Oua posate cu guacamole

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Ouale sunt minunate pentru ca se gasesc pe mesele noastre de zi cu zi, se prepara rapid, sunt sanatoase si contin proteine de buna calitate si grasimi sanatoase, inclusiv omega 3. Oul reprezinta unul dintre cele mai importante alimente pentru orice tip de bucatarie din lume. Traditional ouale posate sunt cunoscute ca „ochiuri romanesti”, insa termenul de posat este folosit mult mai des in ultima perioada si inseamna gatire in lichid fierbinte.
Guacamole e delicios, nu contine nici urma de colesterol, doar grasimi sanatoase, calciu si fier plus un belșug din vitaminele A, C, D, E, K , B6 și B12 si multe altele. Impreuna cele doua preparate vor da o masa minunata, consistenta si deliciosa.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute
 4 oua
 sare, piper
 4 felii de paine
 guacamole pentru servit
1

Mod de preparare:
Astazi va prezint o metoda mult mai usoara de a gati oua posate perfecte. Daca pana acum am tot avut diverse probleme cu gatirea lor: imprastierea lor in apa, gust sau miros de otet, pline cu apa etc, acum cu ajutorul unor forme de silicon special create pentru prepararea acestor oua, gatitul lor a devenit mult mai usor si va recomand cu placere sa le achizitionati ca sa le aveti in bucatarie. Eu le-am gasit intamplator pe internet si nu am ezitat nici o secunda sa mi le comand.

2

Cum procedam: punem mai intai apa la fiert intr-o cratita cu gura larga si inalta. Daca inainte trebuia sa fim atenti ca apa sa nu clocoteasca, de data aceasta nu am mai avut aceasta grija in plus.

3

Pulverizam putin ulei in formele ce vor urma sa le utilizam, apoi spargem oua direct in forme, dupa care rajnim sau presaram sare si piper peste oua. Acest lucru nu-l puteam face prin procedeul clasic de gatire direct in apa.

4

Transferam apoi formele cu oua in apa clocotita. Un alt avantaj al acestor forme este ca poti umple cratita cu oua pentru posat, pentru ca nu se mai ating intre ele se poti gati in felul acesta mult mai multe oua deodata. Economisim timp si curent sau gaze.

5

Acoperim apoi cratita cu un capac si le lasam sa se gateasca in aburul fierbinte. De mentionat ca aceste forme pot fi folosite chiar si la oala sub presiune sau in cuptorul cu microunde.

6

Verificam din cand in cand daca ouale sunt gata ridicand capacul.

7

Ouale sunt gata cand in mijloc albusul este prins si are o culoare alba. Daca albusul este inca transparent mai lasam cateva minute la fiert.

8

Cand ouale sunt gata se scot din cratita si se transfera pe un blat sau farfurie. Transferul formelor cu oua este usor si simplu pentru ca prindem capetele formelor de silicon cu mana, siconul nu este foarte fierbinte. De asemenea, ouale se scot usor din forme, fara sa se strice forma lor.

9

Guacamole se realizeaza simplu si usor in doar cateva minute. Puteti sa il gatiti chiar inainte de a prepara ouale posate. Se scoate miezul de la avocado se pune intr-un bol si se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga rosie tocata marunt fara mies si samburi, sucul de lime, sare, ceapa tocata marunt sau usturoi pisat, ardeiul iute, patrunjelul si piperul.

10

Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza pasta si se imbina aromele.
Nota: Pentru cantitati si modul de preparare detaliat, vezi reteta Goacamole de pe blog.

11

Pentru servire, se ung feliile de paine simple sau prajite, mai intai cu guacamole, apoi se adauga cate un ou posat deasupra lor.

12

Se servesc reci sau usor caldute atat la micul dejun cat si ca aperitive intre mese sau chiar la pranz si cina, sunt absolut delicioase, perfecte si sanatoase.

13

Ouale posate sunt un deliciu atat simple cat si in combinatii cu guacamole ori alte sosuri preferate, feliate din diverse preparate de carne sau branzeturi, iar cei ce le vor gusta, inclusiv vizitatorii pe care ii veti avea la masa, nu vor pleca fara reteta minunatelor oua posate.
Pofta buna!

Ingrediente

 4 oua
 sare, piper
 4 felii de paine
 guacamole pentru servit

Indicații

1

Mod de preparare:
Astazi va prezint o metoda mult mai usoara de a gati oua posate perfecte. Daca pana acum am tot avut diverse probleme cu gatirea lor: imprastierea lor in apa, gust sau miros de otet, pline cu apa etc, acum cu ajutorul unor forme de silicon special create pentru prepararea acestor oua, gatitul lor a devenit mult mai usor si va recomand cu placere sa le achizitionati ca sa le aveti in bucatarie. Eu le-am gasit intamplator pe internet si nu am ezitat nici o secunda sa mi le comand.

2

Cum procedam: punem mai intai apa la fiert intr-o cratita cu gura larga si inalta. Daca inainte trebuia sa fim atenti ca apa sa nu clocoteasca, de data aceasta nu am mai avut aceasta grija in plus.

3

Pulverizam putin ulei in formele ce vor urma sa le utilizam, apoi spargem oua direct in forme, dupa care rajnim sau presaram sare si piper peste oua. Acest lucru nu-l puteam face prin procedeul clasic de gatire direct in apa.

4

Transferam apoi formele cu oua in apa clocotita. Un alt avantaj al acestor forme este ca poti umple cratita cu oua pentru posat, pentru ca nu se mai ating intre ele se poti gati in felul acesta mult mai multe oua deodata. Economisim timp si curent sau gaze.

5

Acoperim apoi cratita cu un capac si le lasam sa se gateasca in aburul fierbinte. De mentionat ca aceste forme pot fi folosite chiar si la oala sub presiune sau in cuptorul cu microunde.

6

Verificam din cand in cand daca ouale sunt gata ridicand capacul.

7

Ouale sunt gata cand in mijloc albusul este prins si are o culoare alba. Daca albusul este inca transparent mai lasam cateva minute la fiert.

8

Cand ouale sunt gata se scot din cratita si se transfera pe un blat sau farfurie. Transferul formelor cu oua este usor si simplu pentru ca prindem capetele formelor de silicon cu mana, siconul nu este foarte fierbinte. De asemenea, ouale se scot usor din forme, fara sa se strice forma lor.

9

Guacamole se realizeaza simplu si usor in doar cateva minute. Puteti sa il gatiti chiar inainte de a prepara ouale posate. Se scoate miezul de la avocado se pune intr-un bol si se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga rosie tocata marunt fara mies si samburi, sucul de lime, sare, ceapa tocata marunt sau usturoi pisat, ardeiul iute, patrunjelul si piperul.

10

Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza pasta si se imbina aromele.
Nota: Pentru cantitati si modul de preparare detaliat, vezi reteta Goacamole de pe blog.

11

Pentru servire, se ung feliile de paine simple sau prajite, mai intai cu guacamole, apoi se adauga cate un ou posat deasupra lor.

12

Se servesc reci sau usor caldute atat la micul dejun cat si ca aperitive intre mese sau chiar la pranz si cina, sunt absolut delicioase, perfecte si sanatoase.

13

Ouale posate sunt un deliciu atat simple cat si in combinatii cu guacamole ori alte sosuri preferate, feliate din diverse preparate de carne sau branzeturi, iar cei ce le vor gusta, inclusiv vizitatorii pe care ii veti avea la masa, nu vor pleca fara reteta minunatelor oua posate.
Pofta buna!

Note

Oua posate cu guacamole
(Visited 143 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *