Pulpa de curcan in crusta lipicioasa

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pulpa de curcan in crusta lipicioasa usor de gatit, este delicioasa, aromata si perfecta atat pentru mesele principale ale zilei cat si pentru mesele festive sau de Sarbatori. Aceasta delicioasa friptura se potriveste perfect cu orice garnitura preferata, poate fi servita chiar si cu salate, muraturi si sosuri dulci ori picante.

Randamente3 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 ore 20 minuteTimp total2 ore 35 minute
 3 pulpe inferioare de curcan
 sare si piper dupa gust
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 1 lingurita de praf de usturoi
 sau 4-6 catei de usturoi pisati in presa
Sos pentru crusta lipicioasa
 100 gr sos de rosii passate
 50 ml miere de albina (lichida)
 4 linguri de sos BBQ
 1 lingurita de praf de usturoi
1

Mod de preparare:
Pulpele inferioare de curcan se spala in apa rece si se curata bine de pene si puf.

2

Indepartam zgarciurile de pe os si partile cu tendoane.

3

Vom pudra cu sare pulpele pe toate partile.

4

Condimentam apoi cu usturoi pisat sau usturoi pudra si boaia de ardei dulce, dupa preferinte puteti adauga si piper macinat. Ungem bine pulpele cu aceste condimente si le vom lasa la rece o ora, sau cel mai bine peste noapte, in felul acesta carnea va fi mai aromata.

5

Luam apoi fiecare pulpa si o vom infasura in hartie de copt. Recomand sa folositi hartie de copt si nu folie de aluminiu cand acoperiti alimentele pentru gatit la cuptor.

6

Acoperim pulpele de curcan in hartie pentru ca sa ne asiguram ca vor fi bine patrunse si ca la final carnea va fi moale si suculenta.

7

Eu le-am infasurat apoi si in folie de aluminiu pentru ca sa nu se desfaca hartia in timpul coacerii pulpelor.

8

Dam pulpele la cuptor pentru o ora si jumatate, la temperatura de 180 grade C cu ventilatie, treapta medie la cuptoarele pe gaz.

9

Intre timp pregatim sosul pentru crusta lipicioasa, amestecand toate ingredientele intr-un bol. Cu acest sos vom unge pulpele dupa ce le scoate din hartie si folie.

10

Cand pulpele devin moi, putem verifica asta prin apasare cu mana, le scoatem din cuptor, indepartam hartia si folia si vom unge fiecare pulpa cu sosul din miere si BBQ. Asezam pulpele unse cu sos in tava si le dam din nou la cuptor. Marim temperatura la 250 grade C , flacara mare la cele cu gaz. Vom tine pulpele la cuptor 15-20 minute, intre timp ele mai pot fi unse inca o data cu sosul dulce si afumat. Scoatem pulpele cand obtinem o culoare si o crusta frumoasa si lipicioasa.

11

Lasam pulpele sa se odihneasca la cald 10-15 minute, timp in care pregatim garnitura.
Alaturi de aceste pulpe puteti servi orice garnitura preferati, puteti de asemene sa le serviti cu salate, muraturi, sosuri preferate, inclusiv cu mamaliguta (polenta).

12

Eu am ales o garnitura de orez basmati amestecat cu orez salbatic si in plus am adaugat orzo.

13

In putin unt am prajit mai intai pastele orzo, asa am obtinut la el culoarea maro, am turnat apoi 150 ml de apa , am presarat sare si am adaugat orezul basmati cu cel salbatic la fiert. Nu va fie teama daca puneti prea multa apa, cand amestecul de orez e gata acesta se scurge in sita daca apa nu a fost absorbita integral. E important sa nu fierbem prea mult orezul basmati pentru ca altfel acesta se rupe si va fi inestetic.

14

Am montat farfuria cu garnitura de orez basmati, orez salbatic si orzo apoi am fixat pulpa de curcan langa garnitura. Am servit pe langa acestea si salata de ardei baby kapia copti cu dresing de usturoi, otet si ulei, am pus langa friptura si ceapa murata in sos caramelizat dulce acrisor, am adaugat putin sos BBQ si dulceata de ardei iute pentru o mai multa aroma si savoare.

