserul taiat felii.

11

Ii prajim cat sa prinda o culare aurie, apoi ii scoatem.

12

Peste fasole si legumele calite vom adauga afumatura.

13

Punem sosul de rosii peste toate ingredientele si amestecam. Daca sosul de rosii este prea gros il puteti dilua cu apa din care a fiert fasolea.

14

Condimentam totul cu sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei afumata si un pic de cimbru.

15

Amestecam bine apoi punem o frunza doua de dafin.

16

Vom da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 30 de minute.

17

Cand e gata se transfera in farfurii si se poate servi.
Fasolea rosie este extrem de gustoasa si aromata.

18

Eu am impartit in jumatate cantitatea, o parte am consumat-o asa simpla, clasica, pentru ca ne era pofta, iar cealalta jumatate am transferat-o in recipiente rezistente la cuptor unse cu unt in prealabil.

19

Am presarat cascaval ras din abundenta.

20

Merge sa puneti si mozzarella cu parmezan plus verdeata, patrunjel verde. Nu va speriati ca e ceva neobisnuit, branzeturile merg bine impreuna cu fasolea aromata cu afumatura, impreuna au dat un gust reusit si mai ales deosebit mancarii.

21

Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 -20 minute pana cand deasupra cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie.

22

Am scos vasele si am asteptat un pic sa se raceasca, acum e momentul sa mai adaugati verdeata tocata pentru decor.

23

Se serveste fierbinte simpla sau cu mamaliguta, alaturi de muraturi, ardei copti cu otet, cu ceapa rosie in otet sau diferite salate. A iesit minunat si as putea spune ca dintr-o mancare de fasole simpla am facut practic doua pe care le recomand.
Pofta buna!

Fasole rosie cu afumatura si cascaval – la cuptor
(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *