Muschiulet de pui marinat la cuptor

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Este imposibil sa nu adorati carnea condimentata, pregatita la cuptor si acoperita de o crusta aurie.
Muschiuletul de pui marinat si gatit la cuptor este mancare perfecta pentru orice ocazie. Acest fel de mancare este pentru cei care prefera carnea suculenta, aromata si cu un gust exotic.

Randamente4 porții
Timp de pregătire2 ore 5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total2 ore 45 minute
 4 bucati de piept de pui
Pentru marinada
 40 gr miere de albina
 30 gr mustar
 3 - 4 catei de usturoi
 50 gr maioneza
 30 ml ulei
 sare piper dupa gust
 1 lingurita boia de ardei dulce
 1 lingurita boia de ardei afumata ( optional)
1

Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele, astfel incat sa nu omitem ceva. Cantarim mustarul si maioneza, usturoiul il zdrobim in presa sau il dam pe razatoarea mica. Puteti inlocui usturoiul si cu praf de usturoi.

2

Pregatim marinada:
Amestecam mustarul, uleiul, usturoiul dat prin presa, mierea lichida si maioneza.

3

Asezonam cu sare si condimente dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.

4

Spalam si uscam carnea cu un prosop de hartie, dupa care o taiem felii subtiri.
Acoperim pieptul de pui cu folie de plastic si il batem usor. Apoi punem feliile de carne intr-un vas adanc, turnam marinada si lasam pentru 1-2 ore.

5

Cand s-a marinat, asezam carnea pe tava tapetata cu hartie de copt, peste ele turnam marinada din vas.

6

Dam tava la cuptorul preincalzit pana la 180°C pentru 40 de minute.

7

Muschiuletii suculenti de pui sunt gata!

8

Va recomandam sa-i serviti cu sosul preferat, ganituri si o salata de legume proaspete.

9

O astfel de mancare sanatoasa si gustoasa va fi pe placul tuturor.

10

Va veti indragosti de gustul lor delicios si veti dori mereu sa marinati astfel carnea, pentru un rezultat senzational de bun.
Va urez pofta mare!

Ingrediente

 4 bucati de piept de pui
Pentru marinada
 40 gr miere de albina
 30 gr mustar
 3 - 4 catei de usturoi
 50 gr maioneza
 30 ml ulei
 sare piper dupa gust
 1 lingurita boia de ardei dulce
 1 lingurita boia de ardei afumata ( optional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele, astfel incat sa nu omitem ceva. Cantarim mustarul si maioneza, usturoiul il zdrobim in presa sau il dam pe razatoarea mica. Puteti inlocui usturoiul si cu praf de usturoi.

2

Pregatim marinada:
Amestecam mustarul, uleiul, usturoiul dat prin presa, mierea lichida si maioneza.

3

Asezonam cu sare si condimente dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.

4

Spalam si uscam carnea cu un prosop de hartie, dupa care o taiem felii subtiri.
Acoperim pieptul de pui cu folie de plastic si il batem usor. Apoi punem feliile de carne intr-un vas adanc, turnam marinada si lasam pentru 1-2 ore.

5

Cand s-a marinat, asezam carnea pe tava tapetata cu hartie de copt, peste ele turnam marinada din vas.

6

Dam tava la cuptorul preincalzit pana la 180°C pentru 40 de minute.

7

Muschiuletii suculenti de pui sunt gata!

8

Va recomandam sa-i serviti cu sosul preferat, ganituri si o salata de legume proaspete.

9

O astfel de mancare sanatoasa si gustoasa va fi pe placul tuturor.

10

Va veti indragosti de gustul lor delicios si veti dori mereu sa marinati astfel carnea, pentru un rezultat senzational de bun.
Va urez pofta mare!

Muschiulet de pui marinat la cuptor
(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *