Ostropel din aripi de pui

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Ostropelul din carne de pui este o mancare autentic romaneasca, se realizeaza usor cu ingrediente pe care de obicei le ai in bucatarie. Aceasta mancarica pe cat de simplu de realizat e pe atat de gustoasa si aromata.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute
 1 kg aripioare
 1 ardei kapia
 1 ceapa
 1 capatana de usturoi
 1 rosie
 1 fir de usturoi verde ( optional )
 3 linguri de ulei
 20 gr unt
 1 foaie de dafin
 sare si piper
 100 ml vin alb sau apa
 200 ml rosii passate
 patrunjel verde
1

Mod de preparare:
Aripile de pui se spala si se lasa sa se scurga de apa, dupa care le vom condimenta cu sare si piper.

2

Intr-o tigaie punem ulei si untul la topit, untul da un gust bun carnii de pui.

3

Cand untul s-a topit adaugam aripioarele, prajite un pic in ulei si unt aripioarele vor da un gust mai bun ostropelului.

4

Vom intoarce pe toate partile aripioarele pentru a prinde o crusta usoara de prajit.

5

Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente. Usturoiul se curata, se spala, se se toaca marunt.

6

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Usturoiul verde se curata, se spala se toaca marunt.
Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Rosia se spala se toaca un bucati potrivite.
Toate vor da un gust si un aspect deosibit mancarii.

8

Acum aripioarele sunt frumos prajite pe toate partile, de mentionat ca nu e necesar sa scoatem carnea din tigaie.

9

Peste aripioarele prajite mai intai adaugam ceapa si usturoiul, vom pune si un praf de sare apoi le vom tine pe foc pana cand ceapa se inmoaie. Sarea are rolul ca sa inmoaie ceapa fara a se arde.

10

Cand ceapa s-a inmuiat adaugam lichid apa sau vin alb dupa preferinte.

11

Eu am pus vin, in cazul acesta vom lasa ca alcoolul sa se evapore, timp in care vom amesteca si intoarce aripioarele pe toate partile ca sa ia din gustul vinului.

12

Vom adauga apoi legumele in sos mai intai rosia taiata cubulete.

13

Apoi vom pune ardeiul si usturoiul verde, amestecam lasam 2-3 minute sa fiarba in sos cu capacul pus.

14

Dupa aceea vom turna sosul de rosii passate, daca mai e necesar mai completam cu putina apa fierbinte, nu foarte multa, acoperim din nou cu un capac si lasam sa fiarba inabusit, pana ce carnea se inmoaie si sosul scade si se leaga putin.

15

Amestecam din cand in cand pe timpul fierberii, daca sosul din ostropel este inca lichid mai lasati sa fiarba fara capac cateva minute.

16

Cat timp ostropelul fierbe, pregatim garnitura din piure de cartofi si piure de morcov, sau mamaliguta dupa preferinte.
Cartofii fierti bine, se zdrobesc si se amesteca cu putin unt, lapte, 2 linguri de ulei, sare si eventual praf de usturoi dupa gust. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. La fel vom obtine si piureul de morcovi.

17

Ostropelul din aripi de pui se serveste imediat, alaturi de garnitura de piure de cartofi si piure de morcov, sau alt piure din legumele preferate ori de ce nu garnitura din orez.

18

Aceasta mancare autentic roamaneasca se mai poate servi si cu mamaliguta calda sau rece ori paine calda proaspat scoasa din cuptor, este delicioasa.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg aripioare
 1 ardei kapia
 1 ceapa
 1 capatana de usturoi
 1 rosie
 1 fir de usturoi verde ( optional )
 3 linguri de ulei
 20 gr unt
 1 foaie de dafin
 sare si piper
 100 ml vin alb sau apa
 200 ml rosii passate
 patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Aripile de pui se spala si se lasa sa se scurga de apa, dupa care le vom condimenta cu sare si piper.

2

Intr-o tigaie punem ulei si untul la topit, untul da un gust bun carnii de pui.

3

Cand untul s-a topit adaugam aripioarele, prajite un pic in ulei si unt aripioarele vor da un gust mai bun ostropelului.

4

Vom intoarce pe toate partile aripioarele pentru a prinde o crusta usoara de prajit.

5

Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente. Usturoiul se curata, se spala, se se toaca marunt.

6

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Usturoiul verde se curata, se spala se toaca marunt.
Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Rosia se spala se toaca un bucati potrivite.
Toate vor da un gust si un aspect deosibit mancarii.

8

Acum aripioarele sunt frumos prajite pe toate partile, de mentionat ca nu e necesar sa scoatem carnea din tigaie.

9

Peste aripioarele prajite mai intai adaugam ceapa si usturoiul, vom pune si un praf de sare apoi le vom tine pe foc pana cand ceapa se inmoaie. Sarea are rolul ca sa inmoaie ceapa fara a se arde.

10

Cand ceapa s-a inmuiat adaugam lichid apa sau vin alb dupa preferinte.

11

Eu am pus vin, in cazul acesta vom lasa ca alcoolul sa se evapore, timp in care vom amesteca si intoarce aripioarele pe toate partile ca sa ia din gustul vinului.

12

Vom adauga apoi legumele in sos mai intai rosia taiata cubulete.

13

Apoi vom pune ardeiul si usturoiul verde, amestecam lasam 2-3 minute sa fiarba in sos cu capacul pus.

14

Dupa aceea vom turna sosul de rosii passate, daca mai e necesar mai completam cu putina apa fierbinte, nu foarte multa, acoperim din nou cu un capac si lasam sa fiarba inabusit, pana ce carnea se inmoaie si sosul scade si se leaga putin.

15

Amestecam din cand in cand pe timpul fierberii, daca sosul din ostropel este inca lichid mai lasati sa fiarba fara capac cateva minute.

16

Cat timp ostropelul fierbe, pregatim garnitura din piure de cartofi si piure de morcov, sau mamaliguta dupa preferinte.
Cartofii fierti bine, se zdrobesc si se amesteca cu putin unt, lapte, 2 linguri de ulei, sare si eventual praf de usturoi dupa gust. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. La fel vom obtine si piureul de morcovi.

17

Ostropelul din aripi de pui se serveste imediat, alaturi de garnitura de piure de cartofi si piure de morcov, sau alt piure din legumele preferate ori de ce nu garnitura din orez.

18

Aceasta mancare autentic roamaneasca se mai poate servi si cu mamaliguta calda sau rece ori paine calda proaspat scoasa din cuptor, este delicioasa.
Pofta buna!

Note

Ostropel din aripi de pui
(Visited 232 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *