Spaghete cu usturoi si ulei de masline

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Spaghetele cu usturoi si ulei de masline (pasta aglio e olio) este un fel de mancare tipic al bucatariei italiene (Napoli).
Rețeta de spaghete cu usturoi si ulei de masline  este o mancare de paste simpla, sanatoasa si absolut delicioasa, perfecta pentru iubitorii de paste si usturoi dar si pentru cei care nu au timp prea mult pentru a gati si vor o masa calda rapida si gustoasa.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute
 250 gr paste spaghetti (Barilla nr.5 ca marime)
 1 capatana de usturoi
 100 ml ulei de masline extravirgin
 sare dupa gust
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 1 lingurita de busuioc tocat
 1 lingurita praf de usturoi
1

Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare si patru linguri de ulei de masline. Cand apa da in clocot adaugam spaghetele, fara a le rupe, si le vom fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Important ca pastele sa ramana al dente ( mai ferme la mestecat).

2

Intre timp curatam usturoiul si il feliem subtire. Puteti de asemenea sa pisati o jumatate din usturoi si o jumatate sa il feliati, sau sa-l tocati pe tot marunt.

3

Adaugam usturoiul intr-o tigaie ulei de maslin incins (cam 100ml) si lasam focul mic. Amestecam des pentru a asigura o calire uniforma si treptata a usturoiului.

4

Cand usturoiul devine auriu adaugam o lingurita de boia de ardei dulce si amestecam, apoi stingem focul.
Uleiul aromat cu usturoi va avea o culoare frumoasa de la boia si un gust minunat.

5

Cand pastele s-au fiert, le vom scurge de apa fara sa le clatim.

6

Spaghetele scurse le vom pune in tigaia in care am pregatit sosul de ulei cu usturoi si boia. Amestecam bine, apoi adaugam sare dupa gust si praf de usturoi daca mai e necesar pentru un gust profund de usturoi.

7

Spaghetele cu usturoi se servesc calde. La portionare scurgeti peste ele si uleiul din tigaie.
Pentru un gust deosebit presarati si busuioc tocat marunt.

8

Dupa preferinte sau daca nu tineti post, puteti presara parmezan, mozzarella sau branzeturi pentru paste. Noi le preferam doar cu busuioc.

9

Reteta aceasta este perfecta pentru o masa rapida, mai ales cand nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a gati, in plus desi cu ingrediente putine pastele ies foarte gustoase si aromate.
Pofta mare!

Ingrediente

 250 gr paste spaghetti (Barilla nr.5 ca marime)
 1 capatana de usturoi
 100 ml ulei de masline extravirgin
 sare dupa gust
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 1 lingurita de busuioc tocat
 1 lingurita praf de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare si patru linguri de ulei de masline. Cand apa da in clocot adaugam spaghetele, fara a le rupe, si le vom fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Important ca pastele sa ramana al dente ( mai ferme la mestecat).

2

Intre timp curatam usturoiul si il feliem subtire. Puteti de asemenea sa pisati o jumatate din usturoi si o jumatate sa il feliati, sau sa-l tocati pe tot marunt.

3

Adaugam usturoiul intr-o tigaie ulei de maslin incins (cam 100ml) si lasam focul mic. Amestecam des pentru a asigura o calire uniforma si treptata a usturoiului.

4

Cand usturoiul devine auriu adaugam o lingurita de boia de ardei dulce si amestecam, apoi stingem focul.
Uleiul aromat cu usturoi va avea o culoare frumoasa de la boia si un gust minunat.

5

Cand pastele s-au fiert, le vom scurge de apa fara sa le clatim.

6

Spaghetele scurse le vom pune in tigaia in care am pregatit sosul de ulei cu usturoi si boia. Amestecam bine, apoi adaugam sare dupa gust si praf de usturoi daca mai e necesar pentru un gust profund de usturoi.

7

Spaghetele cu usturoi se servesc calde. La portionare scurgeti peste ele si uleiul din tigaie.
Pentru un gust deosebit presarati si busuioc tocat marunt.

8

Dupa preferinte sau daca nu tineti post, puteti presara parmezan, mozzarella sau branzeturi pentru paste. Noi le preferam doar cu busuioc.

9

Reteta aceasta este perfecta pentru o masa rapida, mai ales cand nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a gati, in plus desi cu ingrediente putine pastele ies foarte gustoase si aromate.
Pofta mare!

Spaghete cu usturoi si ulei de masline
(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *