Pui chinezesc cu legume in sos dulce acrisor si taitei din orez

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Retetele chinezesti se fac usor si rapid. Atunci cand timpul te preseaza, dar vrei sa pui pe masa ceva bun pentru toata familia, retetele chinezesti pot fi o solutie buna si gustoasa. Pui chinezesc cu legume in sos dulce acrisor si taitei din orez este o mancare usor de facut, rapida, gustoasa, foarte aspectoasa si cu un gust exotic dulce acrisor.

Randamente4 porții
Timp de pregătire1 oră 5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 25 minute
 1 pachet de taitei din orez Vermicelli
 400 gr piept de pui
 1 lingura de sos de soia
 1 morcov
 1 ardei gras
 1 ceapa
 5 ciuperci
 150 gr varza dulce
 4 catei de usturoi
 1 lingurita de ghimbir ras
Pentru sos dulce acrisor
 1 lingura sos de soia
 2 linguri de ketchup
 2 linguri de zahar brun
 2 lingurite otet de orez ( otet de mere)
 2 linguri de amidon de porumb
 4 linguri de apa
1

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii subtiri peste care adaugam o lingura de sos de soia si vom da la rece pentru o ora.
Pregatim sosul dulce acrisor.
Zaharul si otetul se pun pe foc mic, pana se topeste complet zaharul. Se adauga ketchup, apa si sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 minute.
Amidonul se dizolva in putina apa si se adauga la sos. Se mai lasa pe foc mic 5 minute.

2

Intre timp pregatim legumele. Morcovul se curata, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri, vor da un aspect frumos pastelor. Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie in bucati mari. Varza se taie fasii subtiri si lungi. Ceapa se curata, se spala se taie in semiluna. Ciupercile se spala, se taie felii. Pastele din orez le tinem 2-3 minute in apa clocotita sau la fiert, eventual le gustam, ele nu trebuie sa fie tari.

3

Intr-un wok incingem ulei de masline si adaugam fasiile de piept de pui.

4

Puiul se caleste la foc puternic pana se rumeneste frumos.

5

Separat se calesc, legumele in ulei de masline.

6

Peste legume adaugam sos de soia si o lingurita de curry.

7

Cand sunt aproape gata (trebuie sa ramana un pic al dente) se adauga usturoi si ghimbir, punem si fasiile de piept de pui calit, toate se amesteca impreuna.
Adaugam si sosul dulce acrisor si amestecam sa se imbine aromele.

8

Se adauga apoi pastele fierte peste legume si pieptul de pui.

9

Amestecam bine sa se amestece pastele cu restul ingredientelor.

10

Cand s-au amestecat toate vom pune 4 linguri de sos de soia, amestecam si se mai tin 5 minute la foc mic.

11

Sunt absolut senzationale si mananci fara sa respiri.

12

Bucataria chinezeasca este cunoscuta pentru gatitul la foc iute, este cel ce face mancarea lor atat de buna si procesul de gatire rapid. Totul se intampla in 15 minute, se gateste doar in tigaie speciala (wok).

13

Aceasta mancare sanatoasa si gustoasa cu un gust exotic dulce acrisor se serveste calda.

14

Mancarea chinezeasca nu este dificil de facut, este numai un alt mod de a gati si de a imbina ingredientele.
Sper sa va placa.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 pachet de taitei din orez Vermicelli
 400 gr piept de pui
 1 lingura de sos de soia
 1 morcov
 1 ardei gras
 1 ceapa
 5 ciuperci
 150 gr varza dulce
 4 catei de usturoi
 1 lingurita de ghimbir ras
Pentru sos dulce acrisor
 1 lingura sos de soia
 2 linguri de ketchup
 2 linguri de zahar brun
 2 lingurite otet de orez ( otet de mere)
 2 linguri de amidon de porumb
 4 linguri de apa

Indicații

1

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii subtiri peste care adaugam o lingura de sos de soia si vom da la rece pentru o ora.
Pregatim sosul dulce acrisor.
Zaharul si otetul se pun pe foc mic, pana se topeste complet zaharul. Se adauga ketchup, apa si sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 minute.
Amidonul se dizolva in putina apa si se adauga la sos. Se mai lasa pe foc mic 5 minute.

2

Intre timp pregatim legumele. Morcovul se curata, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri, vor da un aspect frumos pastelor. Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie in bucati mari. Varza se taie fasii subtiri si lungi. Ceapa se curata, se spala se taie in semiluna. Ciupercile se spala, se taie felii. Pastele din orez le tinem 2-3 minute in apa clocotita sau la fiert, eventual le gustam, ele nu trebuie sa fie tari.

3

Intr-un wok incingem ulei de masline si adaugam fasiile de piept de pui.

4

Puiul se caleste la foc puternic pana se rumeneste frumos.

5

Separat se calesc, legumele in ulei de masline.

6

Peste legume adaugam sos de soia si o lingurita de curry.

7

Cand sunt aproape gata (trebuie sa ramana un pic al dente) se adauga usturoi si ghimbir, punem si fasiile de piept de pui calit, toate se amesteca impreuna.
Adaugam si sosul dulce acrisor si amestecam sa se imbine aromele.

8

Se adauga apoi pastele fierte peste legume si pieptul de pui.

9

Amestecam bine sa se amestece pastele cu restul ingredientelor.

10

Cand s-au amestecat toate vom pune 4 linguri de sos de soia, amestecam si se mai tin 5 minute la foc mic.

11

Sunt absolut senzationale si mananci fara sa respiri.

12

Bucataria chinezeasca este cunoscuta pentru gatitul la foc iute, este cel ce face mancarea lor atat de buna si procesul de gatire rapid. Totul se intampla in 15 minute, se gateste doar in tigaie speciala (wok).

13

Aceasta mancare sanatoasa si gustoasa cu un gust exotic dulce acrisor se serveste calda.

14

Mancarea chinezeasca nu este dificil de facut, este numai un alt mod de a gati si de a imbina ingredientele.
Sper sa va placa.
Pofta buna!

Pui chinezesc cu legume in sos dulce acrisor si taitei din orez
(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *