Aceasta reteta de supa crema de rosii, este simpla, rapida si nu ai cum sa dai gres, este aromata cu un gust dulceag, consumata impreuna cu felii de paine gratinate este o splendoare.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute
500mlrosii coapte pisate, sau rosii passate sau rosii in bulion
400mlsupa de legume sau de pui
1morcov
o felie de telina
1radacina patrunjel
1radacina pastarnac
1ardei kapia
1 lingurita de cimbru, busuioc
sare si piper
1foaie de dafin
50ulei de masline
Pentru felii de paine gratinate
4felii de paine
50grunt
100grcascaval ras
patrunjel verde
usturoi razuit sau praf de usturoi
1
Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem fasii mai lungi dar subtiri. Ardeiul il spalam si curatam de seminte si codita, apoi il taiam in fasii, radacinile de pastarnac, telina si patrunjel, le spalam, le curatam le tocam fasii. Daca folositi rosii acestea se coc mai intai, apoi se curata de coaja si de partea lemnoasa.
2
Intr-o cratita mai adanca adaugam ulei de masline, si legumele pe care le-am tocat. Le calim usor fara a se rumeni, aduagam cate un polonic de supa, si mai lasam sa fiarba pana scade apa.
3
Continuam operatiunea de fierbere in supa putina, pana cand legumele se inmoaie.
4
Adaugam si restul de supa, condimentam, si mai lasam sa fiarba 10 minute.
5
Adaugam si sosul de rosii passate, sau rosiile coapte si curatate, si le mai lasam sa fiarba cateva minute. Cand toate legumele s-au fiert se trec prin blender, dar pot fi consumate si ca atare depinde cum va place mai mult.
6
Intre timp pregatim cateva felii de paine, pe care le ungem mai intai cu unt, apoi le pudram cu sare si usturoi pisat sau praf de usturoi.
7
Razuim cascaval pe razatoare mare, apoi cu el presaram peste feliile de paine unse cu unt.
8
Maruntim patrunjel verde si presaram peste cascaval. Apoi le dam la cuptor pentru cateva minute cat sa se topeasca frumos cascavalul.
9
Supa crema de rosii se serveste calda, cu patrunjel verde, alaturi de felii de paine gratinate. Este satioasa, sanatoasa si extrem de gustoasa.
Pofta buna!
Ingrediente
500mlrosii coapte pisate, sau rosii passate sau rosii in bulion
400mlsupa de legume sau de pui
1morcov
o felie de telina
1radacina patrunjel
1radacina pastarnac
1ardei kapia
1 lingurita de cimbru, busuioc
sare si piper
1foaie de dafin
50ulei de masline
Pentru felii de paine gratinate
4felii de paine
50grunt
100grcascaval ras
patrunjel verde
usturoi razuit sau praf de usturoi
Indicații
1
Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem fasii mai lungi dar subtiri. Ardeiul il spalam si curatam de seminte si codita, apoi il taiam in fasii, radacinile de pastarnac, telina si patrunjel, le spalam, le curatam le tocam fasii. Daca folositi rosii acestea se coc mai intai, apoi se curata de coaja si de partea lemnoasa.
2
Intr-o cratita mai adanca adaugam ulei de masline, si legumele pe care le-am tocat. Le calim usor fara a se rumeni, aduagam cate un polonic de supa, si mai lasam sa fiarba pana scade apa.
3
Continuam operatiunea de fierbere in supa putina, pana cand legumele se inmoaie.
4
Adaugam si restul de supa, condimentam, si mai lasam sa fiarba 10 minute.
5
Adaugam si sosul de rosii passate, sau rosiile coapte si curatate, si le mai lasam sa fiarba cateva minute. Cand toate legumele s-au fiert se trec prin blender, dar pot fi consumate si ca atare depinde cum va place mai mult.
6
Intre timp pregatim cateva felii de paine, pe care le ungem mai intai cu unt, apoi le pudram cu sare si usturoi pisat sau praf de usturoi.
7
Razuim cascaval pe razatoare mare, apoi cu el presaram peste feliile de paine unse cu unt.
8
Maruntim patrunjel verde si presaram peste cascaval. Apoi le dam la cuptor pentru cateva minute cat sa se topeasca frumos cascavalul.
9
Supa crema de rosii se serveste calda, cu patrunjel verde, alaturi de felii de paine gratinate. Este satioasa, sanatoasa si extrem de gustoasa.
Pofta buna!