15

Pulpele de curacan sunt atat de bune, carnea are o crusta rumena, lipicioasa si cu gust usor afumat de la sosul BBQ, este atat de moale incat nu ai nevoie de tacamuri, se rupe usor in fasii doar cu o furculita.
Incercati asadar aceasta reteta, o sa vedeti ca pe cat este de simpla si banala, pe atat rezultatul este absolut delicios.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 pulpe inferioare de curcan
 sare si piper dupa gust
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 1 lingurita de praf de usturoi
 sau 4-6 catei de usturoi pisati in presa
Sos pentru crusta lipicioasa
 100 gr sos de rosii passate
 50 ml miere de albina (lichida)
 4 linguri de sos BBQ
 1 lingurita de praf de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Pulpele inferioare de curcan se spala in apa rece si se curata bine de pene si puf.

2

Indepartam zgarciurile de pe os si partile cu tendoane.

3

Vom pudra cu sare pulpele pe toate partile.

4

Condimentam apoi cu usturoi pisat sau usturoi pudra si boaia de ardei dulce, dupa preferinte puteti adauga si piper macinat. Ungem bine pulpele cu aceste condimente si le vom lasa la rece o ora, sau cel mai bine peste noapte, in felul acesta carnea va fi mai aromata.

5

Luam apoi fiecare pulpa si o vom infasura in hartie de copt. Recomand sa folositi hartie de copt si nu folie de aluminiu cand acoperiti alimentele pentru gatit la cuptor.

6

Acoperim pulpele de curcan in hartie pentru ca sa ne asiguram ca vor fi bine patrunse si ca la final carnea va fi moale si suculenta.

7

Eu le-am infasurat apoi si in folie de aluminiu pentru ca sa nu se desfaca hartia in timpul coacerii pulpelor.

8

Dam pulpele la cuptor pentru o ora si jumatate, la temperatura de 180 grade C cu ventilatie, treapta medie la cuptoarele pe gaz.

9

Intre timp pregatim sosul pentru crusta lipicioasa, amestecand toate ingredientele intr-un bol. Cu acest sos vom unge pulpele dupa ce le scoate din hartie si folie.

10

Cand pulpele devin moi, putem verifica asta prin apasare cu mana, le scoatem din cuptor, indepartam hartia si folia si vom unge fiecare pulpa cu sosul din miere si BBQ. Asezam pulpele unse cu sos in tava si le dam din nou la cuptor. Marim temperatura la 250 grade C , flacara mare la cele cu gaz. Vom tine pulpele la cuptor 15-20 minute, intre timp ele mai pot fi unse inca o data cu sosul dulce si afumat. Scoatem pulpele cand obtinem o culoare si o crusta frumoasa si lipicioasa.

11

Lasam pulpele sa se odihneasca la cald 10-15 minute, timp in care pregatim garnitura.
Alaturi de aceste pulpe puteti servi orice garnitura preferati, puteti de asemene sa le serviti cu salate, muraturi, sosuri preferate, inclusiv cu mamaliguta (polenta).

12

Eu am ales o garnitura de orez basmati amestecat cu orez salbatic si in plus am adaugat orzo.

13

In putin unt am prajit mai intai pastele orzo, asa am obtinut la el culoarea maro, am turnat apoi 150 ml de apa , am presarat sare si am adaugat orezul basmati cu cel salbatic la fiert. Nu va fie teama daca puneti prea multa apa, cand amestecul de orez e gata acesta se scurge in sita daca apa nu a fost absorbita integral. E important sa nu fierbem prea mult orezul basmati pentru ca altfel acesta se rupe si va fi inestetic.

14

Am montat farfuria cu garnitura de orez basmati, orez salbatic si orzo apoi am fixat pulpa de curcan langa garnitura. Am servit pe langa acestea si salata de ardei baby kapia copti cu dresing de usturoi, otet si ulei, am pus langa friptura si ceapa murata in sos caramelizat dulce acrisor, am adaugat putin sos BBQ si dulceata de ardei iute pentru o mai multa aroma si savoare.

15

Pulpele de curacan sunt atat de bune, carnea are o crusta rumena, lipicioasa si cu gust usor afumat de la sosul BBQ, este atat de moale incat nu ai nevoie de tacamuri, se rupe usor in fasii doar cu o furculita.
Incercati asadar aceasta reteta, o sa vedeti ca pe cat este de simpla si banala, pe atat rezultatul este absolut delicios.
Pofta mare!

Pulpa de curcan in crusta lipicioasa
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *