Pui cu sos de ciuperci

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pieptul fraged de pui, prajit in tigaie, este apoi fiert intr-un sos cremos de smantana cu ciuperci si ceapa verde, pentru a oferi o mancare gustoasa si satioasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute
 2 linguri de ulei de masline
 40 gr unt
 4 bucati de piept de pui, dezosati, 175 g fiecare
 sare si piper negru
 4 cepe verzi
 450 gr ciuperci
 1 lingura cu varf de faina
 150 ml supa de pui
 50 ml smantana
1

Mod de preparare:
La aceasta mancare va recomand sa folositi ciuperci proaspete si mici, pentru ca partea din interior a palariilor este mai deschisa spre roz si in felul acesta vom obtine un sos alb spre crem deschis.

2

Lasam ciupercile in apa rece cateva minute pentru ca pamantul de pe ele sa se inmoaie, apoi le spalam in mai multe ape, pana cand raman curate. Nu este necesar sa le curatam de coaja, cel mult puteti taia o parte mica din picioruse.

3

Pregatim pieptul de pui, pe care il condimentam simplu cu sare si piper pe ambele parti.

4

Se incing uleiul de masline si untul intr-o tigaie.

5

Se pune pieptul de pui in tigaie si se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste usor.

6

Se feliaza ciupercile cu tot cu codite, cele foarte mici le puteti lasa intregi, vor arata delicios in sos.

7

Verificam carnea daca s-a rumenit frumos, apoi o intoarcem si mai gatim alte 3 minute.

8

Cand s-au rumenit pe ambele parti, micsoram focul, acoperim cratita cu un capac si mai prajim 8-10 minute, intorcand carnea o singura data.

9

Intre trimp, se curata, se spala, se feliaza subtire ceapa verde.

10

Pregatim supa de pui ( eu am avut de la o supa pregatita anterior pe care am congelat-o). In lipsa ei puteti folosi apa calduta in care sa adaugati legume uscate natural, sau vegeta bio.

11

Verificam pieptii de pui prin intepare, daca din ei curge un suc limpede, atunci ii luam din tigaie, ii punem intr-o farfurie adanca, ii acoperim si ii pastram la cald.

12

Se adauga apoi in tigaie, ceapa verde si ciupercile feliate.

13

Se calesc la foc potrivit 3-4 minute pana se inmoaie.

14

Se adauga faina, se amesteca si se mai gateste un minut.

15

Se toarna apa sau supa de pui si se da in clocot, amestecand constant. Se gateste sosul inca 2-3 minute.

16

Se face apoi focul mic si se adauga smantana.

17

Amesteca bine totul si mai pofrivim cu sare si piper dupa gust.

18

Se readuc pieptii de pui in tigaie si se varsa inclusiv sucul lasat de ei.

19

Se incinge totul, si se mai gateste timp de alte 2-3 minute, la foc mic.

20

La final presaram o ceapa verde tocata marunt.

21

Se pun pieptii de pui pe farfurii calde, se torna peste ei sosul de ciuperci si se servesc imediat.

22

Pieptii de pui cu sos de ciuperci se mai pot servi cu garnitura de cartofi noi sau fasole verde, orez, piure, paste si mamaliguta.

23

Se poate servi si cu o salata racoritoare, cum ar fi de exemplu salata de castravete, ridichi si pepene galben.

24

Pieptul de pui fraged, prajit in tigaie si apoi fiert in sosul de ciuperci si ceapa verde, este o mancare delicioasa, aromata si satioasa, perfecta pentru o masa de pranz sau chiar cina.

25

Carne de pui in sos de ciuperci este o mancarica usor si rapid de preparat si pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, in care toate ingredientele se potrivesc minunat rezultand o carne frageda intr-un sos cremos de smantana si ciuperci.
Sa aveti spor si pofta buna!

Ingrediente

 2 linguri de ulei de masline
 40 gr unt
 4 bucati de piept de pui, dezosati, 175 g fiecare
 sare si piper negru
 4 cepe verzi
 450 gr ciuperci
 1 lingura cu varf de faina
 150 ml supa de pui
 50 ml smantana

Indicații

1

Mod de preparare:
La aceasta mancare va recomand sa folositi ciuperci proaspete si mici, pentru ca partea din interior a palariilor este mai deschisa spre roz si in felul acesta vom obtine un sos alb spre crem deschis.

2

Lasam ciupercile in apa rece cateva minute pentru ca pamantul de pe ele sa se inmoaie, apoi le spalam in mai multe ape, pana cand raman curate. Nu este necesar sa le curatam de coaja, cel mult puteti taia o parte mica din picioruse.

3

Pregatim pieptul de pui, pe care il condimentam simplu cu sare si piper pe ambele parti.

4

Se incing uleiul de masline si untul intr-o tigaie.

5

Se pune pieptul de pui in tigaie si se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste usor.

6

Se feliaza ciupercile cu tot cu codite, cele foarte mici le puteti lasa intregi, vor arata delicios in sos.

7

Verificam carnea daca s-a rumenit frumos, apoi o intoarcem si mai gatim alte 3 minute.

8

Cand s-au rumenit pe ambele parti, micsoram focul, acoperim cratita cu un capac si mai prajim 8-10 minute, intorcand carnea o singura data.

9

Intre trimp, se curata, se spala, se feliaza subtire ceapa verde.

10

Pregatim supa de pui ( eu am avut de la o supa pregatita anterior pe care am congelat-o). In lipsa ei puteti folosi apa calduta in care sa adaugati legume uscate natural, sau vegeta bio.

11

Verificam pieptii de pui prin intepare, daca din ei curge un suc limpede, atunci ii luam din tigaie, ii punem intr-o farfurie adanca, ii acoperim si ii pastram la cald.

12

Se adauga apoi in tigaie, ceapa verde si ciupercile feliate.

13

Se calesc la foc potrivit 3-4 minute pana se inmoaie.

14

Se adauga faina, se amesteca si se mai gateste un minut.

15

Se toarna apa sau supa de pui si se da in clocot, amestecand constant. Se gateste sosul inca 2-3 minute.

16

Se face apoi focul mic si se adauga smantana.

17

Amesteca bine totul si mai pofrivim cu sare si piper dupa gust.

18

Se readuc pieptii de pui in tigaie si se varsa inclusiv sucul lasat de ei.

19

Se incinge totul, si se mai gateste timp de alte 2-3 minute, la foc mic.

20

La final presaram o ceapa verde tocata marunt.

21

Se pun pieptii de pui pe farfurii calde, se torna peste ei sosul de ciuperci si se servesc imediat.

22

Pieptii de pui cu sos de ciuperci se mai pot servi cu garnitura de cartofi noi sau fasole verde, orez, piure, paste si mamaliguta.

23

Se poate servi si cu o salata racoritoare, cum ar fi de exemplu salata de castravete, ridichi si pepene galben.

24

Pieptul de pui fraged, prajit in tigaie si apoi fiert in sosul de ciuperci si ceapa verde, este o mancare delicioasa, aromata si satioasa, perfecta pentru o masa de pranz sau chiar cina.

25

Carne de pui in sos de ciuperci este o mancarica usor si rapid de preparat si pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, in care toate ingredientele se potrivesc minunat rezultand o carne frageda intr-un sos cremos de smantana si ciuperci.
Sa aveti spor si pofta buna!

Pui cu sos de ciuperci
(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *