Reteta de pui chinezesc cu orez este una dintre cele mai gustoase mancaruri chinezesti cu pui, in care savoarea legumelor se completeaza perfect cu calitatile nutritive ale orezului. Orezul cu legume se gateste in wok, la foc iute, ceea ce inseamna ca legumele isi pastreaza proprietatile, fiind deci si o mancare extrem de sanatoasa.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră
250grorez salbatic cu basmati
400grpiept de pui
1ardei rosu
1ardei galben
200grvarza alba
2cepe
2oua
sos de soia
sare, piper
curry
1lingurita ghimbir ras
4linguri de ulei de masline
2catei de usturoi
1
Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.
2
Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.
3
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.
4
Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.
5
Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.
6
Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.
7
In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.
8
Adaugam apoi ardeiul rosu si galben taiat cubulete si mai calim 2-3 minute.
9
Punem in wok varza si le mai lasam la calit pe toate 2-3 minute. Important de stiut e ca nu urmarim sa gatim legumele prea mult, ele trebuie sa ramana al dente.
10
Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.
11
Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.
12
Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.
13
Cand ouale s-au gatit le amestecam cu restul de ingrediente. In aceasta faza adaugam si carnea de pui calita, apoi usturoiul tocat rondele, condimentam cu curry, sos de soia , piper, si ghimbir ras. Le mai lasam 2-3 minute.
14
Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.
15
Orezul se serveste cald.
Pofta buna!
Ingrediente
250grorez salbatic cu basmati
400grpiept de pui
1ardei rosu
1ardei galben
200grvarza alba
2cepe
2oua
sos de soia
sare, piper
curry
1lingurita ghimbir ras
4linguri de ulei de masline
2catei de usturoi
Indicații
1
Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.
2
Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.
3
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.
4
Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.
5
Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.
6
Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.
7
In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.
8
Adaugam apoi ardeiul rosu si galben taiat cubulete si mai calim 2-3 minute.
9
Punem in wok varza si le mai lasam la calit pe toate 2-3 minute. Important de stiut e ca nu urmarim sa gatim legumele prea mult, ele trebuie sa ramana al dente.
10
Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.
11
Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.
12
Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.
13
Cand ouale s-au gatit le amestecam cu restul de ingrediente. In aceasta faza adaugam si carnea de pui calita, apoi usturoiul tocat rondele, condimentam cu curry, sos de soia , piper, si ghimbir ras. Le mai lasam 2-3 minute.
14
Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.