Potaje (Tocanita) de naut cu legume inabusite in sos de rosii si pulpe de pui

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Tocanita de naut cu legume inabusite, sos de rosii si pulpe de pui are un gust delicios, este plina de proteine, atat de simplu de pregatit si relativ rapid, dar atat de gustoasa si de satioasa perfecta in orice anotimp.

Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 15 minute
 200 gr naut
 1 morcov
 1/2 ardei rosu
 1/2 de dovlecel
 1 ceapa mica
 1 catel de usturoi sau un fir de usturoi verde
 10 rosii cherry
 400 ml sos de rosii pasate
 2 pulpe de pui
 sare, piper
 patrunjel verde/ marar
1

Mod de preparare:
Pentru inceput lasam nautul la hidratat peste noapte. Daca nu aveti naut proaspat puteti folosi si gata fiert din conserva (cam 400g -500g).
Nautul se fierbe cam 1,5-2 ore cu o frunza de dafin, la fel ca boabele de fasole. Cand este gata scurgem nautul din lichidul in care a fiert apoi il vom folosi la tocanita. Puteti opri un pic de zeama pentru tocanita daca tineti post.

2

Pulpele de pui se curata, se spala, apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand se formeaza spuma, o vom indeparta cu un spumar pana cand spuma noua formata ramane alba. Fierbem carnea pana cand este gata. Le scoatem si le lasam sa se scurga de supa. Supa nu o aruncam o vom folosi mai tarziu.

3

Condimentam usor pulpele cu sare si piper pe ambele parti si lasam cateva minute ca sarea sa fie absorbita de carne.

4

Intre timp punem intr-o tigaie inalta sau oala ulei de masline si putin unt la topit.

5

Prajim cateva minute pulpele pentru gust si aspect frumos.

6

Intre timp ne ocupam si de legume. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se curata, se spala se toaca fin. Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari cu tot cu coaja. Rosiile cherry se spala, se taie in doua.

7

Cand carnea s-a rumenit frumos pe ambele parti o vom scoate pe un platou.

8

In uleiul in care am prajit pulpele adaugam 100 ml supa de pui. Daca tineti post sau sunteti vegan in cratita puneti ulei si 100 ml apa in care a fiert nautul.
Lasam sa inceapa sa fiarba.

9

Adaugam apoi legumele toate in cratita.

10

Dam prin presa si catelul de usturoi si-l adaugam peste legume, amestecam si lasam totul sa se inabuse pentru 10-15 minute.

11

Amestecam din cand in cand, sa ne asiguram ca nu se lipeste de vas.

12

Cand legumele sunt fierte condimentam cu sare si piper dupa gust.

13

Adaugam apoi nautul fiert si scurs.

14

Amestecam si il lasam 2-3 minute sa fiarba in legume.

15

Turnam apoi sosul de rosii si lasam sa fiarba inca 15 minute la foc mic amestecand din cand in cand.

16

Dupa 5 minute adaugam si pulpele si le lasam deasupra tocanitei, acoperim cu un capac si continuam fierberea. Aproape de final intoarcem pulpele si pe partea cealalta, vor arata minunat.

17

Inchidem focul si lasam mancarea sub capac pana la servire.

18

Tocanita se serveste calda cu adaos de patrunjel sau marar verde dupa preferinta.

19

Se poate servi cu paine calda, mamaliguta sau crutoane, alaturi de muraturi, salate sau ardei iute.

20

Tocanita este delicioasa, hranitoare si consistenta, usor de pregatit, ideala atat pentru pranz cat si cina, si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta mare!

Ingrediente

 200 gr naut
 1 morcov
 1/2 ardei rosu
 1/2 de dovlecel
 1 ceapa mica
 1 catel de usturoi sau un fir de usturoi verde
 10 rosii cherry
 400 ml sos de rosii pasate
 2 pulpe de pui
 sare, piper
 patrunjel verde/ marar

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru inceput lasam nautul la hidratat peste noapte. Daca nu aveti naut proaspat puteti folosi si gata fiert din conserva (cam 400g -500g).
Nautul se fierbe cam 1,5-2 ore cu o frunza de dafin, la fel ca boabele de fasole. Cand este gata scurgem nautul din lichidul in care a fiert apoi il vom folosi la tocanita. Puteti opri un pic de zeama pentru tocanita daca tineti post.

2

Pulpele de pui se curata, se spala, apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand se formeaza spuma, o vom indeparta cu un spumar pana cand spuma noua formata ramane alba. Fierbem carnea pana cand este gata. Le scoatem si le lasam sa se scurga de supa. Supa nu o aruncam o vom folosi mai tarziu.

3

Condimentam usor pulpele cu sare si piper pe ambele parti si lasam cateva minute ca sarea sa fie absorbita de carne.

4

Intre timp punem intr-o tigaie inalta sau oala ulei de masline si putin unt la topit.

5

Prajim cateva minute pulpele pentru gust si aspect frumos.

6

Intre timp ne ocupam si de legume. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa se curata, se spala se toaca fin. Ardeiul se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt. Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari cu tot cu coaja. Rosiile cherry se spala, se taie in doua.

7

Cand carnea s-a rumenit frumos pe ambele parti o vom scoate pe un platou.

8

In uleiul in care am prajit pulpele adaugam 100 ml supa de pui. Daca tineti post sau sunteti vegan in cratita puneti ulei si 100 ml apa in care a fiert nautul.
Lasam sa inceapa sa fiarba.

9

Adaugam apoi legumele toate in cratita.

10

Dam prin presa si catelul de usturoi si-l adaugam peste legume, amestecam si lasam totul sa se inabuse pentru 10-15 minute.

11

Amestecam din cand in cand, sa ne asiguram ca nu se lipeste de vas.

12

Cand legumele sunt fierte condimentam cu sare si piper dupa gust.

13

Adaugam apoi nautul fiert si scurs.

14

Amestecam si il lasam 2-3 minute sa fiarba in legume.

15

Turnam apoi sosul de rosii si lasam sa fiarba inca 15 minute la foc mic amestecand din cand in cand.

16

Dupa 5 minute adaugam si pulpele si le lasam deasupra tocanitei, acoperim cu un capac si continuam fierberea. Aproape de final intoarcem pulpele si pe partea cealalta, vor arata minunat.

17

Inchidem focul si lasam mancarea sub capac pana la servire.

18

Tocanita se serveste calda cu adaos de patrunjel sau marar verde dupa preferinta.

19

Se poate servi cu paine calda, mamaliguta sau crutoane, alaturi de muraturi, salate sau ardei iute.

20

Tocanita este delicioasa, hranitoare si consistenta, usor de pregatit, ideala atat pentru pranz cat si cina, si va fi adorata de intreaga familie.
Pofta mare!

Potaje (Tocanita) de naut cu legume inabusite in sos de rosii si pulpe de pui
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *