Supa crema de rosii

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Aceasta reteta de supa crema de rosii, este simpla, rapida si nu ai cum sa dai gres, este aromata cu un gust dulceag, consumata impreuna cu felii de paine gratinate este o splendoare.

supa crema rosii
Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute
 500 ml rosii coapte pisate, sau rosii passate sau rosii in bulion
 400 ml supa de legume sau de pui
 1 morcov
 o felie de telina
 1 radacina patrunjel
 1 radacina pastarnac
 1 ardei kapia
 1 lingurita de cimbru, busuioc
 sare si piper
 1 foaie de dafin
 50 ulei de masline
Pentru felii de paine gratinate
 4 felii de paine
 50 gr unt
 100 gr cascaval ras
 patrunjel verde
 usturoi razuit sau praf de usturoi
1

Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem fasii mai lungi dar subtiri. Ardeiul il spalam si curatam de seminte si codita, apoi il taiam in fasii, radacinile de pastarnac, telina si patrunjel, le spalam, le curatam le tocam fasii. Daca folositi rosii acestea se coc mai intai, apoi se curata de coaja si de partea lemnoasa.

ingrediente

2

Intr-o cratita mai adanca adaugam ulei de masline, si legumele pe care le-am tocat. Le calim usor fara a se rumeni, aduagam cate un polonic de supa, si mai lasam sa fiarba pana scade apa.

calire legume

3

Continuam operatiunea de fierbere in supa putina, pana cand legumele se inmoaie.

gatirea legumelor

4

Adaugam si restul de supa, condimentam, si mai lasam sa fiarba 10 minute.

adaugare supa

5

Adaugam si sosul de rosii passate, sau rosiile coapte si curatate, si le mai lasam sa fiarba cateva minute. Cand toate legumele s-au fiert se trec prin blender, dar pot fi consumate si ca atare depinde cum va place mai mult.

adaugarea sos de rosii

6

Intre timp pregatim cateva felii de paine, pe care le ungem mai intai cu unt, apoi le pudram cu sare si usturoi pisat sau praf de usturoi.

paine de gratinat

7

Razuim cascaval pe razatoare mare, apoi cu el presaram peste feliile de paine unse cu unt.

adaugare cascaval

8

Maruntim patrunjel verde si presaram peste cascaval. Apoi le dam la cuptor pentru cateva minute cat sa se topeasca frumos cascavalul.

adaugare patrunjel

9

Supa crema de rosii se serveste calda, cu patrunjel verde, alaturi de felii de paine gratinate. Este satioasa, sanatoasa si extrem de gustoasa.
Pofta buna!

servirea

Ingrediente

 500 ml rosii coapte pisate, sau rosii passate sau rosii in bulion
 400 ml supa de legume sau de pui
 1 morcov
 o felie de telina
 1 radacina patrunjel
 1 radacina pastarnac
 1 ardei kapia
 1 lingurita de cimbru, busuioc
 sare si piper
 1 foaie de dafin
 50 ulei de masline
Pentru felii de paine gratinate
 4 felii de paine
 50 gr unt
 100 gr cascaval ras
 patrunjel verde
 usturoi razuit sau praf de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem fasii mai lungi dar subtiri. Ardeiul il spalam si curatam de seminte si codita, apoi il taiam in fasii, radacinile de pastarnac, telina si patrunjel, le spalam, le curatam le tocam fasii. Daca folositi rosii acestea se coc mai intai, apoi se curata de coaja si de partea lemnoasa.

ingrediente

2

Intr-o cratita mai adanca adaugam ulei de masline, si legumele pe care le-am tocat. Le calim usor fara a se rumeni, aduagam cate un polonic de supa, si mai lasam sa fiarba pana scade apa.

calire legume

3

Continuam operatiunea de fierbere in supa putina, pana cand legumele se inmoaie.

gatirea legumelor

4

Adaugam si restul de supa, condimentam, si mai lasam sa fiarba 10 minute.

adaugare supa

5

Adaugam si sosul de rosii passate, sau rosiile coapte si curatate, si le mai lasam sa fiarba cateva minute. Cand toate legumele s-au fiert se trec prin blender, dar pot fi consumate si ca atare depinde cum va place mai mult.

adaugarea sos de rosii

6

Intre timp pregatim cateva felii de paine, pe care le ungem mai intai cu unt, apoi le pudram cu sare si usturoi pisat sau praf de usturoi.

paine de gratinat

7

Razuim cascaval pe razatoare mare, apoi cu el presaram peste feliile de paine unse cu unt.

adaugare cascaval

8

Maruntim patrunjel verde si presaram peste cascaval. Apoi le dam la cuptor pentru cateva minute cat sa se topeasca frumos cascavalul.

adaugare patrunjel

9

Supa crema de rosii se serveste calda, cu patrunjel verde, alaturi de felii de paine gratinate. Este satioasa, sanatoasa si extrem de gustoasa.
Pofta buna!

servirea

Supa crema de rosii
(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *