Orezul prajit in stil japonez se realizeaza usor dupa o reteta simpla si mai ales intr-un timp foarte scurt, este gustos, aromat si foarte satios. In traducere din japoneza „Yakimeshi” inseamna: orez prajit. Acest orez il puteti servi atat simplu cat si ca garnitura la diverse preparate din carne. Usor de pregatit, puteti sa-l serviti atat la cina cat si la pranz, in plus daca ramane surplus il puteti servi chiar si a doua zi chiar daca a stat la rece, e la fel de gustos.
Pofta mare!
Mod de preparare:
Orezul se spala in mai multe ape.
Punem orezul la fiert in apa cu sare, apoi il lasam la foc mic pana cand este fiert trei sferturi.
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt.
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Salata iceberg, se curata, se spala se taie fasii.
Punem orezul scurs de apa si salata taiata fasii peste legumele sotate.
Amestecam orezul si dam totul intr-o parte a tigaii apoi spargem cele doua oua direct in cratita.
Amestecam ouale cu o spatula pentru a le marunti atunci cand incep sa se coaguleze.
Cand ouale s-au gatit, le amestecam cu orezul, apoi asezonam cu sare si piper dupa care turnam sosul de soia.
Oprim focul si portionam pentru servire.
Orezul Yakimeshi se serveste cald sau rece cu decor de ceapa verde taiata marunt sau ardei iute verde daca va place mancarea picanta, dupa preferinte puteti sa mai adaugati sos de soia.
Orezul prajit in stil japonez poate fi utilizat pe post de garnitura sau fel principal, sunt o mulțime de modalitati de a prepara orezul, care mai de care mai aromate si mai delicioase.
Daca exista un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fara doar si poate, orezul.
Asiaticii au aproape permanent in gospodarii orez deja fiert, se intelege ca este o alegere justificata consumarea frecventa a acestui fel de mancare.
Si noua ne place orezul foarte mult, de aceea incercam variante delicioase si il gatim cat de des posibil.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Orezul se spala in mai multe ape.
Punem orezul la fiert in apa cu sare, apoi il lasam la foc mic pana cand este fiert trei sferturi.
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt.
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Salata iceberg, se curata, se spala se taie fasii.
Punem orezul scurs de apa si salata taiata fasii peste legumele sotate.
Amestecam orezul si dam totul intr-o parte a tigaii apoi spargem cele doua oua direct in cratita.
Amestecam ouale cu o spatula pentru a le marunti atunci cand incep sa se coaguleze.
Cand ouale s-au gatit, le amestecam cu orezul, apoi asezonam cu sare si piper dupa care turnam sosul de soia.
Oprim focul si portionam pentru servire.
Orezul Yakimeshi se serveste cald sau rece cu decor de ceapa verde taiata marunt sau ardei iute verde daca va place mancarea picanta, dupa preferinte puteti sa mai adaugati sos de soia.
Orezul prajit in stil japonez poate fi utilizat pe post de garnitura sau fel principal, sunt o mulțime de modalitati de a prepara orezul, care mai de care mai aromate si mai delicioase.
Daca exista un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fara doar si poate, orezul.
Asiaticii au aproape permanent in gospodarii orez deja fiert, se intelege ca este o alegere justificata consumarea frecventa a acestui fel de mancare.
Si noua ne place orezul foarte mult, de aceea incercam variante delicioase si il gatim cat de des posibil.
Pofta mare!