Pui piccata este o mancare numai buna de gatit cand va doriti o cina plina de savoare, aromata, satioasa, usor de preparat, pe gustul tuturor si care arata bine in orice farfurie.
„Piccata” de origine italiana, defineste de fapt un procedeu de a gati carnea sote (de vitel, de pui sau peste) in unt si ulei de masline si de a o servi intr-un sos aromat cu lamaie si capere.
Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute
1piept de pui mare
3linguri de faina
1catel de usturoi
1lingura de parmezan razuit
2linguri de capere
2linguri de rosii uscate (optional)
2linguri de ulei de masline
30grunt
100mlsmantana de gatit (mai lichida)
250mlsupa de pui
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper
patrunjel verde
1
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele necesare, razuim parmezanul pe razatoarea mica. Rosiile uscate le taiem bucati mai mici.
2
Punem faina intr-o farfurie pentru impudrare piept de pui. Scurgem caperele de lichid. Usturoiul il tocam sau il pisam.
3
Pregatim supa de pui, eu am pregatit-o in cazul acesta dintr-un cubulet de gaina cu putin ulei, apoi am fiert-o cateva minute.
4
Pieptul de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se feliaza pe lungime, in felii nu foarte subtiri (aproximativ de 1 cm grosime). Batem usor fiecare bucata ca pentru snitele. Daca facem asta, carnea va ramane mai frageda si, totdata se va gati mai repede. Asezonam cu sare și piper. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa de sare, piper macinat dupa gust si parmezanul razuit si se dau feliile de piept de pui prin faina aromata.
5
Se pune pe foc tigaia (uleiul trebuie sa fie rece in momentul in care se adauga usturoiul) si se amesteca constant, pentru ca usturoiul sa aromatizeze uleiul fara sa isi schimbe culoarea. Imediat ce usturoiul incepe sa devina galbui, se scoate si se adauga untul.
Cand incepe sa sfaraie adaugam bucatile de pui.
6
Sotam puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, pana devine ușor rumen. Le scoatem intr-un vas si le tinem calde.
7
In același vas in care am sotat puiul adaugam supa de pui, zeama de lamaie, caperele scurse inainte si rosiile uscate. Aducem sosul la punctul de fierbere, amestecand usor si continuu.
Adaugam smantana si alte 2 linguri de unt. Asezonam dupa gust cu sare si piper.
Lasam aromele sa se așeze, 1-2 minute.
8
Aducem la fierbere apoi reducem focul la mediu. Amestecam apoi adaugam puiul.
9
Eu am pregatit garnitura de legume: cartofi, morcov, mazare, pe care le-am condimentat cu sare, piper, usturoi praf si un pic de ulei de masline.
10
Le-am dat la cuptor pentru 15-20 minute.
Am pregatit intre timp si salata de rosii cu castraveti.
11
Pui piccata se serveste fierbinte, langa o garnitura dupa plac
Poti presara deasupra patrunjel si decora cu felii subtiri de lamaie.
Pofta buna!
Ingrediente
1piept de pui mare
3linguri de faina
1catel de usturoi
1lingura de parmezan razuit
2linguri de capere
2linguri de rosii uscate (optional)
2linguri de ulei de masline
30grunt
100mlsmantana de gatit (mai lichida)
250mlsupa de pui
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper
patrunjel verde
Indicații
1
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele necesare, razuim parmezanul pe razatoarea mica. Rosiile uscate le taiem bucati mai mici.
2
Punem faina intr-o farfurie pentru impudrare piept de pui. Scurgem caperele de lichid. Usturoiul il tocam sau il pisam.
3
Pregatim supa de pui, eu am pregatit-o in cazul acesta dintr-un cubulet de gaina cu putin ulei, apoi am fiert-o cateva minute.
4
Pieptul de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se feliaza pe lungime, in felii nu foarte subtiri (aproximativ de 1 cm grosime). Batem usor fiecare bucata ca pentru snitele. Daca facem asta, carnea va ramane mai frageda si, totdata se va gati mai repede. Asezonam cu sare și piper. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa de sare, piper macinat dupa gust si parmezanul razuit si se dau feliile de piept de pui prin faina aromata.
5
Se pune pe foc tigaia (uleiul trebuie sa fie rece in momentul in care se adauga usturoiul) si se amesteca constant, pentru ca usturoiul sa aromatizeze uleiul fara sa isi schimbe culoarea. Imediat ce usturoiul incepe sa devina galbui, se scoate si se adauga untul.
Cand incepe sa sfaraie adaugam bucatile de pui.
6
Sotam puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, pana devine ușor rumen. Le scoatem intr-un vas si le tinem calde.
7
In același vas in care am sotat puiul adaugam supa de pui, zeama de lamaie, caperele scurse inainte si rosiile uscate. Aducem sosul la punctul de fierbere, amestecand usor si continuu.
Adaugam smantana si alte 2 linguri de unt. Asezonam dupa gust cu sare si piper.
Lasam aromele sa se așeze, 1-2 minute.
8
Aducem la fierbere apoi reducem focul la mediu. Amestecam apoi adaugam puiul.
9
Eu am pregatit garnitura de legume: cartofi, morcov, mazare, pe care le-am condimentat cu sare, piper, usturoi praf si un pic de ulei de masline.
10
Le-am dat la cuptor pentru 15-20 minute.
Am pregatit intre timp si salata de rosii cu castraveti.
11
Pui piccata se serveste fierbinte, langa o garnitura dupa plac
Poti presara deasupra patrunjel si decora cu felii subtiri de lamaie.
Pofta buna!